• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitali su Dušana Tadića čuveno "Mesi ili Ronaldo" pitanje, evo odgovora!

Autor mondo.rs

"Nešto nedostaje Kataloncima. Zaista ne mogu da objasnim šta tačno, ali nešto fali. Evidentno", rekao je kapiten Ajaksa.

 Dusan-Tadic-i-ko-je-bolji-Mesi-ili-Ronaldo-Ovako-stvari-stoje Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

"Ako je susret Reala i Ajaksa bio vaš prvenac u praćenju fudbalskih utakmica, vjerovatno bih mogao da vas ubijedim da je Dušan Tadić najbolji igrač našeg vremena", rekao je svojevremeno Mateo Boneti tokom prenosa utakmice na ESPN mreži za koju je srpska "desetka" dobila ocjenu 10 u "L'Ekipu".

"Uživao sam, kako na terenu, tako i van terena. Svuda. Ko bi to još zaboravio? Ajaks samljeo Real u gostima, igra moje karijere, desetka u novinama... Fantastično", prisjetio se Tadić prošlog proljeća.

Prvo Real Madrid, pa Juventus, Ajaks je prethodne sezone pravio dar-mar u Ligi šampiona sve do trenutka kada je morao da primi tri gola od Totenhema za 45 minuta igre pred svojim navijačima da se ne plasira u veliko finale sa Liverpulom.

To se i dogodilo, uz het-trik Lukasa Mure.

"Sve bih dao kada bih mogao taj meč da izbrišem iz sjećanja. Ne vrijedi, neće da izađe iz glave. I dalje tražim odgovor na pitanje kako smo mogli da ispadnemo u tom polufinalu. Koliko god se trudio, upadam u sve veću zamku. Da je Ajaks uzeo ono što mu je pripadalo u dvomeču sa Totenhemom, savladao bi i Liverpul u majskom finalu na madridskom 'Metropolitanu'. Kad se već dotakoh završnice u Španiji, to je, bez ikakve dileme, bilo jedno od najslabijih finala u istoriji", rekao je Tadić pred revanš utakmice osmine finala Lige šampiona.

"Ajaks, sigurno, ne bi igrao tako slabo kao Totenhem, a bio bi i mnogo nadahnutiji od Liverpula. Samopouzdanje koje su imali igrači Ajaksa je predstavljalo takvu silu da Liverpul ne bi imao adekvatnu odbranu...I, dođosmo do toga da istoriju pišu samo šampioni, Liverpul je šampion. Tačka".


Kapiten "kopljanika" očekuje da će Mančester siti izbaciti Real poslije pobjede u Madridu.

"Mislim da ovog Real i Juventus neće odmjeriti snage u direktnom duelu u četvrtfinalu. Svako će da ode svojim putem, jer vjerujem da slijedi oproštaj Reala od daljeg takmičenja, budući da Mančester Sitiju, protivniku španskog velikana, dajem velike šanse za trofej u Ligi. Uostalom, prvu utakmicu su dobili 2:1 u gostima, i na miru mogu da spremaju meč kod kuće. Mada kažu da je ta pobjeda od 2:1 najopasnija, jer može da uljuljka, tim iz Mančestera djeluje isuviše čvrsto i sigurno. Uz njih, jedan od favorita je i Juventus. Pridodao bih još i Bajern iz Minhena. Četvrtog ne vidim, jer magla je ovdje u Amsterdamu. Ozbiljna magla. Razumjećete", našalio se Tadić i dodao:

"De Brujne je sjajan, Aguero je nepredvidiv, Sitijev trener Gvardiola je super klasa, i vjerujem da je to dovoljno. Da ne zalazimo u detalje, toliko ih je da bih mogao da ispunim svesku. Uz nabrojano, ekipa je izuzetno motivisana, valjda i zbog toga što, kako sad stvari stoje, sjledeće dvije godine neće igrati u Evropi. Što se Juvea tiče, dovoljno je reći: Ronaldo. Ne smijem, i neću, da zaboravim ni mog nekadašnjeg saigrača, defanzivca De Lihta. Kapa dole i pred uvijek neugodnim, za najviše počasti spremnim Bajernom. Pojedinci, tim, sve na svom mjestu".


Liverpul nije u Tadićevim prognozama za osvajanje, odnosno odbranu pehara.

"Čini mi se da su se njihove šampionske ambicije usmjerile ka Ostrvu. Utisak je da su Klopovi momci usredsređeni na domaće prvenstvo, kao da ih Liga šampiona ne interesuje previše. Možda se varam, vidjećemo uskoro", rekao je Tadić koji je zimus umalo završio u svlačionici pored Lea Mesija.

"Nešto nedostaje Kataloncima, pored povrijeđenog Suareza. Zaista ne mogu da objasnim šta tačno, ali nešto fali. Evidentno. Zato i ne vidim Barsu u grupi favorita. Mesi jeste čudesan, ali... "

Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe


Ali? Mesi ili Ronaldo?

"Stvari stoje ovako: Mesi je fudbalski najbolji, ali Ronaldo je pravi vođa".

Tokom razgovora sa medijima uz podršku poznatog amsterdamskog piva "Heineken", ljubimac navijača Ajaksa kaže da je oduševljen momcima iz Bergama.

"Moj utisak sezone je Atalanta. Senzacija u Ligi šampiona. Igra dobro, baš dobro, napadački, svaka čast!"


Prva asocijacija na Ligu šampiona?

"Ušati pehar, naravno", rekao je bez razmišljanja i onda objasnio kako se u njegovom domu gleda Liga šampiona.

"Moj ritual gledanja Lige šampiona je sljedeći. Najprije uspavam djecu, onda trk u dnevnu sobu. Uvijek isti scenario. A, moglo je, trebalo je da ispadne drugačije, nesrećno smo zaustavljeni u grupnoj fazi nove sezone. Nikakva utjeha što je i UEFA priznala da je nekoliko važnih odluka doneseno na štetu Ajaksa. Kad je šteta učinjena, kasno je za sve, ništa ne pomaže", rekao je Tadić na kraju intervjua.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC