• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat fudbalera: Odmah obustavite sve treninge u Srbiji!

Autor mondo.rs

Razlog je velika zagađenost vazduha na našem podneblju...

 Sindikat-fudbalera-Nezavisnost-obustaviti-treninge-u-Srbiji-zbog-zagadjenosti-vazduha Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Zagađenost vazduha u Srbiji je već nedeljama "iznad gornje granice", nadležni ističu da nema razloga za paniku, ali iz instituta "Batut" preporučuju da se "u dаnimа sа pоvеćаnim stеpеnоm zаgаđеnjа fizičка aktivnоst nе оbаvljа nа оtvоrеnоm prоstоru".

Zbog ove poslednje stavke reagovao je i Sindikat fudbalera "Nezavisnost" s obzirom na to da su fudbaleri iz Superlige i Prve lige Srbije trenutno u fazi priprema.

Možda će vas zanimati

Neki od njih otputovali su u toplije krajeve, poput Crvene zvezde koja je na Kipru ili Partizana koji je u Antaliji, ali veliki broj klubova će prvi deo priprema odraditi u Srbiji - na vazduhu koji je daleko od čistog.


"Pozivamo javno Fudbalski Savez Srbije i Zajednicu klubova Super i Prve lige da ODMAH i bez odlaganja obaveste klubove da obustave treninge zbog velike zagađenosti vazduha u Srbiji, a sve navedeno po preporuci Instituta za javno zdravlje BATUT", napisali su iz Sindikata fudbalera "Nezavisnost" na svojoj Facebook stranici.

Oni su u komentarima na ovaj "post" upozorili da pored profesionalaca fudbal treniraju i deca, a da mnogi klubovi nemaju uslova da pripreme odrade na planini.

"Bolje je da ne treniraju nego da ugrožavaju zdravlje... Zdravlje mora biti na prvom mestu", upozorili su iz "Nezavisnosti", ali je malo verovatno da će neko usvojiti ovaj apel pošto prvenstvo Srbije počinje već polovinom februara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC