• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuli i Tuzlaci, igračima se nije obratio niko iz uprave

Autor mondo.ba/Fena

Tuzlaci planiraju da odigraju četiri-pet kontrolnih utakmica, ali za sada nije poznat nijedan potecijalni protivnik

Na stadionu "Tušanj" u Tuzli danas je obavljena prozivka fudbalera Slobode, a odmah zatim na pomoćnom terenu je održan i prvi trening sa 27 igrača.

Možda će vas zanimati

Omar Pršeš se pojavio na stadionu, ali je izjavio da je raskinuo ugovor s klubom, te da će karijeru nastaviti u Veležu, mada ima još zainteresiranih klubova iz BiH i inostranstva.

Ekipu je napustio i mladi napadač Armin Hodžić, a od novih imena, na treningu su se pojavili bivši igrač Sarajeva Elvedin Herić i Said Husejinović, povratnik iz Tuzla sitija.

Na probi je nekoliko igrača, među kojima i Nikola Marinković, koji dolazi iz švajcarskog niželigaša Minsingena.

Prvim treningom u karijeri, u ulozi šefa stručnog štaba, rukovodio je Gradimir Crnogorac, a uz njega će u stručnom štabu još biti Nedim Omerović i Mirsad Dedić.

"Radićemo u Tuzli sve dok nam vremenski uslovi budu dozvoljavali. Sljedeće sedmice biće obavljeni ljekarski pregledi. Doći će dosta igrača na probu, nadam se da će se neko nametnuti i ostati. Biće, naravno, i odlazaka i novih dolazaka. Što se tiče druge faze priprema, najvjerovatnije ćemo ići u toplije krajeve. Još nismo odlučili gdje, čekamo neke ponude. Znate da smo u nezavidnom položaju, ali vjerujem da ćemo napraviti dobar tim i ostati u Premijer ligi, što Sloboda i zaslužuje", rekao je Crnogorac u obraćanju novinarima.

Crnogorac je na kraju dodao da za vrijeme priprema u Tuzli neće odigrati nijednu pripremnu utakmicu, ali da će odmjeriti snage sa četiri – pet ekipa u drugoj fazi priprema, izvan Tuzle. Za sada nije poznat nijedan potencijalni protivnik.

Na prozivci su se pojavili: Mehić, Fejzić, Lakić, Uzelac, Jusić, Salihović, Ivetić, Beganović, Muratović, Devedzić, Marinković, Bekrić, Almir Bekić, Amer Bekić, Husejinović, Mujagić, Livančić, Ajdini, Smajić, Herić, Maksimović, Ristić, Buljić, Salkić, Nišić, Alić i Hukić.

Prvom treningu prisustvovali su svi članovi Upravnog odbora, na čelu s predsjednikom Elmirom Šećerbegovićem, ali se niko nije obratio novinarima kako bi objasnili šta će učiniti da ekipa bude dobro posložena i konkurentna u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC