• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lineker iskreno: Evo kako sam se us**o na sred utakmice Svjetskog prvenstva

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Čuveni napadač se još jednom podsjetio nemilog događaja od prije tri decenije...

 Geri-Lineker-se-ukakio-Svjetsko-prvenstvo-1990.-godine-smrdio-sam Izvor: Guliver/Getty Images/Jack Taylor, Jack Taylor/Getty Images Europe

Ovoga ljeta navršiće se 30 godina od Svjetskog prvenstva u Italiji 1990, kada je Zapadna Njemačka podigla trofej, Argentina stala na posljednjem koraku, a Engleska napokon stigla do polufinala.

Jedan od heroja Engleske na tom turniru bio je Geri Lineker, sa četiri postignuta gola. Ipak, čovjek najpoznatiji po svojoj izjavi da je fudbal jednostavna igra u kojoj uvijek na kraju pobijede Nijemci, zapamtio je prvi meč na tom Mundijalu iz vrlo neprijatnog razloga.

Možda će vas zanimati

Bio je to prvi meč Engleske na turniru, protiv Republike Irske.

Lineker se osjećao loše i imao je problema sa dijarejom pred meč, ali je odlučio da ne kaže legendarnom Bobiju Robsonu, u strahu da će zbog toga ostati na klupi.

Pričajući za jedan engleski podkast, Lineker se još jednom podsjetio situacije kada je obavio veliku nuždu u toku trajanja same utakmice...

"Bio sam bolestan cijelu noć, bilo je prvo kolo Mundijala i budio sam se nekoliko puta sa dijarejom."

"Nisam htio da kažem selektoru Bobiju Robsonu jer sam mislio da bi me ostavio van prve postave, a ja sam kao i uvijek želio da igram. Utakmica je počela i bio sam dobro, da bi poslije 20 minuta počeo da imam grčeve u stomaku. Nekako sam izdržao do poluvremena i mislio sam da ću biti u redu"; počeo je Lineker.

"Izašli smo na drugo poluvrijeme i posle 10-15 minuta ponovo počinju grčevi i mislim se 'okej, sad sam u problemu'. Jedna lopta je otišla na stranu i otrčao sam ka njoj da izblokiram nekoga. Nakon toga sam nekako pao na zemlju i opustio sam na trenutak i samo je bilo - 'bum'", objašnjava engleski napadač.

"Mislio sam se 'o moj bože', ali bilo ga je svuda. Ako pogledate snimak, vidjećete kad Geri Stivens prilazi i pita me šta nje u redu. I ja mu kažem 'us**o sam se'. Nisam znao šta da radim. Hvala bogu da sam imao tamno plavi šorts tog dana. Izbacivao sam to i trljao sam se travu kao pas. Bilo je nevjerovatno koliko mi poslije toga niko na terenu nije prilazio, smrdio sam", iskreno priča Lineker.

"Na kraju je Bobi morao da me zamijeni i ja sam otišao na klupu. Manje-više svaki stadion je imao tunel odmah blizu klupe, ali na ovom stadionu su klupe bile na suprotnoj strani tunela, pa sam morao da sjedim na klupi sa svim ostalim izmjenama. Mogli ste da vidite kako se svi sklanjaju od mene", završio je nekadašnji fudbaler Totenhema, Lestera i Barselone.

Lineker je postigao jedan gol i na tom susretu protiv Irske, a evo kako je čitava situacija zapravo izgledala.

Geri Lineker na Mundijalu 1990.
Izvor: YouTube/Lee Phelps

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC