• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivšem igraču Sitija pet godina suspenzije zbog namještanja

Autor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Nigerije na neslavan način završava karijeru.

 Dikson Etuhu pet godina suspenzije zbog namještanja utakmice Izvor: Marcus Ericsson/Ombrello/Getty Images Europe

Nakon što je u novembru proglašen krivim za pokušaj namještanja fudbalske utakmice Dikson Etuhu izbjegao je zatvorsku kaznu, ali ne i onu fudbalsku.

Fudbalski savez Švedske saopštio je u četvrtak da je neadašnji igrač Mančester Sitija i bivši reprezentativac Nigerije kažnjen petogodišnjom zabranom bavljenja bilo kakvim sportom u ovoj zemlji.

Možda će vas zanimati

Etuhu je 2017. godine, dok je igrao za AIK iz Štokholma, sa još jednim neimenovanim igračem pokušao da podmiti saigrača Kirijakosa Stamatopulosa da namjeste utakmicu protiv IFK Geteborga.

"Disciplinska komisija suspendovala je dve osobe jer su pokušali da utiču na jednog igrača da odigra loše jednu od utakmica. Svojim ponašanjem oni su prekršili pravila koja se tiču namještanja utakmica i kažnjeni su sa pet godina suspenzije. To podrazumijeva zabranu treniranja, takmienja i obavljanja bilo kakve funkcije u bilo kojem sportu", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Švedske.

Etuhu je u nakon odlaska iz AIK-a bio član švedskog petoligaša IFK Rosjoholm, ali jasno je da je karijera 37-godišnjeg veznjaka sada gotova.

Nigerijac je između ostalih nosio dres Mančester Sitija, Noriča Sanderlenda i Fulama, sa kojim je ostvario najveći uspjeh plasiravši se u finale Lige Evrope u sezoni 2009/10 kada su poraženi od Atletiko Madrida 2:1 nakon produžetaka. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 33 utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC