• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripremao Bufona, Salaha i Modrića, sada će srpske reprezentativce

Autor mondo.rs

Nekada je bio dio stručnog štaba u Interu, radio u Rusiji i Ukrajini, a individualno pripremao najveće svjetske zvijezde. Sada će voditi računa o pripremi srpskih fudbalera.

 FSS fudbalska reprezentacija Srbije pojačanje Andrija Milutinović Izvor: MN PRESS

Seniorska reprezentacija Srbije u fudbalu od danas je jača za jednog veoma važnog člana. Nije u pitanju novi fudbaler, selektor ili nešto slično, već je postojeći stručni štab pojačan provjerenim imenom.

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da je jedan od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista Andreja Milutinović novi član FSS-a.

Možda će vas zanimati

Milutinović je, kako se navodi, potpisao ugovor na četiri godine i obavljaće funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija u FSS.

On je u karijeri, između ostalih, radio i sa Aleksandrom Kolarovim, Dušanom Tadićem, Aleksandrom Mitrovićem, ali i Đanluiđijem Bufonom, Mohamedom Salahom i Lukom Modrićem.

Milutinović je, osim individualnih, imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u Interu iz Milana. Radio je, takođe, u Metalistu iz Harkova, bio je dio stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrajine, a prije nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

Sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević naveo je da "godine ozbiljnog i uspješnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića" i dodao da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

"Imamo veliko povjerenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmlađih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FSS-a podigne na još viši nivo", rekao je Matijašević.

Naredni izazovu za seniorsku reprezentaciju Srbije su zakazani za mart. Prvo će na gostovanju Norveškoj srpski tim igrati polufinale baraža za Evropsko prvenstvo, a ukoliko slavi na tom meču, reprezentaciju očekuje i finale.

Fudbalska selekcija se nije plasirala na kontinentalnu smotru od davne 2000. godine, pa će ovi mečevi biti veliki izazov za selektora Ljubišu Tumbakovića i njegove igrače. U borbi za Evropsko prvenstvo pomoć će imati i od Andreje Milutinovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC