• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holand je čudo od igrača, čuvajte se "orlovi: Borusija odrala "jarčeve"!

Autor mondo.ba

Nakon što je "het-trikom" potopio Augzburg u prošlom kolu, Erling Holand je u petak sa dva gola dokusurio Keln u jubilarnoj 10. pobjedi u sezoni.

 Dortmund - Keln 5:1, Bundesliga, 19. kolo Izvor: Lars Baron/Bongarts

"Milioneri" su glatko stigli do pobjede nad Kelnom na otvaranju 19. kola Bundeslige i ponovo stigli do treće pozicije, ali ponovo je vijest dana u Bundesligi mladi norveški napadač Erling Holand!

BORUSIJA DORTMUND - KELN 5:1 (2:0)

Možda će vas zanimati

Holand je postigao dva gola za 20-ak minuta provedenih na "Vestfalenu" čime je ušao u istoriju Bundeslige kao JEDINI igrač sa PET golova iz samo dvije utakmice. Efektivno gledano, proveo je manje od sata na terenu!

Ali, krenimo redom...

"Jarčevi" su poklekli već u 51. sekundi utakmice na "Vestfalenu", gdje je Džejdon Sančo uknjižio svoju 11. asistenciju u prvenstvu, serviravši loptu na tacni za Rafaela Gerera, koji je iz prve pogodio mrežu udarcem sa desetak metara - 1:0.

Već u 11. minutu sudija Harm Osmers je pokazao na penal za Borusiju, ali je promijenio odluku poslije informacije iz VAR sobe s obzirom da je u pitanju bio prekršaj izvan kaznenog prostora. SLobodnjak je odlično izveo Sančo, ali je sjajno odbranio Timo Horn.

Golmana gostiju pomazila je sreća tri minuta kasnije nakon što ga je Mats Humels već savladao udarcem glavom, ali je "jarčeve" spasila prečka.

Ipak, Humels je dobio djelimičnu zadovoljštinu u 30. minutu kada je upisao asistenciju! Poslao je dugačku loptu prema Marku Rojsu, koji je izbjegao ofsajd i našao se sam ispred golmana Horna, a takve šanse ne propušta kapiten "milionera". Iz prve je loptu plasirao u sami ugao - 2:0.

Do odlaska na odmor, Torgen Azar je propustio priliku da riješi utakmicu, našao se oči u oči sa Hornom, ali ovog puta je golman Kelna sjajno reagovao i odbranio njegov udarac.

Zato nije takvu priliku propustio Sančo na samom početku drugog poluvremena, kada je nakon akcije Rojsa poslao loptu pod prečku i uknjižio svoju 11. "recku" u sezoni - 3:0.

Engleski fudbaler je prvi strijelac "milionera" sa golom više od Rojsa, takođe je sa 19 godina i 305 dana najmlađi igrač u istoriji Bundeslige koji je postigao 24 gola. 

Keln jeu 65. minutu uspio da smanji rezultat pogotkom Marka Uta, koji je iskosa pogodio suprotni ugao - 3:1, ali nije uspio da izbjegne 11. poraz kojim je prekinuo seriju od četiri vezana trijumfa.

Ono što je na susretu u Dortmundu najviše zanimalo srpsku javnost bio je nastup Erlinga Holanda, mladog napadača iz Norveške, koja je protivnik "orlova" u baražu Lige nacija za plasman na EURO 2020. Međutim, strateg "milionera" Lusijen Favr je držao Norvežanina na klupi uprkos njegovoj maestralnoj partiji u Augzburgu, gdje je na svom debiju u drugom poluvremenu zabilježio het-trik.

Do 67. minuta kada je Holand ušao u igru umjesto Azara i samo mu je trebalo 10 minuta da se ponovo upiše u strijelce. Norveški špic je odlično ispratio odbrane golmana Kelna i odbijenu loptu pospremio u mrežu - 4:1. 

Još ljepši pogodak postigao je u 87. minutu kada je iskosa iz mrtvog ugla pogodio mrežu za njegov peti pogodak u dvije utakmice.

Haland će bez dileme biti najveća prijetnja Srbiji u martu u Oslu, što je nedavno potvrdio i selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković.

Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts


Bundesliga - 19. kolo

Borusija Dortmund - Keln 5:1 (2:0)
/Gerero 1, Rojs 30, Sančo 48, Holand 77, 87 - Ut 65/

Subota (15.30)

Borusija Menhengladbah - Majnc
Ajntraht Frankfurt - RB Lajpcig
Frajburg - Paderborn
Union Berlin -Augzburg
Volfsburg - Herta
Bajern - Šalke (18.30)

Nedjelja

Verder Bremen - Hofenhajm (15.30)
Bajer Leverkuzen - Fortuna Dizeldorf (18.00)

TABELA: RB Lajpcig 40, Bajern 36, Borusija D. (+1) 36, Borusija M. 35, Šalke 33, Bajer 31, Frajburg 29, Hofenhajm 27, Volfsburg 24, Augzburg 23, Ajntraht 21, Union Berlin 20, Keln (+1) 20, Herta 19, Majnc 18, Verder 17, Fortuna 15, Paderborn 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC