• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Inter se "čuvao" za Lacio, Napoli jednom nogom u finalu

Autor mondo.ba

Ništa od novog spektakla na Meaci. Gol Fabijana Ruiza bio je dovoljan Napoliju da iznenadi Inter i stekne solidnu prednost pred revanš polufinala Kopa Italije u Napulju.

 Kopa Italija - polufinale Inter - Napoli 0-1 Izvor: LUCA BRUNO/AP

Poslije najboljeg meča ove sezone u Italiji, Derbija Dela Madonina, uslijedio je najgori ili bar jedan od najnezanimljivijih, bar kada su derbiji u pitanju.

Ponovo se igralo na Meaci, ali ovoga puta sa mnogo manje žara, drame i na kraju sa tek jednim golom.

Pogodak Fabijana Ruiza u 57. minutu bio je dovoljan Napoliju za pobjedu protiv Intera u prvom meču polufinala Kopa Italije i solidnu prednost pred revanš u Napulju za tri nedelje.

Inter – Napoli 0:1 (0:0)
/Fabijan Ruiz 57/

Lautaro Martinez vratio se u tim Intera poslije dva meča suspenzije u Seriji A, ali nije uspio da pokrene prilično umrtvljenu, možda i istrošenu ekipu Antonija Kontea poslije one fantastične pobjede nad Milanom.

Tek ulazak Kristijana Eriksena, koji je i ovaj meč počeo s klupe, pomjerio je "neroazure“ u šesnaesterac Davida Ospine, ali Napoli je i bez povrijeđenog Kalidua Kulibalija dobro branio prekide Danca.

Za Napolitance nije igrao ni Lorenco Insinje, ali uprkos tome imali su nešto više šansi, ili bolje rečeno polušansi u prvih 45 minuta i djelovali zainteresovanije u odnosu na Inter.

Razlog je možda i činjenica da Konteovu ekipu  za samo četiri dana čeka prvenstveni derbi sa Lacijom koji se umiješao u njihovu borbu za Skudeto sa Juventusom.

Tandem Lukaku - Lautaro nije bio na nivou na koji smo navikli, čemu je u par navrata doprinio i Ospina dobrim intervencijama, ali ni ekipa Đenara Gatuza nije briljirala.

Ipak, lijep pogodak Ruiza koji se nakon duplog pasa sa Di Lorencom namjestio i pogodio gornji desni ugao Padelijevog gola, bio je dovoljan za trijumf kojim su zakoračili ka svom 10. finalu Kopa Italije.

Odlučujući korak moraće da naprave za tri nedelje pred svojim navijačima, kojima je iz bezbjednosnih razloga inače bio zabranjen dolazak u Milano na duel sa Interom.

Do tada ih čekaju tri prvenstvene utakmice, te prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, dok će Inter osim duela sa Lacijom igrati i protiv Sampdorije u Seriji A, te odigrati dvomeč sa Ludogorecom u Ligi Evrope.

Kopa Italija, polufinale, prvi mečevi

Inter – Napoli 0:1 (0:0)
/Fabijan Ruiz 57/

Srijeda
Milan – Juventus 20.45

Revanši

Juventus – Milan  4. mart
Napoli – Inter 5. mart

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC