• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Degenek: Pišem knjigu o "Operaciji Oluja"

Autor mondo.rs

"Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz šta smo prošli mi i mnoge porodice slične našoj", rekao je fudbaler Crvene zvezde.

 Miloš Degenek knjiga o Oluji Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Miloš i Đorđe Degenek, braća rođena u Kninu koja su sa porodicom kao dječaci morali da pobegnu u Australiju od operacije "Oluja", odlučila su o tome da napišu knjigu.

"Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz šta smo prošli mi i mnoge porodice slične našoj", rekao je fudbaler Crvene zvezde, Miloš Degenek (25), u novogodišnjem intervjuu za "Informer".

"Ja sam bio još mali, ali znam sve iz priča mojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva biće objedinjena u toj knjizi".

Možda će vas zanimati

Na pitanje o tome da li je posjetio rodni Knin po završetku rata, reprezentativac Australije u fudbalu je rekao…

"Jesam. Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije tri godine. Želio sam da vidim gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Prijao mi je boravak tamo", pričao je defanzivac crveno-bijelih, rođen 28. aprila 1994.

Za reprezentaciju Australije odigrao je 28 utakmica i postigao jedan gol.

Imao je nepunih godinu i po dana kada je u konvoju stigao pred kapije Beograda. Pet godina kasnije njegovi su emigrirali u Australiju.

"Bio sam dijete, imali smo 18 mjeseci kada smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine, Toga se i te kako sjećam. Sirena za početak opasnosti, silazak u podrum…", govorio je i nastavio:

"Bude teško kad moraš non-stop da se seliš, počinješ ispočetka. I dan-danas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje da odem da živim i radim svaki pošten posao, ne stidim se. Naučio sam da nikad ne odustajem. Uvijek sam težio da budem dobar i normalan čovjek, pošten, iskren i konkretan, baš onako kako su me mama i tata vaspitali".

Rekao je i kako razmišlja o izazovima u životu i sportu…

"Sve što radim, radim potpunom posvećenošću. Imao sam pehove u životu, povrede, susretao se sa raznim trenerima koji su mi govorili da nisam talentovan za fudbal. Onda se sreća malo okrenula. Naporno sam radio i težio ostvarenju snova. Želio sam da moja porodica bude ponosna na mene. Poklopile su se okolnosti i karijera mi je krenula uzlaznom putanjom. Došao sam u Zvezdu, a dalje je sve poznato".

Miloš kaže da će Novu godinu dočekati kod kuće, a Božić uobičajeno u širem krugu porodice, sa bratom… Tvrdi da 2019. nikada neće zaboraviti, da ga je Vladan Milojević učinio boljim čovjekom i da ne može da dočeka početak saradnje sa Dejanom Stankovićem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC