• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svuda je gorelo, osim gde treba: Zvezda i Partizan RAZOČARALI u derbiju!
 Svuda je gorelo, osim gde treba: Zvezda i Partizan RAZOČARALI u derbiju!

Svuda je gorelo, osim gde treba: Zvezda i Partizan RAZOČARALI u derbiju!

SVE O DERBIJU

SVE O DERBIJU

Bez pobednika u 162. "večitom" derbiju u kom smo u fokusu više bili navijači dva kluba nego što su bili pravi akteri utakmice. Očekivali smo više fudbala, a manje grešaka...

 Svuda je gorelo, osim gde treba: Zvezda i Partizan RAZOČARALI u derbiju! Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Zvižduci dobrog dela od 38.270 gledalaca posle završetka 162. "večitog" derbija na stadionu "Rajko Mitić" možda najbolje ilustruju mišljenje javnosti o partiji igrača Zvezde i Partizana!

U izuzetno nervoznom derbiju, koji su obeležili tuča na tribinama, mnogobrojni faulovi na terenu, prekidi zbog bakljada i dimova, a ne pretpostavljeni najvažniji akteri utakmice - nismo videli previše šansi, pa je kao posledica toga došao jedna od dosadnijih epizoda ovog rivalstva.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Dejan Stanković sigurno će biti zadovoljniji prvim poluvremenom, tokom kog su njegovi igrači imali "tečniju" igru i preko Gavrića, Petrovića i Vukanovića su ulazili u prilike, koje na kraju nisu pretvorili u gol, dok se u nastavku "podigla" i ekipa Sava Miloševića.

Razlog je ulazak Filipa Stevanovića, umesto "nevidljivog" Lazara Markovića, pa je Partizan bio nešto opasniji u zadnjoj trećini terena i imao dve velike šanse preko Sadika i Natha.

Nijedan od dva tima nije uspevao da dođe do pravog ritma koji su "sekli" prekidi zbog povreda (kod Zvezde su to bili Boaći i Rodić, a Suma kod Partizana), ali i standardni navijački repertoar zbog koga je utakmica produžena čak sedam minuta.


Upravo u nadoknadi je Zvezda došla do šanse za pobedu preko Ivanića, koji je prevario Stojkovića, ali nije uspeo da ubaci loptu u prazan gol - doduše iz teškog ugla.

Derbi su obeležili mnogobrojni faulovi, videli smo ih čak 43, uz još osam žutih kartona (šest za Partizan i dva za Partizan), od kojih je možda najčudniji bio onaj koji je dobio golman Vladimir Stojković - i to zbog odugovlačenja sa izvođenjem lopte.

Utisak iz toga jeste da je Partizan bio zadovoljan bodom, nedovoljna hrabrost veznog reda Zvezde govori da su i oni delili taj stav, tako da je razlika posle 24. kola ostala 11 bodova.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 74. Pankov) - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić (od 85. Ivanić) - Boaći (od 33. Vukanović).

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Marković (od 46. F. Stevanović), Suma (od 75. Šćekić), Asano - Sadik (od 85. Matić).

Meč je sudio Lazar Lukić.


N A J A V A

Crvena zvezda i Partizan sastaju se ovog popodneva (18.00, TV Arena Sport) na stadionu "Rajko Mitić", čak 162. put u prvenstvu, a MONDO će tokom čitavog dana pratiti dešavanja iz Beograda, tako da nas na našem portalu očekuju fotografije, snimci, hajlajtsi, konferencije, izjave, analize...

Zvezda je u boljem položaju pošto uoči 24. kola Superlige ima i 11 poena prednosti u odnosu na Partizan, ali kao što je više puta dokazano u istoriji ovih duela - obično presudi trenutna motivacija.

S obzirom na to da je na klupi crveno-belih novo ime, klupska legenda Dejan Stanković, kao i to da je Partizan u prvom "večitom" derbiju sezone, u septembru, slavio 2:0, želeće igrači Zvezde da se revanširaju svojim komšijama. S druge strane ekipa trenera Sava Miloševića želi da pokaže da je bez obzira na zaostatak u prvenstvu bolja u odnosu na dvostrukog uzastopnog šampiona.

Dvojica trenera, inače velikih prijatelja koja su se družila pred meč, nemaju problema sa povredama i suspenzijama svojih igrača.

MONDO je već pisao u kom će sastavu igrati Zvezda, kao i Partizan, kao i koje su to ključne stvari za oba tima pred ovaj duel. Dušan Ninković i Milutin Vujičić analizirali su tačke za Zvezdu, a Vladimir Sukdolak i Nebojša Marković za Partizan.

Podsećamo vas da je TV prenos obezbeđen na Arena Sport, kao i da ćete tok utakmice moći da pratite na našem portalu klikom na karticu "razvoj događaja".

PROČITAJTE I OVO

Autor mondo.rs
20:03

90+7' - KRAJ!

Bez pobednika u 162. "večitom" derbiju: Zvezda - Partizan 0:0!

20:02

95' - Ivanić!

Pogrešio je Vladimir Stojković, prevario ga je Mirko Ivanić i imao prazan gol, šutirao je instiktivno iz prve, ali pogodio je spoljni deo mreže. Ubrzo potom žuti i za Stojkovića.

20:00

94' - Opet žuti!

Bojan Ostojić je "podigao" Vukanovića i dobio žuti karton. Ukupno 39 faulova na utakmici...

19:56

Nadoknada od 7 minuta!

U međuvremenu Strahinja Pavlović dobija žuti karton zbog faula na polovini terena.

19:50

84' - Još dve izmene!

Mirko Ivanić na terenu umesto Željka Gavrića, a Bojan Matić umesto Umara Sadika.

Mogu li da budu zlatne rezerve Zvezde i Partizana?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:48

82' - Žuti za Šćekića

Rezervista u redovima Paritzana bio je pregrub, pa smo videli još jedan žuti karton.

19:44

Zvanično utakmici prisustvuje 38.271 gledalaca.

19:42

75' - Izmena i u Partizanu!

Šćekić menja povređenog Sumu, pa će Natho otići malo ofanzivnije...

Na mestu levog beka u Zvezdi sada igra Degenek.

19:39

71' - Rodić dobija žuti i traži izmenu!

Imao je problema i pred derbi, a nakon trka u kom mu je pobegao Stevanović, zbog čega je zaradio i žuti karton, Rodić je zatražio izmenu. Radovan Pankov će u igru, videćemo šta to znači za Crvenu zvezdu...

19:37

70' - Novi prekid

Sada zbog povreda...

Na travi su ostali Degenek, Sadik i Suma, posle zajedničkog duela, pa je igra ponovo prekinuta.

19:32

Na jugu su zapaljene stolice!

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

19:30

61' - Natho!

Druga velika prilika za Partizan u nastavku. Filip Stevanović napravio je pometnju na levom boku, stigla je lopta potom do Natha, a reprezentativac Izraela je šutirao odmah. Gađao je desni ugao gola Borjana, ali lopta ide pored gola.

Sada je Partizan u boljem momentumu...

19:28

60' - Vatromet kraj terena, pa na severu

Jovančić je ušao u sukob sa klupom Partizana, to se sve završilo mirno, dok je potom pravi vatromet viđen na severu uz dimove u boji zastave Srbije.

Izvor: Jovan Terzić

19:26

58' - Vukanović!

Pogrešila je odbrana Partizana posle kornera i dozvolila Vukanoviću da uđe u šansu, ali nije dovoljno brzo mislio napadač Zvezde. Loše je zahvatio loptu koja je otišla pored gola, da je prvo primio možda bi bilo bolje po njegov tim.

19:23

56' - Nastavljen je meč

Više od tri minuta je sudija Lukić čekao dok se nisu stvorili uslovi za nastavak meča.

19:19

53' - Prekid!

Zbog bakljade na južnoj tribini sudija Lazar Lukić prekinuo je meč dok se dim ne raziđe.

Izvor: Mondo/ Pavle Knežević

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

19:17

51' - Sadik!

Najveća šansa za Partizan do sada, Sadik je iskoristio grešku Petrovića i došao do lopte, ali umesto da pogleda ka Sumi - šutirao je iz prve i promašio.

Rasprava potom sa saigračem iz napada!

Mnogo grešaka igrača Zvezde u izgradnji napada....

19:11

46' - Izmena!

Savo Milošević nije bio zadovoljan izdanjem svojih krilnih fudbalera u prvom poluvremenu, prvenstveno Lazara Markovića, tako da je nekadašnjeg reprezentativca Srbije ostavio na klupi. Umesto njega ulazi mladi Filip Stevanović.

18:52

Poluvreme!

Nismo videli mnogo lepog, bilo je mnogo tuče, nervoze, ali utisak je da je Crvena zvezda za sada ostavila bolji utisak. Golova nema!

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

18:49

44' - Gavrić!

Gavrić može i sa dvojicom pored sebe. Uspeo je da nadmudri Markovića i Miletića i da desnom nogom uputi oštar centaršut za Vukanovića, ali strelac jednog gola u "večitim" derbijima nije uspeo da zahvati loptu.

18:44

38' - Gavrić!

Najlepša akcija Zvezde na meču. Jovančić je odigrao za Rodića, upućenu loptu je zakačio Milunović, probao je Ben i bio je izblokiran, dok je potom na nju natrčao Gavrić, probao je da je "poklopi", ali to nije bio dobar udarac.

18:43

37' - Vukanović!

Najveća šansa na meču za Zvezda u završava se bez šuta. Veljko Nikolić je bravurozno prihvatio loptu posle greške Miletića, uputio je sjajan pas za Vukanovića, ali mu je lopta ostala iza leđa, pa je intervenisao Urošević.

18:40

36' - Žuti i za Miletića!

Okliznuo se Nemanja Miletić, "kačio" igrača kog treba da čuva na ovom meču, mladog Želja Gavrića, a sudija Lazar Lukić nije imao dilemu - pokazao mu je žuti karton.

18:37

33' - IZMENA!

Boaći ne može... Ostao je na travi posle jednog duela, uhvatio se za koleno, zatražio je izmenu, pa sa suzama u očima napušta teren "Marakane".

Umesto njega neće Pavkov u igru već Vukanović.

18:35

30' - Šansa za Partizan!

Velika greška Milunovića u iznošenju lopte, ponovo je "pogodio" dodavanjem Sumu, Partizan je krenuo u kontru, Natho je pronašao Sadika u kaznenom prostoru, ovaj je napravio korak tražeći prostor za šut, ali ga je sjajno izblokirao jedan od igrača Zvezde.

Sigurno najopasniji napad Partizana do sada.

18:31

27' - Sadik!

Milunović je pogrešio, povukao je loptu napred Sadik, imao je i Sumu, ali je Rodić vrlo dobro zatvorio i lopta je stigla do Borjana. Partizan još bez šuta u okvir gola.

18:28

23' - Drugi žuti!

Baš se igra agresivno u ovim trenucima...

Suma je udario Petrovića u borbi za loptu, i dobio žuti zbog toga, nakon čega je nastala nova gužva na terenu. Borjan je smirivao saigrače i brzo su se strasti smirile, bar za sada.

18:26

21' - Petrović!

Pokazao je ovog proleća da ima jak šut, a potvrdio i sada!

Petrović je sa leve strane, sa koje je maločas šutirao Gavrić, uputio dobar udarac ka golu Stojkovića, lopta je odskočila pred njim, malo mu je zasmetao i Ben, ali snašao se čuvar mreže crno-belih i izbacio loptu u korner.

18:24

20' - Igra se agresivno!

Dosta duela za sada, Sadik je dobio "lakat" od Rodića, pre nego što je Urošević oprobao udarac sa 35 metara, a Ben mu ušao u šut za korner koji nije mogao da spreči Borjan.

18:19

15' - Prvi šut!

Lepa saradnja najmlađih igrača Zvezde - Veljka Nikolića i Željka Gavrića - koji su lepo nastavili napad na levoj strani, da bi onda krilni fudbaler Zvezde ušao u sredinu i uputio prvi udarac ka golu Vladimira Stojkovića. Na pravom mestu golman Partizana!


18:17

13' - Prvi žuti!

Dušan Jovančić nije dobro iskontrolisao loptu, ukrao mu je Sadik i krenuo u kontru, pa je zadnji vezni Zvezde odlučio da pravi faul - i to za žuti karton.

18:16

12' - Dosta prekida za sada

Ostao je Sadik na travi posle vazdušnog duela sa Milunovićem.

Za sada nismo videli tečnu igru.

Izvor: Mondo/ Pavle Knežević

18:11

7' - Važan start Gobeljića!

Krenuo je u otvorenu kontru Suma, imao je samo Gobeljića pred sobom, ali ga je desni bek Zvezde zaustavio. Izbio je loptu, pa zakačio i njega - zbog čega je omaleni Gvinejac zatražio lekarsku intervenciju.

Ubrzo potom Suma pada i u kaznenom prostoru pored Milunovića, ali čini se da nije bilo intenziteta za najstrožu kaznu.

18:09

4' - Prvo koškanje!

Umar Sadik i Miloš Degenek imali su duel na početku meča, bez lopte. Štoper crveno-belih gurnuo je napadača crno-belih dok je Stojković ispucavao loptu, nastala je manja gužva na terenu, ali je sudija Lazar Lukić primirio situaciju.

18:05

1' - Meč je počeo!

Srećno i Zvezdi i Partizanu, pa neka pobedi bolji. Naši reporteri sa stadiona javljaju da je jedan od žandarma pogođen topovskim udarom i da mu se ukazuje pomoć, dok su odmah sa južne tribine upućene i uvrede na račun Borjana i njegove supruge Snežane Filipović.

18:04

"Kvazi navijači i reakcionari, svi ste glumci, statisti i montažeri", piše u odgovoru sa Juga.

Izvor: Vladimir Sukdolak/MONDO

17:59

Navijači crveno-belih spremili su interesantnu koreografiju...

Poznato zvuči? Stihovi iz pesme "Slike u oku" koju je izvodio Luis.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

17:53

Pogled na tribine pred početak!

Zadovoljni posetom?

Pišite nam u komentarima da li ste očekivali više ili manje ljudi...

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

17:44

TUČA!

Nažalost, bez sukoba ne može!

Dve frakcije navijača Partizana sukobile su se na dvadesetak minuta pred početak "večitog" derbija, a na našem portalu možete da pogledate SNIMAK sa atletske staze.

Ovako je to izgledalo iz novinarske lože!

17:41

Stojke i Delije - OPET!

Šta se to desilo između navijača Zvezde i Vladimira Stojkovića pred početak derbija? Pogledajte šta je naš reporter zabeležio sa atletske staze.

Izvor: MN PRESS

17:36

Frakcija navijača Partizana pomerena je sa istoka za jedan sektor ka jugu, tako da sada i "fizički" postoje tri grupe gostujućih navijača, javljaju naši reporteri.

17:30

Svi igrači Partizana istrčali su na zagrevanje...

Što se tiče igrača Zvezde - oni se, kao i za sve utakmice - zagrevaju na pomoćnom terenu.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

17:28

Evo i prvih snimaka sa "Marakane"

Naš reporter Pavle Knežević ovo je zabeležio sa atletske staze...

Očekivano, "prozivanje" navijača Zvezde i nekadašnjeg golmana Vladimira Stojkovića.

17:26

Milošević pred derbi!

"Sve je bilo spremno i prekjuče. Momci su spremni, ostaje zagrevanje i da počne utakmica, pa ćemo videti koliko je to potrebno. Znali smo po odlasku Tošića ko je njegova zamena, danas je to Marković, kao što je većina ljudi i očekivala. Zna se naših 11. Tu nema iznenađenja za ljude, dosta toga se znalo već danima. Neće biti lako, ne razmišljam o sebi, previše smo pričali Deki i ja, oni treba da budu protagonosti i da teren bude najveće merilo. Pritisak je podjednak na obe strane, da li je malo veći kod nas ili njih - to je ne bitno. Nemoguće ga je izbeći".

17:21

Stanković pred derbi!

"Kako treba igrati? Treba igrati dobro. Znate kako, imali smo četiri dana da se spremimo, to smo i uradili, tu je borbena gotovost. Samo da utakmica počne. Vidim momke da su hladne glave i vrućeg srca. Debi će doneti šta donese. Zato je i svetinja srpskog fudbala... Nek bude sve prvo za mene, jedva čekam da moji igrači budu najveće zvezde srpskog fudbala. Nema kredita kod mene, radili su pošteno i pošteno zaslužili to mesto, na njima je da to i zadrže".

17:11

Kako javlja naš reporter sa lica mesta - velike gužve su oko "Marakane" na sat vremena pred početak utakmice. Očekuje se oko 40.000 navijača što bi moglo da se podvede pod pojam dobre posete za domaće mečeve.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

16:56

Zvanični sastavi!

MONDO je pogodio tačne sastave Crvene zvezde i Partizana.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Marković, Suma, Asano - Sadik.

Na klupama Zvezde sede Popović, Jovičić, Pankov, Ivanić, Pavkov, Babić i Vukanović, dok kod Partizana šansu čekaju N. Stevanović, Vitas, Pavlović, Šćekić, Brežančić, Matić i F. Stevanović.

Izvor: MONDO

16:51

Podsetimo se prethodnog derbija...

16:39

Uskoro očekujemo sastave...

Šta mislite, koga će Stanković i Milošević poslati na teren?

Izvor: MN PRESS

16:37

Debitant na centru!

Glavni sudija 162. "večitog" derbija biće Lazar Lukić kome će to biti debi u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Njemu će pomagati najbolji srpski asistenti - koji su sarađivali sa Miloradom Mažićem.

16:12

Dva sata do derbija!

Imamo pitanje za vas...

Da li dolazite? Budite iskreni, a u komentarima napišite i zašto da i zašto ne!

15:25

Prisetite se najboljih fotografija sa prethodnog "večitog" derbija.

Uživajte!

15:01

Hoćemo da se igramo?

Proverite znanje o "večitim" derbijima u specijalnom izdanju našeg kviza.

14:38

Deki i Savo u #SveU16!

Treneri "večitih" bili su gosti podkasta "Sve u 16" pre nego što su seli na klupe Partizana i Crvene zvezde, a ostalo je sasvim dovoljno vremena da pre derbija poslušate te epizode.

14:00

Za početak, da vas pitamo...

...ono o čemu čitave nedelje pominjenete sa prijateljima.

Za prognozu derbija!

(u komentarima nam pišite i tačan rezultat koji očekujete)

13:58

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, pratićemo novi duel Crvene zvezde i Partizana iz minuta u minut. Očekuju vas izveštaji sa terena, fotografije, snimci, hajlajtsi, izjave, konferencija, analize...

UKRATKO

  • Meč počinje u 18 časova.
  • ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.
  • PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Marković, Suma, Asano - Sadik.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije