• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja u karantinu "održava formu": Videćete me na narednim pripremama

Autori Sportski žurnal Autori Mirjana Šegan

Legenda srpskog fudbala poštuje propise nakon uvođenja vanrednog stanja i ne izlazi iz kuće. "Išao bih na plivanje, ali ne mogu, sada sobni bicikl dobro dođe", poručuje Džajić iz izolacije i ponavlja da Zvezdi ne treba poklonjena titula

 Dragan Džajić u karantinu "održava formu": Videćete me na narednim pripremama Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije korona virusa na snagu je stupila i mera zabrana izlaska iz domova starijima od 65 godina. Nje se strogo pridržava i legenda srpskog fudbala i Crvene zvezde Dragan Džajić.

Sa suprugom Brankom provodi vreme "u četiri zida", prati vesti, čita novine...

Možda će vas zanimati

"Ne može da se izlazi, ali i to mora da se ispoštuje zbog opšteg dobra. Izdržaemo sve", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Dragan Džajić.

Kaže da ga posebno pogađaju slike koje stižu iz Italije i nada se da će uskoro dolaziti vesti o manje obolelih.

"Situacija je ozbiljna, nisam očekivao da će sve ovako da stane. Moramo da poštujemo savete i da se ne pravimo pametniji od zdravstvenih radnika. Svako od nas mora na ličnom primeru da pokaže svest i zaštiti sebe i ljude oko sebe", poručio je Džajić.

"Eh, da ima bar utakmica na televiziji, builo bi lakše. Nedostaje mi fudbal, kao i svima iz sporta. A najviše mi nedostaje što ne mogu da viđam unuke", napominje bivši čelnik Zvezde i dodaje da je sreća što postoje video pozivi i način da ćerke pošalju fotografije dece.

Popularni Džaja kaže da je sve u redu, sada bi išao na plivanje, ali...

"Kada dođe lepo vreme već godina imam fine navike, ali sada moram drugačije. Nikada nisam bio neaktivan bez obzira na period ćivota i obaveze. Išao bih sada na plivanje, ali moraću da se strpim. Sada mi pomaže sobni bicikl, svakog drugog dana odradim trening te vrste. Videćete da nisam ispao iz štosa na narednim pripremama", uz osmeh je poručio Džajić.

Nije mogao da ne spomene Crvenu zvezdu, uprkos tome što je lopta stala u Srbiji. Kaže sviđa mu se kako je novi trener Dejan Stanković odradio pripreme, napravio koncepciju i kako je tim igrao u kratkom periodu u prolećnoj sezoni pre nego što je suspendovano prvenstvo, koje se ne zna kada će i da li će biti okončano na terenu.

"Pričao je Zvezdan Terzić nedavno, a ja se u potpunosti slažem, ne razmišljam uopšte o tome da Zvezdi bude poklonjena titula. Bodovna razlika je velika, kada se ima u vidu kvalitet tima i sve što se dogodilo u dosadašnjem delu prvenstva jasno je da pehar ne bi trebalo da izmakne, ali našem klubu ne treba ništa da se poklanja", jasan je Džajić, dodavši da se nada da će se fudbal uskoro ponovo igrati, iako je najvažnije da sve prođe "sa što manje žrtava i posledica".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC