• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miho, sve najbolje! Fudbalski svet ne zaboravlja tvoju levicu

Autor mondo.rs

Legendarni fudbaler i trener Bolonje danas slavi 51. rođendan

 Sinisa-Mihajlovic-srecan-rodjendan-legendarna-levica-FK-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Najbolji srpski trener u prošloj godini, legenda reprezentacije, Crvene zvezde, Intera i Lacija, Siniša Mihajlović danas proslavlja 51. rođendan.

Trofejni fudbaler i cenjeni trener u Italiji dospeo je ponovo u žižu javnosti prošle godine, kada je otrkio da boluje od leukemije.

Možda će vas zanimati

Ceo fudbalski svet ujedinio se u podršci Mihi, a svi njegovi bivši i sadašnji klubovi poželeli su mu danas srećan rođendan.


Bio je evropski i svetski prvak sa Zvezdom, sa kojom je osvojio i dve titule. Sa Vojvodinom je napravio jedno od većih iznenađenja decenije kada je postao šampion 1989. godine. Sa Lacijom je osvojio titulu u Italiji, dva kupa, Kup pobednika Kupova i Super kup Evrope, dok je sa Interom takođe osvojio titulu i dva kupa.

Kao trener je radio u Bolonji, Kataniji, Sampdoriji, Milanu i sada Bolonji, a bio je i selektor Srbije. Kao stručnjaka ga karakterišu iste osobine kao i kad je bio igrač: agresivnost, borba, pobednički duh - sve stvari koje prenosi na svoj tim.

Jedino što nema kao trener, a ima kao igrač jeste "kratak fitilj", ali njegovi timovi imaju tu crtu da ne trpe gluposti.

Što se tiče igračkih dana, menjao je pozicije više puta u karijeri, koju je završio kao štoper, a najprepoznatljivija osobina bili su mu slobodni udarci. Dok je igrao za Lacio i Inter, svaki faul na do 40 metara od gola protivnika smatrao se šansom.

Decembra 1998. godine postigao je het-trik iz slobodnih udaraca na jednom meču, tek drugi igrač kome je to pošlo za rukom.


Šampion Srbije Crvena zvezda takođe se oglasila danas i napravila kolekciju najboljih poteza dok je Mihajlović nosio crveno-beli dres.

"Siniša Mihajlović (je) jedan od značajnijih igrača u Zvezdinoj istoriji i čovek koji doprineo osvajanju Kupa šampiona 1991. godine. Sadašnji trener Bolonje i dalje se bori protiv bolesti koja je sve iznenadila sredinom prošle godine. Međutim, poznavajući Mihu, njegov karakter i činjenicu da je veliki čovek i borac, kako na terenu tako i van njega, uvereni smo da će i iz ove bitke izaći kao pobednik. Srećan rođendan majstore, tvoja Crvena zvezda i svi zvezdaši su uz tebe!", navodi se u čestitki Zvezde.

Uživajte u kompilaciji poteza:

Siniša Mihajlović - najbolji potezi u Zvezdi
Izvor: YouTube/Zvezda Kids

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC