• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Robert Levandovski je klasa - Čelsi ovog puta ne mora da ide u Minhen!
 Robert Levandovski je klasa - Čelsi ovog puta ne mora da ide u Minhen!

Robert Levandovski je klasa - Čelsi ovog puta ne mora da ide u Minhen!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Bavarci su golovima Gnabrija i Levandovskog u drugom delu meča veoma blizu prolaska među osam najboljih timova.

 Robert Levandovski je klasa - Čelsi ovog puta ne mora da ide u Minhen! Izvor: Getty Images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Fudbaleri Bajerna su rutinski savladali Čelsi na gostovanju u Londonu i praktično već nakon provg meča obezbedili prolaz u narednu rundu.

Meč koji je obećavao mnogo više na kraju nam je pružio tek nekoliko sporadičnih napada Čelsija, tima koji je bio previše oprezan. Kombinovanje Frenka Lamparda nije se završilo dobro po njegov tim.

Levi bok je bio porozan zbog Markosa Alonsa, Ris Džejms se nije dobro snašao na desnom krilu, a brzina Levandovskog, Gnabrija i Milera potpuno je sludela štopere engleskog tima. To pokazuje i rezultat.

ČELSI - BAJERN MINHEN 0:3 (0:0)
/Gnabri 51, 54, Levandovski 76/

Prvih 45 minuta bili su za zaborav, uz samo nekoliko dobrih prilika. Levandovski je pretio, ali ne onako kako on ume, Miler je pogodio prečku, a na drugoj strani su Maunt i Barkli bili najbliži Nojerovom golu.

Mnogo sadržajnije bilo je u nastavku meča. Razigrao se Serž Gnabri, Alfonso Dejvis je postao heroj iz senke svojom brzinom, a Čelsi se polako raspadao. Mnogo su im u tome pomogla dva primljena gola u roku od tri minuta.

Nekadašnji ofanzivac Arsenala, koji nije bio dovoljno dobar tom klubu, ni Vest Bromviču koji ga je pozajmio, nastavio je da osvaja London. Nakon četiri gola Totenhemu, pogodio je dva puta protiv Čelsija. Za oba gola asistirao je poljski napadač.

Sjajnu partiju Alfonsa Dejvisa ukrasila je asistencija, a loptu je sa samo nekoliko metara udaljenosti u gol poslao Levandovski, najbolji strelac takmičenja u ovoj sezoni. Kakav je majsotr Levandovski videlo se i kod kretnji za prva dva pogotka nemačkog tima.

Za razliku od proleća 2012. godine, kada je Čelsi prepun šampionskih ambicija putovao u Minhen, sada ne moraju ni da idu. Zaostatak od tri gola, u slabiji igrački kadar, deluje kao nenadoknadiv gubitak.

Još jedna povezanost sa utakmicama iz proleća 2012. je crveni karton Markosa Alonsa. Defanzivac je otišao ranije na tuširanje, a to se igračima Čelsija u Ligi šampiona nije desilo baš od te šampionske godine.

Ako će navijači u tome da traže utehu i simboliku, ona će biti veoma slaba. Čelsi je savladan od strane daleko bolje tima, koji će na svom stadionu imati priliku da potvrdi prolaz. Već sada su veoma blizu tome.

Izveštaj sa susreta Napolija i Barselone pročitajte ovde!

Autor mondo.rs
23:06

Dvostruki strelac!

Igrač utakmice, naravno, Serž Gnabri. Mladi krilni napadač je u nastavku susreta razmdrao svoj tim i naneo ogromnu štetu defanzivcima rivala.

22:47

90. minut - Poslednja promena Bajerna

Leon Gorecka će na terenu provesti nadoknadu vremena. On je zamenio tijaga Alkantaru na samom kraju utakmice.

22:44

85. minut - Druga izmena Bajerna

Strelac prva dva gola Serž Gnabri je napustio teren, a Korentin Toliso će odigrati poslednjih nekoliko minuta.

22:42

Ima li kraja Čelsijevim mukama?

Pored veoma nepovoljnog rezultata (0:3), Čelsi ostaje sa desetoricom na terenu. Markos Alonso je zaradio direktno isključenje, nakon šamara koji je u duelu zadao robertu Levandovskom.

22:40

Robertovi rekordi

Levandovski se pogotkom protiv Čelsija osamio na čelu liste strelaca u Ligi šampiona. Ovo je bio njegov 11. pogodak, Holand ima 10, a treće mesto dele Gnabri, Mertens i Kejn sa po šest pogodaka.

Zanimljivo, Robert Levandovski je postigao gol na svim mečevima koje je igrao, a propustio je samo susret sa Totenhemom u poslednjem kolu.

Ovo je njegov deveti gol na gostovanjima u tekućoj sezoni Lige šampiona. Dva je postigao na gostovanju Totenhemu, dva u Pireju, četiri u Beogradu i sada svoj treći u Londonu.

22:34

GOOOOOOOL! 0-3 u Londonu!

Nakon dve asistencije, vreme je i za gol. Robert Levandovski je odigrao utakmicu za fudbalske udžbenike, a to je nagrađeno ovim pogotkom. Nije mu bilo teško, pošto ga je alfonso Dejvis ostavio ispred praznog gola, na samo nekoliko metara udaljenosti.

22:31

73. minut - Čelsi sve karte baca na napad

Poslednja izmena Frenka Lamparda govori nam da će Čelsi pokušati da postigne gol. Kao da imaju drugog izbora? Pedro je ušao u igru umesto Cezara Aspilikuete.

22:26

Izmene

Tri promene su napravljene nakon golova koje je u Londonu postigao Bajern.

Frenk Lampard je na teren poslao Tamija Abrahama i Vilijana, umesto Olivijea Žirua i Rosa Barklija.

Teren je zbog povrede napustio Kingsli Koman, a u igri je Filipe Kutinjo.

22:20

Šesti gol u sezoni - ENGLEZIMA

Serž Gnabri je ove sezone postigao četiri gola na gostovanju Totenhemu u grupnoj fazi, a sada je bio dvostruki strelac protiv Čelsija. Svojevremeno je Toni Pjulis ocenio da nije dovoljno dobar za Vest Bromvič, kada ga je Arsenal tamo prosledio na pozajmicu.

22:13

Poigrava se Bajern u ovim momentima

Kod prvog gola su osvojili loptu koju je ispucao Kabaljero, kod drugog loptu koju je ispucao Nojer. Ponovo je na delu bila kombinacija Levandovski-Gnabri i ponovo je nekadašnja velika nada Arsenala zatresla mrežu engleskog tima!

22:12

GOOOOOL! 0-2 u Londonu!

Ponovo Serž Gnabri, možda čak i za kraj ovog dvomeča!

22:11

Kakva akcija Bavaraca!

tijago alkantara je osvojio loptu na sredini terena i dodao je Seržu Gnabriju. Nemačko krilo je odigralo dupli pas sa Robertom Levandovskim, koji se sjajno izvukao iz vidokruga defanzivaca, a Gabri je bio baš tamo gde je Poljak vratio loptu!

22:09

GOOOOOOL! 0-1 u Londonu!

Bajern vodi na Stamford Bridžu!

22:08

50. minut - PRoblem za Čelsi

Žoržinjo je zbog previše pričanja dobio žuti karton, a to znači da propušta revanš u Minhenu. Moraće Lampard da smisli kako da nadomesti izostanak veziste. Isto prilikom je opomenut i Koman.

22:05

NASTAVLJEN JE MEČ!

Nadamo se da će utakmica biti sadržajnija u drugom delu. Ovako je to izgledalo tokom prvih 45 minuta.

21:58

32% - 68%

Ovako je to u procentima izgledalo na Stamford Bridžu, što se tiče poseda lopte. Bajern je imao loptu u nogama, ali golove još uvek nismo videli.

21:48

POLUVREME U LONDONU

Nekoliko opasnih situacija za golmane, pet šuteva u okvir gola i samo dve ili tri šanse iz kojih je mogla da se zatrese mreža bilo je sve što smo videli za prvi deo igre.

U poslednjim sekundama pre odlaska na odmor, zbog zaustavljanja kontranapada Čelsija na 70 metara od svog gola, žuti karton je dobio Tijago Alkantara.

21:44

43. minut - Najbolja šansa za Čelsi!

Markos Alonso je fenomenalno ''zalomio'' Benžamina Pavara, ali je njegov udarac ka golu zaustavio Manuel Nojer. Čelsi nije bio ovoliko opasan ni u jednom napadu od početka meča.

21:36

35. minut - PREČKA!

Tomas Miler pogađa okvir gola, nakon što mu je Serž Gnabri centrirao. Vili Kabaljero je već bio savladan, ali su sada ''Plavci'' imali sreće. Igra se u talasima na Stamford Bridžu u ovim momentima.

21:35

34. minut - Ogromna greška Nojera!

Pogrešio je golman Bavaraca, ali nisu imali koncentracije igrači Čelsija. Malo im je falilo za vodeći gol!

21:30

28. minut - Videli smo i najbolju priliku na meču

Ko bi drugi nego Robert Levandovski. Poljak je sjajno osetio prostor i ubacio se iza leđa štoperima, ali je večeras odlični vili Kabaljero na vreme napustio gol-liniju.

Pretio je u sledećem napadu i Tomas Miler, ali je rezultat ostao nepromenjen.

21:27

Zakuvava se, zakuvava se

Čelsi pokušava da organizuje napade preko Olivijea Žirua koji odlično prihvata klopte i distribuira ih saigračima, dok Bajern želi da se preko krila približi golu domaćina. Još uvek nema mnogo pravih prilika, možemo izdvojiti pokušaje Levandovskog i Barklija, ali ništa što je bilo pravi zicer.

21:21

Podsećanje na Lampardove igračke dane

Ovako je to izgledalo kada je Frenk Lampard, u drugačijoj ulozi, bio noćna mora Bavaraca!

21:19

18. minut - Mnogo je brz Alfonso Dejvis

Ako ne verujete, pitajte Mejsona Maunta. Mladi fudbaler Čelsija je dobio loptu u prostor, ali je Kanađanin nadoknadio nekoliko metara zaostatka i otklonio opasnost.

21:14

Problemi u Italiji

Pogledajte sa kakvim mukama su se susretali navijači koji su želeli da gledaju meč Napolija i Barselone.

21:12

11. minut - I počelo je!

Dobra prilika za Komana, koji je pobegao po desnoj strani, ali je pogodio samo spoljni deo mreže

21:10

10. minut - Još bez pravih šansi

Miran meč u Londonu. Za sada. Nadamo se da će nas uskoro demantovati.

21:02

Rezultati do sada odigranih mečeva

Borusija Dortmund - PSŽ 2:1
/Holand 69, 77 - Nejmar 75/

Atletiko Madrid Liverpul 1:0
/Saul 4/

Totenhem - RB Lajpcig 0:1
/Verner 58 p/

Atalanta - Valensija 4:1
/Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 - Čerišev 66/

20:47

PRATITE ŠTA SE DEŠAVA U NAPULJU!

Ukoliko vas zanima meč Čelsija i Barselone, ostanite ovde. Ukoliko vas više zanima okršaj Napolija i Barselone, preselite se ovamo!

Ipak, predlažemo vam da pratite oba tekstualna prenosa kako vam ništa od zanimljivih dešavanja u Ligi šampiona ne bi promaklo!

20:12

Znaju se starteri iz Londona!

Vili Kabaljero je ponovo na golu, a Olivije Žiru je zaslužio mesto u startnoj postavi.



A evo i postave za koju se odlučio nemački šampion.

20:09

Startne postave iz Napulja!

Domaći tim je spreman, a od prvog minuta je na terenu i Nikola Maksimović.


U ekipi Barselone ima prinudnih promena, a šansu je dobio i Firpo!



UKRATKO

  • Frenk Lampard je igrao u sva četiri okršaja Čelsija i Bajerna
  • Lionel Mesi gostuje na stadionu gde je Dijego Armando Maradona izgradio kult
  • Bajern je upisao svih šest pobeda u grupnoj fazi i po tome su jedinstveni u ovosezonskom takmičenju
  • Napoli je od sezone 90/91 odigrao samo dva domeča u nokaut fazi Lige šampiona
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije