• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 OBLAKODER: Golman Atletika zaustavio prvake Evrope, "džoker" ih IZBACIO!
 OBLAKODER: Golman Atletika zaustavio prvake Evrope, "džoker" ih IZBACIO!

OBLAKODER: Golman Atletika zaustavio prvake Evrope, "džoker" ih IZBACIO!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ovo se ne viđa svaki dan. Jan Oblak zaslužio je titulu golmana godine do 90. minuta i uveo revanš u produžetke. U njima, Markos Ljorente postigao je dva gola, pa asistirao Alvaru Morati za veliko slavlje Dijega Simeonea na "Enfildu".

 OBLAKODER: Golman Atletika zaustavio prvake Evrope, "džoker" ih IZBACIO! Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Liverpul je od večeras neformalni šampion Engleske i formalni prvak Evrope.

Dok čekaju trenutak kada će formalno osvojiti Premijer ligu, "redsi" će samo neformalno sloviti za branioca titule u Ligi šampiona.

Nisu je odbranili, jer je Jan Oblak odbranio sve što je moglo i nije moglo do tog 90. minuta revanš utakmice na krcatom "Enfildu", pre nego je Markos Ljorente ispraznio tribine kultnog stadiona i pre nego što je u poslednjem minutu drugog produžetka golovima dodao i asistenciju za konačnih:

Liverpul - Atletiko Madrid 2:3, 1:0 (1:0)!

Prvi meč završen je rezultatom 1:0, uz pogodak Saula Nigeza u 4. minutu.

Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe


Treću loptu iza leđa tragičara utakmice Adrijana, plasirao je levom nogom još jedan "džoker" Dijega Simeonea, Alvaro Morata.

"Čolo" je u tom trenutku već stajao raširenih ruku ispod boksa u kom je trajalo ludo slavlje srećnika iz Madrida.

Na "Parku prinčeva", nažalost, nije bilo publike tokom "proslave" prvog prolaska Pari sen Žermena kroz osminu finala Lige šampiona u "Nejmarovoj eri".

Na "Enfildu" je bilo krcato ove srede uveče, baš kao i u šesnaestercu Madriđana tokom 97 minuta igre po pravom ostrvskom pljusku, sve dok Adrijan iz nepoznatih razloga nije odigrao u noge Žoao Feliksu, ovaj do Ljorentea, a Ljorente do mreže za ničim izazvanih 2:1 sredinom prvog produžetka.

Isti igrač dobio je loptu od Anhela Koree u 106. minutu igre, okrenuo se, video ispred sebe Džordana Hendersona i Džoa Gomeza, primetio da mu se sa boka približava Džejms Milner, pa je odlučio da "opali" desnom "iz kolena" i... pogodio!

Ni Alison Beker u tom trenutku ne bi pomogao šokiranom Jirgenu Klopu, koji je napravio jednu, ali kobnu grešku u 81. minutu utakmice. Koliko je velikom preokretu doprinela Simeoneova izmena iz 65. minuta, kada je sa terena povukao beskorisnog i besnog Dijega Koštu, toliko je pomogla i odluka budućeg šampiona Egnelske da izvede nesuđenog igrača utakmice Aleksa Okslejd-Čemberlejna i pošalje na teren Džejmsa Milnera.

Od tada, Liverpul više nije bio Liverpul, a Atletiko je odjednom postao Atletiko.

Na istom mestu na kom je prošlog proleća izbacio Barselonu posle poraza od 3:0 u Španiji, bivši šampion Evrope ovog puta srušio se pred Atletikom posle poraza od 1:0 u Španiji.

OD 2:0, DO 2:3: EVO I KAKO...

Izvor: Jon Super/AP

Jan Oblak "grmeo" je po pljusku na Ostrvu do 44. minuta, kada su Mohamed Salah i Aleks Okslejd-Čemberlejn rasturili odbranu rivala na desnom krilu, "Oks" je uputio centaršut u srce šesnaesterca, a tamo nije bilo nikoga da izazove Đorđinija Vajnalduma u skoku.

Zašto? Svi su bili na prvoj stativi prateći Sadija Manea. Holanđanin se podigao, trznuo glavom, BENG!

Glavom je trznuo i Roberto Firmino u 95. minutu, nakon što je Oblak pre toga već zaslužio titulu golmana godine u Evropi, ali je njegov udarac glavom na perfektan centaršut Vajnalduma zaustavila stativa.

Slovenac je bio i "na" toj lopti, ali se ona od stuba odbila nazad na nogu Brazilca, koji je iskoristio jedinu situaciju u kojoj je Oblak bio na zemlji da postigne gol za 2:0 i erupciju oduševljenja na stadionu.

POČETAK KRAJA: ULAZAK LJORENTEA, IZLAZAK "OKSA"

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug


Nekih stotinak minuta kasnije, Adrijan je dodao loptu u noge Žoao Feliksu (nije nam jasno zbog čega), ovaj hladan kao led prosledio do Markosa Ljorentea, a Simeoneov "džoker" iz drugog poluvremena udarcem sa ivice šesnaesterca proglasio golmana Liverpula u tragičara utakmice.

Na sve to, Španac se još i okliznuo prilikom gola, koji je od Atletika učinio učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

Neko je imao Oblaka, neko nije imao Alisona.

Ni Alison, ruku na srce, ne bi mogao ništa u prvom minutu nadoknade prvog produžetka (to je valjda 106. minut), kada je Ljorente postigao i DRUGI gol na utakmici. Dobio je loptu, okrenuo se, pogledao, "nategao", šutnuo...

Sledeća scena - "Čolo" Simeone trčao je kraj aut linije prema egzaltiranim navijačima Atletiko Madrida u "boksu" iza Oblakovih leđa.

Liverpul je morao da postigne DVA gola za poslednjih 15 minuta ovog ludog, ludog revanša, ali je zapravo primio još jedan. U jeku jalovih napada posle trostruke izmene Nemca na startu drugog produžetka (ušli su Fabinjo, Divok Origi, potom i Takumi Minamino), sevnula je kontra "jorgandžija" koji su razotkrili sve mane "nepobedivog" Liverpula.

Krah započetk na "Metropolitanu" pre tri nedelje, kada je Saul Nigez prekinuo seriju dugu više od 13 meseci, kompletirao je Alvaro Morata udarcem levom u prvi ugao, sve na asistenciju "izmene sezone", Markosa Ljorentea.

Taj dečko dao je tri gola za 6.000 minuta u seniorskom fudbalu, pa dva gola uz asistenciju za period od 65. do 121. minuta u Liverpulu.

KRAJ!

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

  • Bajern Minhen

    28.81% (17)

  • Liverpul

    16.95% (10)

  • Čelsi

    8.47% (5)

  • Juventus

    8.47% (5)

  • Barselona

    8.47% (5)

  • Borusija Dortmund

    6.78% (4)

  • Pari sen Žermen

    6.78% (4)

  • Real Madrid

    6.78% (4)

  • Mančester siti

    6.78% (4)

  • Totenhem

    1.69% (1)

  • Atletiko Madrid

    0% (0)

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati


Evo i sastava...

Liverpul: Adrijan - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson, Vajnaldum, Okslejd-Čemberlejn (od 82. Milner) - Salah, Firmino, Mane.

Atletiko Madrid: Oblak - Tripije, Savić, Felipe, Renan Lodi - Koke, Saul, Tomas, Korea - Žoao Feliks, Košta (od 56. Ljorente).

Utakmicu je sudio holandski arbitar Dani Dezmond Makeli, koji ima 37 godina.

23:39

Gol, gol, ASISTENCIJA!

Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe

Liverpul više nije prvak Evrope.

Markos Ljorente, čovek kog je Dijego Simeone uveo u 65. minutu umesto beskorisnog Dijega Košte, posle dva gola zabeležio je i asistenciju za konačnih: Liverpul - Atletiko Madrid 2:3.

Treću loptu iza leđa tragičara utakmice, Adrijana, plasirao je levom nogom novi "Čolov" "džoker", Alvaro Morata.

Igrao se prvi minut poslednjeg produžetka koji će ekipa menadžera Jirgena Klopa odigrati ove sezone.

Dalje ide...

23:25

Tri izmene za dva gola i prolaz…

...ali, bez šanse za sada.

Čini se da posle drugog Ljorenteovog gola "Enfild" više ne veruje u čudo.

Klop je za drugi produžetak uveo Fabinja i Origija umesto Hendersona i Vajnalduma, pet minuta kasnije zaigrao je i Minamino umesto Firmina, međutim...

23:14

LJORENTE OPET, 2:2!

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

  Jedna Simeoneova izmena napravila je razliku: Ljorente za Koštu.

Jedna Klopova izmena napravila je razliku: Milner za Okslejd-Čemberlejna.

Liverpul se srušio od tada, Atletiko zaigrao.

U poslednjem minutu igre prvog produžetka, Ljorente je primio loptu od Koree, našao se 1 na 3 (protiv Gomeza, Hendersona i Milnera), namestio se na udarac desnom i pogodio gornji levi ugao Adrijanovog gola.

Ovaj čovek nije bio ni blizu da bar skoči i pokuša nešto da uradi - sada je 2:2.

23:01

ŠTA SE DOGAĐA!?

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Neko ima Oblaka, neko Adrijana.

Ili, bolje reći, neko nema Alisona.

Golman Liverpula bez IKAKVE potrebe dodao je loptu u noge Feliksu, ovaj momak - hladan kao lde - odigrao je pas do Ljorentea, a Ljorente...

Namestio se na udarac sa ivice šesnaesterca i 2:1!!!

22:58

GOOOOOOOOOOL!

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Teško je opisati kakvim potezima se poslužio Vajnaldum pod pritiskom veznog reda Atletika, ali čovek je opasnu situaciju po svoj gol učinio asistencijom za vođstvo koje Liverpulu donosi četvrtfinale.

Na centaršut Holanđanina, Firmino je glavom pogodio stativu, Oblak je bio i "na" toj lopti, ali se ona odbila pravo na nogu Brazilca, koji je potom iskoristio retku priliku da Slovenac nije mogao da odbrani i pogodio - 2:0!

Ludnica na stadionu.

22:58

Da ne bude da je opet OBLAK odbranio...

...napisaćemo da je novu odbranu zabeležio JAN!

Igrao se 93. minut, pukla je odbrana Atletika po desnoj strani, Vajnaldum je "uhvatio" volej udarac, a Jan odbranio rutinski.

22:51

ŠOKOVI NA "ENFILDU"!

Igrao se poslednji sekund utakmice kada je Saul skočio i glavom zatresao mrežu, praktično odveo Atletiko DALJE...

...ali, ofsajd!

Pomoćni sudija podigao je zastavicu i da, strelac gola u prvoj utakmici bio je metar iza poslednje linije "redsa" u trenutku centaršuta sa leve strane.

Madriđani su ludo slavili šokantan prolazak dalje, ali će morati u PRODUŽETKE!

Auuuu...

22:46

SALAH!?!?

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Pitanje da li bi i Oblak mogao nešto u ovom 87. minutu, da Salah nije previše snage uneo u udarac levom sa njegove pozicije.

Odakle Mesi ne promašuje, odakle Roben nekada nije promašivao, Salah ovog puta nije pogodio.

Uzdasi na "Enfildu", Klop se okrenuo prema klupi u neverici, Simeone gledao ka nebu...

22:43

MA, NE!

TV makazice Sadija Manea otišle su preko prečke, nakon što je Oblak (znamo, dosadni smo) u akciji pre toga zabeležio još jednu intervenciju kada je Vajnaldum tukao iskosa sa desne strane.

Igrali se produžeci ili ne, prošao Atletiko ili ne, Oblaku već mogu da dodele titulu golmana sezone.

Ovo je najimpresivnija partija jednog čuvara mreže u poslednjih _____ sezona.

22:39

Ovacije za "Oksa"

Izvor: Jon Super/AP

Majstorski je odigrao Okslejd-Čemberlejn, verovatno je bio najbolji igrač Liverpula večeras, zbog čega je dobio i ovacije pred punim tribinama "Enfilda".

Zameniće ga Milner.

Kao da se Klop i Simeone spremaju za produžetke.

22:30

O-B-L-A-K!

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Ponestaje nam reči.

Šutirao je TAA, slično kao "Oks" pre toga (nisko, u dalji ugao), Slovenac je i to odbranio.

"Redsi" su 19 puta šutirali ka golu, jednom pogodili mrežu, jednom pogodili prečku, dok je osam odbrana zabeležio Oblak!?

22:27

PREČKA!

Pritisak oko peterca Atletika je na maksimumu, u 67. minutu čuo se zvuk udarca lopte o prečku!

Salah je izmešao čuvare 1 na 2, branili su mu robenovski prodor nalevo, pa je "zalomio" na slabiju nogu, centrirao, a Robertson u naletu zakucao glavom loptu o gredu.

22:20

Šansa za Atletiko!

Ovo se nije dogodilo od početka utakmice, Atletiko je imao dobru šansu, odličnu!

Sevnula je kontra, Žoao Feliks je lošije primio loštu, ali je uspeo da je primiri i šutira iz punog trka po zemlji, Adrijan je nezgodnu loptu uspeo samo da odbije i onda, nekako, stigao do nje pre Koree.

Argentinac ga je pritom malo i potkačio, ali će rezervni golman "redsa" moći da nastavi meč.

22:17

Minut 60.

Atletico Madrid's goalkeeper Jan Oblak makes a save against Liverpool's Roberto Firmino during a second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Izvor: Jon Super/AP

Firmino!

OBLAK!

22:14

Košta psuje i izlazi!

"...de puta...", moglo je više puta da se prepozna na usnama Dijega Košte u 56. minutu dok je napuštao teren.

Zamenio ga je vezista Markos Ljorente, a pozdrava sa Simeoneom nije bilo.

Publici se neobično dopao ovaj trenutak.

22:13

Razlog zašto je i dalje 1:0?

Jan Oblak.

Ovaj "uživo" prenos utakmice Liverpul - Atletiko Madrid otprilike se svodi na veličanje slovenačkog golmana, ali šta drugo da pišemo kada je tako?

Okslejd-Čemberlejn šutirao je sa distance, perfektno, po zemlji, lopta je samo dobila na brzini, ali...

22:09

Bila je kiša, sada je pljusak!

Bez izmena na obe strane nastavljena je utakmica po pljusku, pravom.

U prvih 45 palada je kiša, ovo je sad već "provala oblaka".

(Oblak je već zabeležio dobru intervenciju u 51. minutu, s tim da je bio ofsajd u toj akciji)

21:46

GOOOOOL!

Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe

Načeli su ih!

Oblak je "grmeo" do 44. minuta, ali onda zaista nije mogao ništa.

Salah i "Oks" su rasturili odbranu Atletika na desnom krilu, usledio je centaršut u srce šesnaesterca, a tamo je Vajnaldum bio potpuno sam, jer je Mane povukao TROJICU igrača na prvu stativu.

Skok, trzaj, BENG!

Sada je 1:1, sada "Enfild" grmi.

21:38

OBLAK!!!

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Fantastična odbrana Oblaka u 36. minutu!

Dugo se mučio Liverpul da vrati loptu pred šesnaesterac gostiju, a kada je to uradio - shvatio je ko stoji na golu Atletika.

Aleksander-Arnold je centrirao sa desne strane, Firmino na petercu uklizao na tu loptu, proslava gola već je praktično počela, ali...

Top 10 odbrana sezone slovenačkog internacionalca.

21:23

Malo se zakuvalo, ali...

...ništa spektakularno se nije dogodilo.

VAR je pokazao da nije bilo igranja rukom u šesnaestercu Atletika, posle kornera sa desne strane, kao što Makeli nije pokazao žuti karton Aleksander-Arnoldu posle toga zbog visoko podignute noge prilikom rušenja Feliksa u začetku kontre.

Na drugoj strani, počeo je Košta - posle faula, zavrljačio je loptu u gol-aut i iziritirao ceo stadion, a onda je uprkos zabrani rukovanja bukvalno obgrlio sudiju iz Holandije.

Makeli se brzo otrgao od neprijatnog zagrljaja.

21:17

OBLAK!

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Ovog puta bilo je gusto.

"Oks" je šutirao iskosa sa desne strane, išlo je u Oblakov dalji ugao po zemlji, ali je Slovenac reagovao poput "jednog od dvojice najboljih golmana na svetu".

Ovaj "drugi od dvojice najboljih" nije mogao da brani večeras zbog povrede, pa je na crti Adrijan.

21:10

Salaaaah!

Uzeli su im loptu na 40 metara od Oblaka, spustili se na 16 za par sekundi, ali Salah posle driblinga i nameštanja na levu nogu nije pogodio okvir.

Tukao je preko.

Inače, pljušti na Ostrvu!

21:09

Baci rukav!

21:06

Oblak!

Minut peti, udarac prvi.

Klopov "džoker" sa utakmice protiv Barselone, koji je ulaskom sa klupe najavio spektakularan prolazak u finale, zapretio je glavnom na centaršut Aleksander-Arnolda, ali nedovoljno da se savlada Oblak.

Reč je, naravno, od Vajnaldumu.

21:05

Simeone je načeo Liverpul...

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

  Klopova mašina nije imala poraz od decembra 2018. do gostovanja na "Metropolitanu", od tada tri na poslednjih pet susreta.

21:03

Odmah šansa!

Navijači nisu završili "You'll Never Walk Alone", a Atletiko je imao prvu šansu.

"Dečko od 120 miliona" Feliks odigrao je u prostor za Koštu, veteran istrčao iza leđa Van Dajka i Gomeza, iz punog trka tukao iz prve - pored prve Adrijanove stative.

Huuuh.

21:02

Ovog puta nema rukovanja...

Igrači prolaze jedni pored drugih, poneko se nasmeje, bilo je doduše slučajeva "pesnica o pesnicu" u prolazu, ali rukovanja - ne.

20:57

Oh, siroti Dijego...

...opet ga ne vole.


Nekadašnji napadač Čelsija nije baš svečano dočekan na Mersisajdu.

20:50

Ja tebi vojvodo...

"Ako sam ja četvorka na skali agresivnosti, onda je Simeone 12", odgovorio je jednom prilikom Klop, veličajući trenerski stil večerašnjeg protivnika.

"Trener kog najviše cenim? Jirgen Klop", odgovorio je Simeone nedavno.

Jasno je i zbog čega se toliko poštuju. Rezultati govore za sebe

UKRATKO

  • Pre godinu dana "redsi" su priredili najveći "kambek" u istoriji Lige šampiona
  • Ovog puta čekao ih je možda i teži zadatak, čelična odbrana Atletiko Madrida
  • Na terenu je bio neprelazni Jan Oblak, a na klupi kobni Markos Ljorente
  • Na "Metropolitanu" je bilo 1:0, na "Enfildu" na kraju dramatičnih 2:3
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije