• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO samo Arsenal može da izgubi - Čelsijev ludi preokret uz pomoć Lena!

Autor mondo.rs

Frank Lampard napravio je promjene kojima je ispravljao svoje greške sa početka meča, ali prije bi se reklo da je Arsenal taj koji je prouzrokovao poraz na "Emirejtsu", a da je to manje taktička genijalnost trenera Čelsija.

Mijenjaju se menadžeri na "Emirejtsu", ali prokletsvo se "ne skida" tako lako pošto je Arsenal uspio da pobijedi samog sebe poklonivši Čelsiju dva gola u finišu meča!

"Plavci" nisu imali igru, uprkos posjedu lopte, ali su zahvaljujući greškama golmana Bernda Lena, koji je ispustio loptu i još primio gol "kroz noge", uz svesrdnu pomoć svoje neaktivne odbrane, pobijedili u velikom derbiju Londona golovima Žoržinja i Ejbrahama.

ARSENAL - ČELSI 1:2 (1:0)

Možda će vas zanimati


"Tobdžije" su bolje počele utakmicu, uz mnogo energije su odmah napali nedovoljno uigranu zadnju liniju Čelsija, ali pogodak nije pao iz igre, nego su im u 13. minutu "prodali" foru posle kornera - očigledno uvježbanog na treningu.

Čejmbers se lako odvojio od Ejbrahama, poslao loptu na drugoj stativi, a tamo je već "u bijegu" bio Obamejang, postavio se ispred Emersona, pa matirao Kepu Arizabalagu.

Ipak, tempo utakmice nije ostao na istom nivou od povrede Čejmbersa, kome se gotovo pet minuta ukazivala pomoć, a pošto je Čelsi užasno stajao na terenu i bio bez ideje na postavku Mikela Artete, Frank Lampard je uradio jedino što je mogao - napravio je izmjenu poslije pola sata fudbala uvevši "komandanta" Žoržinja na sredini terena, dok je izveo očajnog Emersona.


Čelsi je od tog momenta zaigrao sa četvoricom pozadi, bili su nešto bolji, ali falila im je prodornost po desnom boku gde je prvo bio "zaposlen" štoper Tomori, da bi ga potom zamijenio debitant Lampti.

"Plavci" su podizali nivo igre, držali loptu u svom posjedu, ali su i dalje stvorili premalo šansi da bi ugrozili Arsenal, mada je bilo vidljivo da je zavladala panika u redovima domaćina. Djelovalo je da je Arteta to uspio da "sanira" izmjenama, ali...

Bezazleni centaršut Maunta sa lijeve strane, i promašeno "boksovanje" Bernda Lena, pretvorilo se u lak gol Žoržinja na drugoj stativi, ali tu nije bio kraj.



Arteta je uveo i Pepea, odmah je njegova ekipa imala opasan napad, ali umjesto novog pogotka koji će razgaliti domaće navijače, "otvorila" se kontra za Čelsi koju je u 87. minutu, poslije napada Vilijana, u potpuni preokret pretvorio Tejmi Ejbraham.

Ipak, pričaće se sigurno i o tome da je sudija Poson propustio šansu da Žoržinju dodijeli drugi žuti karton i ko zna šta bi bilo da je Čelsi ostao sa desetoricom dok je Arsenal još vodio.

ARSENAL: Leno - Mejtland-Najls, Čejmbers (Mustafi), Luiz, Saka - Genduzi, Toreira - Nelson (Pepe), Ozil (Vilok), Obamejang - Lakazet.

ČELSI: Kepa - Ridiger, Zuma, Tomori (Lampti) - Aspilikueta, Kante, Kovačić (Hadson-Odoi), Emerson (Žoržinjo) - Vilijan, Maunt - Ejbraham.

REZULTATI 20. KOLA PREMIJER LIGE:

Arsenal - Čelsi 1:2 (1:0)
/Obamejang 13 - Žoržinjo 83, Ejbraham 87/

Liverpul - Vulverhempton (17:30)
Mančester siti - Šefild junajted (19:00)


igralo se u subotu:

Brajton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Jahanbakš 3, Muj 79/

Njukasl - Everton 1:2 (1:1)
/Šar 56 - Kalvert-Luin 13, 64/

Sautempton - Kristal Palas 1:1 (0:0)
/Ings 74 - Tomkins 50/

Votford - Aston Vila 3:0 (1:0)
/Dini 42, 67, Sar 71/

Norič - Totenhem 2:2 (1:0)
/Vrančić 18, Orije ag. 61 - Eriksen 55, Kejn pen. 83/

Vest Hem - Lester 1:2 (1:1)
/Fornals 45 - Iheanačo 40, Grej 56/

Barnli - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Marsijal 44, Rašford 90+4/

TABELA: Liverpul (-2) 52, Lester 42, Mančester siti (-1) 38, Čelsi 35, Mančester junajted 31, Totenhem 30, Vulverhempton (-1) 30, Šefild junajted (-1) 29, Kristal Palas 27, Everton 25, Njukasl 25, Arsenal 24, Barnli 24, Brajton 23, Sautempton 22, Bornmut 20, Vest Hem (-1) 19, Aston Vila 18, Votford 16, Norič 13.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC