• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za rođendan - transfer: Jasmin Kurtić iz SPAL-a u Parmu na pozajmicu

Autor mondo.ba

Slovenački reprezentativac će u Parmi biti na pozajmici do kraja sezone, uz mogućnost da tim sa stadiona ''Enio Tardini'' otkupi njegov ugovor

Vezni fudbaler Jasmin Kurtić proslavlja danas 31. rođendan, a jedan od poklona mu je i transfer iz dosadašnjeg kluba, SPAL-a, u Parmu!

Slovenački internacionalac, koji je u redove SPAL-a došao prije dvije godine na pozajmicu od šest mjeseci nakon čega je SPAL otkupio njegov ugovor od ''boginje'', nastavak sezone će provesti na stadionu ''Enio Tardini'', a Parma će, baš kao i SPAL u ljeto 2018. godine, na kraju sezone imati mogućnost da otkupi ugovor i trajno zadrži Slovenca u svojim redovima.

U dosadašnjem toku sezone Kurtić je SPAL nastupio na 16 utakmica i postigao dva gola – u trećem kolu, kada je pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade srušio Lacio (2:1), i u devetom, kada je SPAL-u donio bod na gostovanju na ''San Paolu'' (1:1).

Za reprezentaciju Slovenije Kurtić je odigrao 53 utakmice, uz jedan pogodak. Desilo se to 26. maja 2012. godine, u prijateljskoj utakmici sa Grčkom (1:1), kada je prvi put u karijeri obukao dres ''zmajčeka''.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC