• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne sumnjam da će Luka Jović biti uspješan u Realu"

Autor mondo.rs

O srpskom napadaču se i dalje priča u španskim medijima.

 Analiza Ben Manga . Luka Jović će biti uspješan u Real Madridu Izvor: Guliver/Getty images/Juan Manuel Serrano Arce, JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE

Luka Jović do sada nije imao lak period od dolaska u Real Madrid. Srpski napadač se mučio i sa dobijanjem minutaže, ali i sa korišćenjem vremena koje je provodio na terenu da postiže golove.

Ipak, proteklog vikenda je baš u tome uspeo i posle samo četiri minuta od ulaska u igru Jović je postigao gol. Od tada je već nekoliko dana predmet analiza u španskim medijima.

Možda će vas zanimati

Tamošnji "El Pais" je čitav tekst posvetio analizi Jovićevog učinka. Nekadašnji napadač Crvene zvezde je jedan od 13 fudbalera Reala koji su u posljednje četiri sedmice uspjeli da se upišu u strijelce, a bitan dio analize pružio je Ben Manga.

On je direktor odsjeka za praćenje talentovanih fudbalera u Ajntrahtu iz Frankfurta, Jovićevom bivšem klubu. Kako ističe, španska javnost mora da bude strpljiva sa mladim napadačem.

"On je prava devetka, izrazit finišer. U njegovoj generaciji nema nikog ko je tako dobar pred golom. U Portugalu, treneri su imali drugačije ideje, on nije imao povjerenja u njih. Nije ušao u taj ritam, nije ništa funkcionisalo", kaže Manga.

"Ako budu pazili na njega i ako ga Zidan bude ohrabrivao, davao mu 20 minuta ili pola sata, potom da igra cijeli meč, ne sumnjam da će biti uspješan i u Realu", kaže Manga.

On je podsjetio da Joviću ni po dolasku u Frankfurt nije sve odmah išlo glatko.

"U početku smo mu govorili da mora da bude strpljiv. Trebalo mu je više od pola godine da se prilagodi. Morate da imate na umu da je došao u stranu zemlju, u kojoj se govori jezik koji ne poznaje, gdje su drugačiji zahtjevi igre i gdje nema prijatelja", objašnjava Manga.

"U fudbalu je danas tako da mladima ne dajemo mnogo vremena. Ako ne postigne četiri gola na četiri utakmice, sa cijenom koja je plaćena, odmah mislimo kako neko ne vrijedi. Ipak, nije novac taj koji postiže golove", upozorava Manga.

Zidan je poslijje pobjede Reala prošlog vikenda rekao da je Jović čistokrvni napadač. Sada ostaje samo da to dokazuje češće nego ranije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC