• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga poručila: Može zimska pauza, ali bez prijateljskih utakmica

Autor mondo.rs

Ovog februara prvi put ćemo videti svojevrsnu zimsku pauzu u najjačoj ligi Engleske.

 Premijer-liga-zimska-pauza-bez-prijateljskih-utakmica Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Premijer liga se dugo nećkala, da bi na kraju donijela odluku da od sezone 2019/20 tokom februara za njene klubove uvede kraću zimsku pauzu.

Sada je stigla i naredba za 20 članova te lige da tokom pauze ne smiju da zakazuju prijateljske utakmice!

Možda će vas zanimati

Usljed brojnih optužbi na račun lige da su igrači preumorni i da je zimska pauza njima neophodna kako ne bi dolazilo do velikog broja povreda i nepotrebnog zamora, Premijer liga je riješila da napravi kompromis.

Prošle sezone je donijeta odluka da od februara 2020. godine uvedu kraću zimsku pauzu. Fudbal u Engleskoj neće prestati da se igra, već će jedna polovina lige igrati jednog, a odmarati narednog vikenda, dok će ostatak lige učiniti obrnuto.

Tako će 8. i 9. februara biti odigrane samo četiri utakmice Premijer lige, da bi one naredne sedmice preostalih šest mečeva bilo na programu. Time će svaka ekipa dobiti po jedan slobodan vikend, odnosno dvije cijele sedmice između dva kola.

Ali sada je Premijer liga donijela i odluku da tokom te pauze neće moći da zakazuju prijateljske utakmice od kojih bi mogli da ostvare novu zaradu. Klubovi će moći da imaju trening utakmice zatvorenog karaktera.

Premijer liga je klubovima pripremila dokument u kojima se nalaze preporuke koje aktivnosti mogu da imaju tokom pauze, a koje uključuju treninge i utakmice zatvorenog karaktera.

Kratka zimska pauza biće po prvi put na snazi ove godine, pa će biti interesantno vidjeti da li će engleski klubovi od njih zaista imati koristi, naročito timovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC