• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umalo senzacija u Minhenu: "Fenjeraš" baš namučio Bajern pred put u London!

Autor mondo.ba

Hrabra partija Paderbona na "Alijanc Areni" na otvranju 23. kola Bundeslige.

 Bajern - Paderborn 3:2, Bundesliga, 23. kolo Izvor: Sebastian Widmann/Bongarts

Umalo senzacija u Minhenu!

Posljednjeplasirani tim Bundeslige bio je na korak od osvajanja boda protiv sedmostrukog uzastopnog šampiona!

Na otvranju 23. kola se očekivala sigurna i ubjedljiva pobjeda minhenskog kluba protiv "fenjeraša", samo je pred susret bilo pitanje s koliko golova razlike će Bavarci poraziti Paderborn, kako bi dodatno podigli samopouzdanje pred put u London na prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija.

Ali, na jedvite jade su upisali pobjedu!

BAJERN - PADERBORN 2:2 (1:1)

Vodio je Bajern dva puta pogocima Serža Gnabrija i Roberta Levandovskog, ali su uporni i hrabri gosti preko Denisa Srbenija i Svena Mišela stizali vođstvo, da bi u 88. minutu ponovo Levandovski zadao konačan udarac svojim 25. golom u sezoni!

Time je Poljak spriječio RB Lajpcig da eventualnim trijumfom nad Šalkeom sutra u Gelzenkirhenu (18.30) ponovo zaposjedne vrh tabele.

Na samom otvaranju susreta na "Alijanc Areni", Paderborn je zatresao mrežu Manuela Nojera, ali je gol Streli Mambe poništen zbog ofsajda, da bi od tog trenutka izabranici Hansija Flika preuzeli inicijativu.

U nekoliko navrata je Levandovski opasno zaprijetio golmanu Leopoldu Cingerleu, ali tek u 25. minutu je Bajern stigao do prednosti.

Bajernov šesti Španac

Alvaro Odriozola debitovao je u petak u Bundesligi i postao tek šesti španski fudbaler koji je zaigrao za Bajern. Više Španaca u istoriji njemačkog prvenstva jedino ima Šalke (7).

Korentan Toliso je sa ive kaznenog prostora dodao do Serža Gnabrija, koji je između trojice defanzivaca gostiju, nekako iščeprkao loptu i pogodio suprotan ugao - 1:0.

Bio je to Gnabrijev 10. gol u sezoni, a ukupno 41. i to na svoju jubilarnu 100. utakmicu u Bundesligi!

Do odlaska na odmor, Paderbon je ipak uspio da stigne do izjednačenja poslije, blago rečeno, katastrofalne greške Manuela Nojera.

Golman minhenske ekipe je u namjeri da spriječi Denisa Srbenija da primi loptu istrčao daleko od svog gola, ali nije bio dovoljno brz, pa je pozajmljeni napadač Noriča rutinski završio akciju i uknjiži svoju treću "recku" - 1:1.

Žestoko su domaći fudbaleri krenuli u nastavku, Levandovski je imao dvije šanse na samom početku drugog dijela, međutim, Cingerle je bio na visini zadatka.

Uvidjevši da bi se njegovom timu moglo desiti "staro kladioničarsko pravilo" - kad igraju prvi i posljednji, meč se završava neriješeno, trener Bajerna napravio je dvostruku izmjenu u posljednjih pola sata i uveo Kingslija Komana i Tomasa Milera umjesto Kutinja i Odriozole.

Svježa krv podigla je igru Bajerna, koji je u 70. minutu ponovo stigao do prednosti 24. prvenstvenim pogotkom Levandovskog.

Više sretno, nego spretno, lopta je stigla do Gnabrija, koji je uočio poljskog napadača, a on takve prilike rijetko promašuje - 2:1.

Međutim, nisu se predali već otpisani igrači Paderborna, koji je jednom nogom već u "Cvajti" - izgubljena lopta Bajerna na sredini terena i brz kontranapad završio je Sven Mišel - 2:2.

Samo par minuta dijelilo je goste od senzacionalog rezultata u Minhenu, ali ponovo je proradila veza Gnabri - Levandovski i Poljak je omogućio Bajernu da stigne do 15. pobjede ove sezone. 

Izvor: Sebastian Widmann/Bongarts

BUNDESLIGA, 23. KOLO

Bajern - Paderborn 3:2 (1:1)
/Gnabri 25, Levandovski 70, 88 - Srbeni 44, Mišel 74/

Subota (15.30)

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm
Frajburg - Fortuna Dizeldorf
Herta - Keln
Verder Bremen - Borusija Dortmund
Šalke - RB Lajpcig (18.30)

Nedjelja

Bajer Leverkuzen - Augzburg (15.30)
Volfzburg - Majnc (18.00)

Ponedjeljak

Ajntraht Frankfurt - Union Berlin (20.30)

TABELA: Bajern Minhen (+1) 49, RB Lajpcig 45, Borusija Dortmund 42, Borusija Menhengladbah 42, Bajer Leverkuzen 40, Šalke 36, Hofenhajm 33, Frajburg 33, Volfsburg 31, Ajntraht Frankfurt 28, Augzburg 27, Union Berlin 26, Herta 26, Keln 23, Majnc 22, Fortuna Diseldorf 17, Verder 17, Paderborn (+1) 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC