• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda vam nije omiljeni fudbaler, ali nakon ovoga ćete ga sigurno zavoljeti

Autor Jovan Terzić

Sjajna akcija Markusa Rašforda.

 Markus Ra]ford Man;ester junajted pomo' djeci Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan

Vrijeme Markusa Rašforda na fudbalskom terenu tek dolazi, ali je ovaj 22-godišnji momak pokazao da je životne vrijednosti odavno naučio.

Pitanje je hoće li kvalitetom i slavom dostići neke prethodne golgetere Manćester junajteda, međutim, poslije ovoga što je uradio i oni fudbalski zaljubljenici koji dosad nisu mnogo obraćali pažnju na njega, vjerovatno će početi da ga simpatišu.

Možda će vas zanimati

Naime, Raford je uspio da u svojoj humanitarnoj akciji prikupi oko 20.000.000 funti za pomoć ugroženoj djeci u Mančesteru.

Mladi fudbaler je u podkastu za klupski sajt objasnio da je cilj obezbijediti hranu mališanima koji su dosad obroke dobijali u školama, ali su one sada zatvorene zbog pandemije korona virusa.

Prvobitna ideja bila je da se dođe do 100.000 evra i u početku je išlo jako sporo, a onda su donacije počele da pristižu "kao na traci", pošto su se u akciju uključili poznati prehrambeni lanci.

"Tesko" je donirao hranu u vrijednosti 15.000.000 funti, "Asda" 2.500.000 funti u novcu, "Co-op" 1.500.000 u hrani, pišu engleski mediji.

"Ne znamo koliko dugo će ova situacija trajati, a da se sve dogodilo prije 10 ili 15 godina, kada sam ja bio dijete, sigurno bih osjećao posljedice. Zato sam razmišljao na koji način bih mogao da pomognem, prvenstveno djeci, i tako smo došli na ovu ideju", objasnio je Rašford svoj sjajan gest. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC