• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija od 2:0 do strepnje - i konačne pobjede u tišini svog doma!

Autor mondo.ba

Pred praznim tribinama Borusijaparka, domaći su desetak minuta prije kraja imali sigurnu prednost. Stvari je potom zakomplikovao njihov golman Jan Zomer, ali se srećom po domaće sve završilo kako su i planirali – pobjedom.

 Bundesliga 21. kolo Borusija Keln 2 1 Izvor: JÖRG SCHÜLER/BONGARTS

U zaostaloj utakmici 21. kola Bundeslige, koja je bila zakazana još za prvu polovinu prošlog mjeseca, Borusija iz Menhengladbaha je rezultatom 2:1 došla do pobjede nad Kelnom:

BORUSIJA (M) – KELN 2:1 (1:0)
/Embolo 32, Mere 71 autogol – Ut 81/

Možda će vas zanimati

Kalendarom takmičenja, prvobitno je bilo planirano da dva tima na Borusijaparku snage odmjere 8. februara.

Međutim, olujno nevrijeme je tad reklo ''ne'' fudbalu, pa je meč odgođen za 11. mart – kada je koronavirus rekao ''ne'' navijačima, koji su željeli da sa tribina posmatraju ovaj okršaj.

Na kraju, protiv aktera ovog meča se urotila i – kiša, pa je drugo poluvrijeme dijelom odigrano po snažnom pljusku i već nakvašenom terenu.

U takvim uslovima, bolje se snašla domaća ekipa koja je stekla rezultatsku prednost u 32. minutu, a plus uduplala dvadesetak minuta prije posljednjeg oglašavanja pištaljke.

Tima Horna je u prvom poluvremenu savladao Bril Embolo, a u tome mu je ''pomogao'' protivnički igrač, Tunižanin Eljes Škiri, kojeg je pogodila lopta prilikom udarca Borusijinog napadača i prevarila njegovog saigrača na gol-liniji.

Embolo je bio akter i drugog gola tima iz Menhengladbaha. Želio je švajcarski reprezentativac rođen u Kamerunu da u 71. minutu asistira Markusu Tiramu sa desne strane, ali je defanzivac Kelna Horhe Mere nespretno intervenisao ispred Horna i zatresao vlastitu mrežu.

Već pominjani nakvašeni teren razlog je greške koju je u 81. minutu napravio domaći čuvar mreže Jan Zomer. Loše je ispucao loptu u polje – samo do Marka Uta koji se nalazio na 25 metara od gola. Nijemac je pobjegao čuvaru, a potom se namjestio na udarac i pogodio, vrativši nadu gostima da mogu da izbjegnu poraz.

Mogao je Ut u trećem od ukupno četiri minuta sudijske nadoknade da postane heroj svog tima – ali je iz izgledne pozicije sa desne strane šutirao direktno u dobro postavljenog Zomera.

Bila je ovo šesta pobjeda Borusije nad Kelnom u Mehnengladbahu na posljednjih sedam utakmica, a posljednji domaći poraz od večerašnjeg rivala jedna generacije Borusije upisala je – u novembru 2016. godine.

Ipak, što je domaćima mnogo značajnije, vratili su se u grupu timova koji će nakon 34 kola izboriti nastup u Ligi šampiona. Trenutno su četvrtoplasirani uz 49 bodova, šest manje od lidera Bajerna.

Keln je ostao na desetoj poziciji.

BUNDESLIGA – 21. kolo

Borusija (M) – Keln 2:1 (1:0)
/Embolo 32, Mere 71 autogol – Ut 81/

TABELA: Bajern 55, Borusija D. 51, RB Lajpcig 50, Borusija M. 49, Bajer 47, Šalke 37, Volfsburg 36, Frajburg 36, Hofenhajm 35, Keln 32, Union Berlin 30, Ajntraht (-1) 28, Herta 28, Augzburg 27, Majnc 26, Fortuna 22, Verder (-1) 18, Paderborn 16.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC