• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo im je trebalo – Tadić GALAMIO na saigrača pa pokrenuo Ajaks!

Autor mondo.ba

Detalj sa kraja prvog poluvremena preokrenuo je meč u Herenvenu, a možda i cijelu sezonu za "kopljanike".

 Frka u Ajaksu – Dušan Tadić GALAMIO na saigrača! VIDEO Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Eliminacija od Hetafea u šesnaestini finala Ligi Evrope, dva vezana poraza u prvenstvu, eliminacija u od Utrehta polufinalu Kupa Holandije.

Ajaks je zaredao neuspjeh za neuspjehom zbog čega je dovedena u pitanje i titula u Holandiji, ali je crna serija konačno zaustavljena.

"Kopljanici" su se vratili na čelo tabele pobjedom 3:1 protiv Herenvena, koju je odlučio dvostruki Dušan Tadić i jedan detalj sa kraja prvog poluvremena koje je završeno bez golova

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena došlo je do svađe na terenu između jednog od najmlađih fudbalera Ajaksa, devetnaestogodišnjeg Serđina Desta i najstarijeg u ekipi, Dušana Tadića.

Mladi Amerikanac krenuo je da se objašnjava sa kapitenom, a Tadić mu je očitao bukvicu. Srpski reprezentativac izgalamio se na saigrača i u jednom trenutku unio se u facu američkom tinejdžeru.

Iako ovakvim raspravama nije mjesto na terenu, već u svlačionici, izgleda je upravo to bilo potrebno Ajaksu da se pokrene.

Ekipa iz Amsterdama izašla je prilično raspoložena u drugih 45 minuta, Tadić i Dest viđeni su čak u prenosu u vrlo prijateljskom razgovoru i izgleda je sve "leglo" na svoje mjesto.

Glavni akter "incidenta" iz prvog poluvremena, Dušan Tadić, "eksplodirao" je u nastavku i u razmaku od samo tri minuta sa dva pogotka riješio meč.

Prvo se u 57. minutu odlično ubacio u šesnaesterac i kaznio lošu reakciju domaće odbrane, a tri minute kasnije poslao je loptu poslije kornera i udarca Taljifika.

Poslije toga sve je bilo lako.

Već u 63. minutu bilo je 3:0 za Ajaks nakon pogotka Promesa, a Herenven je uspio tek da postigne počasni pogodak preko Van Bergena.

Ajaks je sada ponovo prvi na tabeli sa 56 bodova, koliko ima i AZ Alkmar, koji ima nešto lošiju gol-razliku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC