• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Falili samo navijači: Hrabrost i lucidnost za Zvezdinih 3:0 protiv Napretka
 Falili samo navijači: Hrabrost i lucidnost za Zvezdinih 3:0 protiv Napretka

Falili samo navijači: Hrabrost i lucidnost za Zvezdinih 3:0 protiv Napretka

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Još jedna sigurna igra crveno-belih, koji su golovima Tomanea, Gavrića i Ivanića savladali Kruševljane.

 Falili samo navijači: Hrabrost i lucidnost za Zvezdinih 3:0 protiv Napretka Izvor: MN PRESS

Umesto fešte - prazne tribine, ali to nije smetalo fudbalerima Crvene zvezde da nastave u pobedničkom ritmu.

Golovima Tomanea u 21, Željka Gavrića u 53. i Mirka Ivanića u 88. minutu savladan je Napredak 3:0, a moglo je biti i ubedljivije da je Radovan Pankov realizovao penal iz 26. minuta.



Utakmica sa Kruševljanima trebalo je da bude u znaku obeležavanja 75. rođendana crveno-belih, međutim, iz straha od širenja korona virusa koji je paralisao sport širom sveta, duel na stadionu Rajko Mitić odigran je bez publike, kao i ostale utakmice 26. kola Superlige.

Iako u tužnom ambijentu, crveno-beli su prikazali vrlo sigurnu igru i po šesti put uzastopno bez primljenog gola savladali Napredak.

Odlično je funkcionisala ekipa Dejana Stankovića, što potvrđuje i statistika: Zvezda je imala 23 šuta ka protivničkom golu, dok su gosti prvi put zapretili - i to bez potrebe da Borjan interveniše - tek u 66. minutu.

Ponovo su crveno-beli igrali sa dvojicom napadača, a utisak je da ta formacija mnogo više odgovara Tomaneu, koji je u 21. minutu hrabro reagovao i glavom "skinuo" loptu sa noge protivničkog igrača. Postigao je gol Portugalac, ali i verovatno izgubio zub (ili "samo" zaradio posekotinu na licu).

Imao je i Pavkov nekoliko prilika, međutim, kao i u Šapcu pre nedelju dana, nije uspeo da iskoristi zicer, pa je i dalje bez pogotka u 2020. godini.

Na 2:0 Gavrić je povisio posle prelepe akcije sa "klasićem" Veljkom Nikolićem, a treći gol - za mnoge "otpisanog" Mirka Ivanića - plod je sjajnog dodavanja Bena. Nema sumnje da će mnogo značiti za samopouzdanje nekadašnjeg igrača Vojvodine i BATE Borisova u predstojećem periodu.

I dalje je neizvesno hoće li Superliga biti prekinuta, poput većine fudbalskih prvenstava u Evropi, ili će se igrati naredne srede. U svakom slučaju, naredni protivnik crveno-belih je Rad na Banjici, dok jedanaestoplasirani Napredak treba da se sastane sa Radničkim iz Niša.

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Babić, Degenek - Gobeljić, Petrović (69. Ivanić), Nikolić, Gavrić (78. Garsija) - Ben - Tomane, Pavkov (58. Jovičić).

NAPREDAK: Kordić - Obradović, Ožegović, Aleksić, Stević - Markoski (62. Mijić), Vušurović (46. Gavrić), Ilić, Desančić (75. Bjeloš), Pajović - Ćuković.

Sudija: Jovan Šegrt.

19:53

KRAJ! ZVEZDA - NAPREDAK 3:0

Izveštaj pročitajte klikon na UVODNU VEST.

19:51

GOOOL! Zvezda - Napredak 3:0

Mirko Ivanić je konačno pogodio! Značiće sigurno ovaj gol bivšem igraču Vojvodine i BATE Borisova za samopuzdanje u narednim utakmicama.

Sjajno ga je proigrao Ben u 88. minutu, a on rutinski savladao Kordića.

19:44

ZICER ZA IVANIĆA

Odlično je Ben pronašao Ivanića u 81. minutu, ali je on pogodio samo spoljni deo mreže. Šutirao je iz prve, mada je imao vremena i da se namesti...

19:38

Ben, Jovičić...

Ne posustaju crveno-beli. Žele i treći gol, a videćemo hoće li uspeti u toj nameri u preostalih petnaestak minuta.

19:29

PRVA ŠANSA ZA NAPREDAK

Lepo je prošao Kosta Aleksić u 66. minutu, ali onda vrlo neprecizno šutirao. Bila je to prva šansa za goste u ovoj utakmici.

19:23

STANKOVIĆ MENJA FORMACIJU

Ulaskom Branka Jovičića umesto Milana Pavkova u 58. minutu promenjena je formacija Zvezdinog tima, pa će sada u špicu biti samo Tomane, a pojačana defanziva.

19:16

GOOOL! Zvezda - Napredak 2:0

Sjajna akcija u 53. minutu dvojice najmlađih prvotimaca crveno-belih, Veljka Nikolića i Željka Gavrića, posle koje je ovaj drugi lepo pogodio dalji ugao za svoj seniorski prvenac u takmičarskim utakmicama.

19:10

PAVKOV I DALJE U KRIZI

Visoki napadač nikako da postigne gol u 2020. godini. Imao je odličnu priliku u 47. minutu, ali je u dva navrata bio uspešniji Marko Kordić.

19:09

DRUGO POLUVREME

Po povratku sa odmora napravljena je jedna izmena. Umesto Vušurovića igraće Gavrić.

18:49

POLUVREME

Zvezda ima kontrolu utakmice od prvog minuta, ali ne i rezultat koji joj garantuje mirniju igru u nastavku. Gol prednosti nije dovoljan da bi se domaći igrači opustili...

18:48

GAVRIĆ IZ DALJINE

U finišu prvog poluvremena dva puta je udarcima sa distance zapretio Željko Gavrić, ali je oba puta uspešniji bio Marko Kordić.

18:37

EVO I FOTKI SA "MARAKANE"

18:35

JOŠ JEDNOM ODLIČAN KORDIĆ

Ne prestaju crveno-beli da napadaju. U 32. minutu je Veljko Nikolić pokušao udarcem iz daljine, ali je Marko Kordić još jednom dobro intervenisao.

18:28

PENAL!

Tek što se vratio na teren, Tomane je iznudio penal. U 26. minutu "pokosio" ga je Mitar Ćuković, ali Radovan Pankov nije bio precizan sa bele tačke. Pogodio je prečku.

18:26

GOOOL! Zvezda - Napredak 1:0

Crvena zvezda vodi od 21. minuta pogotkom Tomanea, koji je tom prilikom možda i ostao bez nekog zuba...

Hrabro se bacio Portugalac na nogu protivničkog igrača, posle centaršuta iz kornera na prvu stativu i prebačene lopte Pavkova. Precizno je šutirao, ali nije imao priliku da se raduje, pošto je morala da mu se pruži lekarska pomoć zbog krvarenja.

18:23

ODLIČNA ODBRANA KORDIĆA!

Sjajno je intervenisao golman Napretka u 20. minutu na šut Tomanea glavom posle lepe akcije Bena i Gobeljića. Bila je to najbolja prilika za crveno-bele da povedu.

18:22

ZVEZDA PRITISKA, NAPREDAK ODBIJA

Crveno-beli imaju inicijativu u prvih 20 minuta, ali se gosti uspešno brane.

18:11

PORUKA DELIJA

"Hiljade Delija samo jedno čeka, da proslave tvoj rođendan uz spektakl veka", poruka je koju su Zvezdini navijači okačili na južnoj tribini stadiona Rajko Mitić.

18:08

PRETI I BEN

Lepo je Ben dao sebi "for" grudima posle dodavanja Tomanea i šutirao sa ivice kaznenog, ali je Kordić uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner. Posle centaršuta iz ugla šutirao je Gobeljić, iz voleja, ali nekontrolisano...

18:06

PAVKOV PRVI PRETI

Probao je Zvezdin napadač u 3. minutu glavom da savlada Marka Kordića, ali nije bio dovoljno precizan. Centrirao je Miloš Degenek, koji ove subote igra levog beka umesto povređenog Milana Rodića.

18:03

POČELO JE!

Zvezda u crveno-belim, Napredak u plavim dresovima.

17:55

STARTNE POSTAVE

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Babić, Degenek - Gobeljić, Petrović, Nikolić, Gavrić - Ben - Tomane, Pavkov.

NAPREDAK: Kordić - Obradović, Ožegović, Aleksić, Stević - Markoski, Vušurović, Ilić, Desančić, Pajović - Ćuković.

Sudija: Jovan Šegrt.

17:54

REZERVE

Na klupi Zvezde su: Popović, Gajić, Jovičić, Ivanić, Garsija, Milunović i Jovančić.

Među rezervama Napretka su: Andrijanić, Lakić-Pešić, Eskić, Gavrić, Bjeloš, Mijić, Aksentijević.

17:36

Napredak u Beograd dolazi bez šefa stručnog štaba, pošto je sporazumno raskinut ugovor sa Ivanom Stefanovićem, a očekuje se da na klupu Kruševljana ponovo sedne Dragan Ivanović.

Konferencija za medije Dejana Stankovića pred utakmicu, očekivano, protekla je više u priči o korona virusu nego o duelu sa Kruševljanima.

17:32

MALO STATISTIKE...

Crvena zvezda i Napredak do sada su odigrali 56 utakmica, u kojima su crveno-beli slavili 38 puta, Kruševljani samo četiri, a 14 duela završeno je bez pobednika. Gol-razlika je 126:46 u korist Zvezde.

Prethodnih pet duela ova dva tima završeno je pobedama crveno-belih i to bez primljenog gola.

U prvom susretu ove sezone, 6. oktobra, Zvezda je slavila 1:0 u Kruševcu, pogotkom Marka Marina u sedmom minutu nadoknade iz slobodnog udarca.

17:26

PROSLAVA PROLONGIRANA

Crvena zvezda je odlučila da cena ulaznica  za ovu utakmicu bude simboličnih 75 dinara, povodom 75 rođendana kluba, a sav prihod biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Pandemija korona virusa, međutim, uticala je na to da se svi mečevi 26. kola Superlige igraju pred praznim tribinama, pa su iz Zvezde saopštili da se proslava prolongira i da će bez obzira na trenutnu situaciju biti moguće kupiti ulaznice putem interneta, a oni koji su to već učinili, biće u prilici da ih iskoriste za prvu narednu utakmicu crveno-belih pred publikom.

UKRATKO

  • ZVEZDA: Borjan - Pankov, Babić, Degenek - Gobeljić, Petrović (69. Ivanić), Nikolić, Gavrić (78. Garsija) - Ben -Tomane, Pavkov (58. Jovičić).
  • NAPREDAK: Kordić - Obradović, Ožegović, Aleksić, Stević - Markoski (62. Mijić), Vušurović (46. Gavrić), Ilić, Desančić (75. Bjeloš), Pajović - Ćuković.
  • Sudija: Jovan Šegrt.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije