• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džerardov Rendžers muče penali, ali Stivi ima zanimljivo rješenje

Autor mondo.rs

Fudbaleri Rendžersa su eliminisali Bragu pa će se takmičiti među 16 najboljih timova u Ligi Evrope.

 Glazgov rendžer penali Stiven Džerard Izvor: Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe

Fudbaleri tima iz Glazgova igraju prilično dobru sezonu. Titula u Škotskoj neće biti osvojena, ali su među 16 najboljih timova u Ligi Evrope, što je sjajan rezultat.

Stiven Džerard odlično vodi Rendžers, a najveća mana ekipe ove sezone su penali. Promašili su šest od deset šutnutih penala ove sezone, odnosno čak četiri od posljednjih pet. to je veoma loš procenat.

Možda će vas zanimati

Zato legenda Liverpula mora da improvizuje. Mijenjao je izvođače, sigurno su sati i sati treninga uloženi u kaznene udarce, ali rezultati izostaju. A sasvim slučajno, Džerard zna ko bi mogao da pogađa sa bijele tačke.

Nakon što je mladi Janis Hadži promašio protiv Brage, odnosno golman Mateus mu je odbranio udarac, Džerard je priču okrenuo na šalu. Novinarima je otkrio da će u budućnosti on izvoditi penale.

Do sada su penale izvodili kapiten Džejms Tavernije, zatim Alfredo Morelos, Skot Arfild i na kraju Janis Hadži. Tavernije je odustao nakon trećeg promašaja, a jedini koji je šutirao i nije promašio je iskusni Džermejn Defo.

''Ja sam sljedeći. Pokušavamo da pronađemo rješenje, stvarno. Nije lako, imamo nekoliko mladih igrača i ne znamo ko treba da preuzme odgovornost. Ukoliko nam propadnu sve opcije, preuzimam penale na sebe'', rekao je Stivi.

Džerard je tokom igračkih dana u Liverpulu dao čak 46 golova sa bijele tačke, uz samo osam promašaja. Ovo je procenat koji fudbaleri Rendžersa sigurno neće dostići u tekućoj sezoni.

Tim iz Glazgova je prvi učesnik osmine finala u Ligi Evrope, a ime potencijalnog protivnika saznaće večeras, kada su na programu ostali mečevi. Jedan od kandidata da im izađe na megdan je i Seltik, koji igra protiv Kopenhagena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC