• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Betisu pristali na smanjenje plate kako bi sačuvali uposlenike u klubu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Širenje koronavirusa zaustavilo je sportske aktivnosti širom svijeta, a španski fudbal je suspendovan na neodređeno vrijeme

 Fudbaleri, stručni trenerski štab i direktori Real Betisa dogovorili su smanjenje plata od 15 odsto Izvor: Guliver/Getty Images/Fran Santiago

Fudbaleri, stručni trenerski štab i direktori Real Betisa dogovorili su smanjenje plata od 15 odsto kako bi izbjegli da ostali radnici u klubu ostanu bez primanja.

Iz Betisa su potvrdili vijest da je postignut dogovor sa svim stranama i da je to pravi pristup kluba u jeku pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

Širenje Covida-19 zaustavilo je sportske aktivnosti širom svijeta, a španski fudbal je suspendovan na neodređeno vrijeme, što znači da svi klubovi nemaju primanja od utakmica, TV prava ili svojih muzeja.

Ostali španski klubovi primjenjuju špansku privremenu šemu otpuštanja (ERTE), koja je aktivirana proglašenjem vanrednog stanja u zemlji. Međutim, primjena ERTE-a bi značila da će uposlenici kluba, izuzev igrača, stručnog štaba i direktora, izgubiti značajan dio prihoda, što je Betis želio izbjeći.

U Španiji je u četvrtak potvrđeno više od 110.000 zaraženih koronavirusom, a čak 10.003 osobe su preminule od posljedica.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC