• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković protiv nastavka PL BiH: Zbog zdravlja, a ne Borca u Evropi!

Autor mondo.ba

Predsjednik Borca i Fudbalskog saveza Republike Srpske zalagaće se za definitivni prekid sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zbog pandemije koronavirusa.

 Vico Zeljković, FK Borac, protiv nastavka PL BiH  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon odluke UEFA da se odloži Evropsko prvenstvo do narednog ljeta 2021. godine, ostavljen je prostor da se sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završi na terenima i da klubovi odigraju treći krug.

Pod uslovom da se epidemija koronavirusa zaustavi.

Možda će vas zanimati

Ako se to ne desi u skorije vrijeme, onda bi Borac iz Banjaluke, kao četvrtoplasirani tim šampionata, naredne sezone zaigrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Predsjednik crveno-plavih Vico Zeljković izjavio je za "Srpskainfo" da će se lično zalagati za prekid Premijer lige BiH.

"Ali, ne zbog toga što bi Borac išao u kvalifikacije za Ligu Evrope, već prvenstveno iz zdravstvenih i bezbjedonosnih razloga. Zaista se malo toga zna o koronavirusu, može se desiti da počnemo takmičenje, a dovoljno je da samo jedan igrač, trener ili radnik kluba oboli i da se zaraza raširi. Drugi razlog je finansijske prirode, morali bi igrače držati na okupu gotovo dva mjeseca više, a to iziskuje velike troškove. Lično ću se zalagati za to da se sezona ne nastavi", rekao je prvi čovjek Banjalučana, koji obavlja funkciju i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a samim tim i člana Izvršnog odbora FS BiH.

Ukoliko se prvenstvena sezona, ipak, nastavi Zeljković je dodao da će banjalučki klub morati da posegne za nepopularnim mjerama.

"Doveli smo Borac u situaciju da ne duguje, postoje svi preduslovi da bez problema u prvostepenom postupku dobijemo premijerligašku i evropsku licencu. Produžetak sezone bi nam donio probleme sa troškovima, a ne želimo da pravimo nijednu marku novog duga, jer smo se mnogo namučili i dosta toga uradili da bi stvorili stabilan klub. Ukoliko odluka bude da se sezona nastavi moraćemo da se rastanemo s pojedinim igračima, te da s nekima napravimo reviziju ugovora".

Zeljković je ustvrdio da sa fudbalerima neće biti jednostranih raskida saradnje.

"Ponavljam, ne želimo da pravimo nove dugove i da nas fudbaleri tuže, kao što je to bilo u prošlosti Borca. Svaki raskid ugovora će biti uz dogovor obje strane, a igračima ćemo isplatiti sve što ih sleduje do trenutka rastanka", zaključio je predsjednik Borca u razgovoru za banjalučki medij.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC