• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lulić uspješno operisan: Pauziraće najmanje mjesec dana!

Autor mondo.ba

Kapiten rimskog Lacija i povratnik u selekciju Bosne i Hercegovine Senad Lulić uspješno je podvrgnut operaciji lijevog članka i očekuje se da će pauzirati najmanje mjesec dana.

 Senad Lulić uspješno operisan: Pauziraće najmanje mjesec dana! Izvor: Marco Rosi/Getty Images Europe

Iskusni defanzivac se cijelu sezonu borio sa povredom članka, ali situacija se pogoršala ove sedmice što je komentarisao i trener nebesko-plavih Simone Inzagi rekavši da Lulićev članak "jedva tako izgleda" zbog oteklina.

Kad je Lulić počeo da koristi štake kako se ne bi oslanjao na lijevu nogu, donesena je odluka da mora pod nož.

Možda će vas zanimati

U srijedu je imao operaciju u klinici u Rimu, a izjava iz kluba sa "Olimpika" potvrdila je da je obavljena uspješno uz dodatak da će se "njegovo stanje pratiti svakodnevno".

Iako nije spomenuto koliko će Lulić odsustvovati, više izvora je potvrdilo italijanskim medijima da će van stroja biti od četiri do šest sedmica.

To praktično znači da se Lulićev angažman u reprezentaciji BiH našao pod velikim upitnikom, ali teoretski, mogao bi da bude spreman da zaigra protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u Zenici.

Lulić je prošlog mjeseca obavio razgovor s delegacijom Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), koju su predvodili predsjednik Elvedin Begić i selektor Dušan Bajević te je donio odluku o povratku u nacionalni tim, nakon što se iz njega povukao u martu 2018. godine.

Lulić je ove sezone jedan od najboljih igrača Lacija koji igra odlično i s Juventusom i Interom u vrhu je tabele i kandidat je za osvajanje titule prvaka Italije.

Fudbalska reprezentacija BiH polufinale baraža za plasman na EURO 2020 igrat će 26. marta na stadionu ”Bilino polje” u Zenici protiv Sjeverne Irske. Ukoliko pobijedi pet dana poslije na istom stadionu, u utakmici odluke ko će biti učesnik kontinentalnog šampionata, sastaće se sa Republikom Irskom ili Slovačkom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC