• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdino rušenje Reala sa penala puni 45 godina!

Autor mondo.ba

Utakmica zbog koje svaki navijač crveno-belih zna ko je Olja Petrović.

 Kup-pobednika-kupova-1975-Crvena-zvezda-Real-Madrid-2-0-Ognjen-Petrovic-Dragan-Dzajic Izvor: MN PRESS

Nema mnogo fudbalskih utakmica srpskih klubova, pogotovo na ovakvom nivou, u kojima je jedan čovek imao takav uticaj na rezultat. Na današnji dan, pre 45. godine, Olja Petrović je zaustavio Real Madrid.

Legendarni golman crveno-belih bio je igrač utakmice u meču koji je Zvezdi doneo prolaz u narednu fazu, a sebi ovom partijom kupio mesto u istoriji najstrofejnijeg fudbalskog kluba sa ovih prostora.

Možda će vas zanimati

Bio je to onaj meč koji prati nekoliko legendi. Obeležio ga je Dragan Džajić, jednim od retkih golova glavom u svojoj kariejri i maestralnim driblinzima protiv Kamača. Kasniji trener Reala, koji je daleko mlađi od tadašnjeg krila Zvezde nije znao kako da zaustavi jednog od najboljih igrača Evrope u tom trenutku.


Odbrane od driblinga u mestu nije bilo, a Crvena zvezda je silovito napadala. Spremni da nadoknade poraz od 2:0 iz prvog meča, fudbaleri Crvene zvezde su znali šta im je zadatak na ovom susretu.

Tadašnji trener Real Madrida Miljan Miljanić nije vodio ekipu na ovom susretu, iz poštovanja prema svom bivšem klubu, a njegov tim je, pod komandom Srećka Radišića, eliminisan u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova.

Tim sa Kamačom, Del Boskeom, Brajtnerom, Santiljanom, Necerom i ostalima poražen je u Beogradu nakon sedam serija penala, u kojima je ponovo bio heroj Olja Petrović.

Kao i u regularnom delu meča, kada je postigao gol sa bele tačke, Zvezdin golman je i u penal seriji nadmudrio svog kolegu Anhela. Zatim mu je pošto za rukom da u sedmoj seriji nadmudri i Santiljanu, odbrani mu udarac i obezbedi prolaz u narednu rundu. 

Zvezda je u narendoj rundi eliminisana od strane Ferencvaroša, dok je mađarski tim u borbi za trofej poražen od Dinama iz Kijeva. 

Crvena zvezda – Real Madrid 2:0 (1:0) - 6:5 penalima

Sudija: Kenet Barns.
Strelci: Džajić u 36. i Ognjen Petrović (iz jedanaesterca) u 55. minutu. Penal serija: Keri – 1:0; Del Boske – 1:1; Filipović – 2:1; Necer – 2:2, Baralić – 3:2, Agilar – 3:3, Savić – 4:3, Brajtner – 4:4, Ognjen Petrović – 5:4, Rubinjan – 5:5, Đorđević promašio: Benito promašio: Janković 6:5: Santiljana – odbrana Ognjena Petrovića.

Crvena zvezda: O. Petrović, Đorđević, Nikitović, Baralić, Keri, Radović, Janković, V. Petrović, Savić, Sušić (od 75. Ratković), Džajić (od 84. Filipović). Trener: Miljenko Mihić.

Real Madrid: Anhel, Kamačo, Rubinjan, Del Boske, Benito, Velaskez, Agilar, Brajtner, Santiljana, Necer, Makanas (od 65. Martinez). Trener: Srećko Radišić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC