• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal i Everton odigrali spektakl

Autor mondo.rs

Posljednji meč nedjeljnog programa u Premijer ligi prikazao nam čak pet golova.

 Premijer liga 27. kolo ARSENAL - EVERTON 3:2 Izvor: Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Liverpul i Vest Hem će u ponedjeljak uveče zatvoriti 27. kolo Premijer lige, a današnji fudbalsku dan u Engleskoj završen je na Emirejtsu. Arsenal i Everton igrali su meč koji je bio i ''posljednji voz'' za Evropu.

Dva tima gotovo iste sudbine, sa lošim početkom sezone, istim kandidatima za klupu, a onda i podizanjem forme pod novim trenerom, priredili su spektakl. Sve što smo mogli da očekujemo, dobili smo.

Možda će vas zanimati

ARSENAL - EVERTON 3:2 (2:2)
/Nketija 27, Obamejang 33, 46 - Kalvert-Luin 1, Rišarlison 45+3/

Pogled na tabelu sada govori mnogo. Arsenal je pobjedom na ovom meču preskočio Everton i sada zauzima 9. mjesto na tabeli. Brojka je visoka, ali Liga šampiona nije daleko. Mančester junajted je na petoj poziciji, sa samo četiri boda više. Ekipa Evertona je na 11. mjestu sa bodom manje od današnjeg rivala.

Da krenemo redom. Već od prvog minuta, dobili smo spektakl. Kalvert-Luin, fudbaler koji se preporodio od dolaska Karla Anćelotija, pogodio je poslije 52 sekunde igre i to na kakav način. Makazicama, pored Davida Luiza koji nije baš znao šta se dešava.

Prednost nije mnogo značila Evertonu pošto su se ubrzo povukli i sve prepustili Arsenalu. Redale su se šanse, bilo je stvarno dobrih prilika, ali je džordana Pikforda pored mnogo iskusnijih igrača morao da savlada Edi Nketija. Sjajno je reagovao na ubačenu loptu Bukaje Sakoa.

Mladi fudbaler koji tokom cijele sezone oduševljava na neprirodnoj poziciji lijevog beka, zamijenio je povrijeđenog Seada Kolašinca. Zbog teškog pada bi startni lijevi bek mogao na dugu pauzu, što nikako nisu dobre vijesti za Artetu, koji se dobro snalazi u trenerskoj ulozi.

Njegov Arsenal je ubrzo preokrenuo rezultat, nakon što je Obamejang pobjegao gostujućoj odbrani, a David Luiz to sjajno uočio. Lopta kao da je stigla od nekog brazilskog ofanzivca, tačan pas koji dijeli odbranu i spaja golgetera sa golom.

Ipak, to je Arsenal. Konfuzija je stalno prisutna, pa je tako bilo i u nadoknadi prvog dijela. Igrao se 48. minut kada je Everton izveo korner, Arsenal nije umeo da izbaci loptu iz kaznenog prostora, a zatim ni iz peterca, pa je Rišarlison savladao Bernda Lena! Egal, tačno pred pauzu.

Mnogo bolje je svoje momke pripremio Španac, pošto su onaj pogodak iz prvog minuta uspjeli da nadmaše. Sada je Arsenalu bilo potrebno tridesetak sekundi da zatresu mrež, a to je bilo djelo Gabonca. Pjer Emerik Obamejang se sa dva postignuta gola izjednačio sa Džejmijem Vardijem na čelu liste strijelaca.

Nekadašnji napadač Borusije iz Dortmunda je glavni adut Arsenala u borbi za Ligu šampiona, koja je sada ponovo aktivna u severnom delu Londona. Ukoliko Artetin tim iskoristi nešto lakši raspored od svojih rivala, imaćemo iznenađenje.

Meč u Londonu je obilježio i povratak na teren Andrea Gomeša, španskog veziste koji nosi dres Evertona. On se nakon teške povrede oporavio u rekordnom roku, pa je nakon samo 112 zaigrao opet.


Pogledajte rezultate i tabelu Premijer lige!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC