• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je kapiten Argentine protiv SCG, sada se bori za ženski fudbal

Autor mondo.rs

Svi se sjećamo kako je Argentina trijumfovala u tom duelu na Mundijalu u Njemačkoj

 Huan Pablo Sorin borba za ženski fudbal Izvor: Getty images/Stuart Franklin, Stuart Franklin/Getty Images Europe

Država koja je prestajala da postoji i njena fudbalska reprezentacija, koja je samo prividno postojala na terenu. Argentinci su ''razbili'' SCG, u jednoj od najubjedljivijih pobjeda u istoriji svjetskih prvenstava.

Bila je to sjajna generacija Argentinaca, a sjećate li se ko je bio njihov kapiten? Nije to bio niko od najvećih zvijezda, čast da sa trakom oko ruke predvodi saigrače pripala je Huan Pablu Sorinu!

Možda će vas zanimati

Čojvek koji je tokom karijere igrao kao štoper, lijevi bek, lijevo krilo i centralni vezista imao je iskustvo sa Mundijala iz Japana i Južne Koreje. Tada Argentinci nisu prošli grupu, u Njemačkoj jesu, ali ni taj turnir nije opravdao očekivanja nacije.


Huan Pablo Sorin je imao zanimljivu igračku karijeru. Nosio je dres Argentinos Juniorsa, Rivera i Kruzeira, na kontinentu sa kog je, kao i mnogih evropskih timova. Kratko je bio član Juventusa, na pozajmicama je igrao za Lacio, Barselonu i PSŽ, a pronašao se u Viljarealu i Hamburgu.

Danas radi kao stručni konsultant, a dane nakon karijere posvetio je i borbi za ženski fudbal. On smatra da, u svjetlu osmog marta, koji je globalni praznik žena, djevojke moraju da imaju bolje uslove.

''Svi imamo ista prava da uživamo u strasti koju fudbal nudi. Djevojke imaju pravo da sanjaju i maštaju o fudbalu. Godinama je fudbal bio muški sport, veoma grub za njih. Revolucija neće stati dok žene ne budu imale ista prava u fudbalu'', ističe argentinac.

On je igračku karijeru završio još 2009. godine, ali se trudi da ostane u dobroj formi. U tome mu pomaže igranje revijalnih mečeva, poput onog koji su odigrali bivši fudbaleri Barselone i nekadašnji reprezentativci Kolumbije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC