• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Ben BRUTALAN, Zvezda sigurna u Šapcu (VIDEO)
 Ben BRUTALAN, Zvezda sigurna u Šapcu (VIDEO)

Ben BRUTALAN, Zvezda sigurna u Šapcu (VIDEO)

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ubedljiva i brzopotezna pobeda crveno-belih.

 Ben BRUTALAN, Zvezda sigurna u Šapcu (VIDEO) Izvor: MN PRESS

I treći put ove sezone u isto toliko duela, Crvena zvezda je savladala Mačvu.

Ovaj put mnogo lakše nego u novembru, kada je bilo 1:0 u kupu, a slično - ali ubedljivije - nego septembarskih 3:1 u prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Mačva - Crvena zvezda 0:3 (0:3).

Sav posao gosti su odradili već u prvom poluvremenu. Posebno motivisan bio je Mohamed el Fardu Ben, dvostruki strelac i asistent do odlaska na odmor.

Ben je načeo Šapčane u 19. minutu iz slobodnog udarca, zatim u 32. glavom povisio na 2:0 - za prvo mesto superligaške liste strelaca sa 13 golova - a onda u 37. iz prekida pronašao Srđana Babića, koji je lepo šutirao glavom u padu.

Koliko su crveno-beli bili superiorni u prvom delu utakmice pokazuje podatak da domaći fudbaleri nisu uputili šut ka golu Milana Borjana. Odnos snaga nije se promenio u nastavku utakmice, ali je opao ritam igre jer su gosti bili apsolutno zadovoljni urađenim u prvih 45 minuta.

Dejan Stanković je odlučio da za ovu utakmicu promeša sastav, ali i promeni formaciju. Iz startne postave ispali su povređeni Rodić i Boaći, a u odnosu na "večiti derbi" nije bilo i Milunovića i Jovančića.

Zvezda je igrala u formaciji sa trojicom štopera pozadi - Pankov, Degenek, Babić, zatim Gobeljićem na desnom, a Gavrićem na levom boku, Petrovićem i Nikolićem u sredini veznog reda, Benom ispred njih, a Pavkovom i Tomaneom u špicu.

U 58. minutu prvi put još od jula u takmičarskoj utakmici zaigrao je oporavljeni Branko Jovičić i umalo povratak na teren ulepštao pogotkom, ali nije imao sreću da lopta posle loba iz 69. minuta završi u golu.

Pored tog detalja i odlične Benove partije, utakmicu je obeležio i veliki promašaj Milana Pavkova u petom minutu, odnosno odlična odbrana Mladena Živkovića.


Crvena zvezda će u narednom kolu ugostiti Napredak, dok Mačva igra u Nišu protiv Radničkog.

MAČVA: Živković - Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić - Ivić, Ilić (46. Mihajlović) - Dukić (64. Zukanović), Adamović, Milinković (70. Obrovac) - Gigić.

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Degenek, Babić - Gobeljić, Petrović, Nikolić (58. Jovičić), Gavrić (70. Simić) - Ben - Pavkov, Tomane (77. Garsija).

Sudija: Dragan Čolović.

PROČITAJTE I OVO

17:47

KRAJ! MAČVA - ZVEZDA 0:3

Izveštaj pročitajte klikom na UVODNU VEST.

17:45

PRVA ŠANSA ZA MAČVU

Domaći fudbaleri prvi šut ka Milanu Borjanu uputili su u 88. minutu, ali neprecizan je bio Zukanović.

17:33

VATROMET

Baklje na tribini sa gostujućim navijačima, a vatromet van stadiona privukli su pažnju gledalaca u Šapcu u 75. minutu. Simbolično, povodom 75. rođendana SD Crvena zvezda.

17:28

Raspevane Delije

17:25

Umalo da Branko Jovičić lepim golom ukrasi povratak na teren. Lobovao je Živkovića u 69. minutu sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta, ipak, pala na spoljni deo mreže.

17:19

Još pola sata do kraja. Opao je ritam igre, Zvezda ima potpunu kontrolu...

17:16

JOVIČIĆ PONOVO IGRA

Prvi put od jula u takmičarskoj utakmici je Branko Jovičić! Zvezdin defanzivni vezista dugo je pauzirao zbog povrede, a u Šapcu je u 58. minutu zamenio Veljka Nikolića koji je nešto ranije dobio udarac.

17:12

Bez uzbuđenja u prvih 10 minuta drugog poluvremena, osim kada je Lazar Ivić nagazio Veljka Nikolića s leđa, međutim, posle ukazane lekarske pomoći, mladi vezista Crvene zvezde je nastavio utakmicu.

17:02

Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Mačve. Mihajlović je zamenio Ilića.

16:46

POLUVREME: Mačva - Zvezda 0:3

Sigurna igra crveno-belih od početka utakmice, što pokazuje i rezultat. Blista Mohamed el Fardu Ben, a videćemo šta nas čeka u nastavku i hoće li se još neko istaći. Pošto je pitanje pobednika, može se slobodno reći, već rešeno.

16:38

GOOOL! 0:3

Posle golova, evo i asistencije. Ben je iz prekida na levoj strani u 37. minutu odlično pronašao Srđana Babića, a štoper crveno-belih precizno šutirao glavom.

16:33

GOOOL! 0:2

Zvezda vodi 2:0 od 32. minuta, a strelac je ponovo Ben! Ovaj put glavom, na asistenciju Tomanea.

16:31

Igra se otvoreno u prvih pola sata. Pokušavaju i domaći fudbaleri da zaprete, ali ih gosti uspešno neutrališu...

16:20

GOOOL! 0:1

Crvena zvezda vodi od 19. minuta golom Mohameda el Fardua Bena iz slobodnog udarca sa 17-18 metara. To je njegov 12 gol ove sezone u Superligi.

16:14

Iznenadna prilika za Zvezdu u 14. minutu, posle šuta Tomanea iz teške pozicije, po levoj strani, lopta je prošla malo iznad prečke.

16:14

Pogledajte promašaj Pavkova

I sjajnu odbranu Živkovića.

16:05

ZICER za Pavkova

Obrukao se napadač Crvene zvezde u 5. minutu! Sa samo par metara Milan Pavkov nije pogodio mrežu posle odličnog dodavanja Gobeljića sa desne strane. Zasluge za to idu odličnoj intervenciji golmana Mačve, Mladena Živkovića.

16:01

POČELO JE!

Ovo je treći duel Zvezde i Mačve ove sezone. U prva dva slavili su crveno-beli, oba puta na svom stadionu: 3:1 u prvenstvu i 1:0 u kupu.

14:39

Goleada Čuke na premijeri

Prva utakmica 25. kola odigrana je na Banovom brdu, a domaćin je ubedljivo slavio protiv gostiju iz Subotice: Čukarički - Spartak 4:1.

SUPERLIGA, 25. kolo:

Čukarički - Spartak 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Denković 30, Docić 37p. Šaoić 71 - Denković 66/

subota

Mačva - Crvena zvezda 16.00
Radnik - Javor 16.00
Rad - TSC 16.00
Napredak - Proleter 16.00
Vojvodina - Mladost 16.00
Partizan - Radnički 20.00

nedelja

Inđija - Voždovac 14.00

TABELA: Crvena zvezda 63, Partizan 52, Vojvodina 51, Čukarički (+1) 46, TSC 44, Radnički 39, Spartak (+1) 36, Voždovac 35, Mladost 34, Radnik 26, Napredak 25, Proleter 24, Javor 23, Inđija 16, Rad 15, Mačva 13.

14:36

Milijaš umesto Stankovića

Na konferenciji za medije Crvene zvezde pred gostovanje u Šapcu umesto Dejana Stankovića govorio je njegov pomoćnik Nenad Milijaš. Rekao je da će crveno-beli ići na pobedu bez obzira na uslove.

14:35

Slikoviti Dragan Aničić

Trener Mačve dao je interesantnu izjavu u najavi utakmice: Retko, ali i goloruk ponekad POBEDI TENK.

UKRATKO

  • MAČVA: Živković - Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić - Ivić, Ilić (46. Mihajlović) - Dukić (64. Zukanović), Adamović, Milinković (70. Obrovac) - Gigić.
  • ZVEZDA: Borjan - Pankov, Degenek, Babić - Gobeljić, Petrović, Nikolić (58. Jovičić), Gavrić (70. Simić) - Ben - Pavkov, Tomane (77. Garsija).
  • Sudija: Dragan Čolović.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije