• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prođe cela decenija: Raću Petrovića i dalje pamte po "golu sa Autokomande"

Autor mondo.rs

Pre tačno deset godina, 8. maja 2010, Partizan je golom Raće Petrovića rešio "večiti derbi" i osvojio titulu.

 Prođe cela decenija: Raću Petrovića i dalje pamte po "golu sa Autokomande" Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Navijači Partizana i danas često govore i rado se sećaju "projektila" Radosava "Raće" Petrovića, kojim su crno-beli dva kola pre kraja sezone 2009/2010 Superlige Srbije obezbedili treću titulu u nizu.

"Gol sa Autokomande" nazvano je njegovo delo karijere.

Možda će vas zanimati

I što je za svakog navijača najslađe, tako i za pristalice "parnog valjka", pogodak bivšeg reprezentativca dogodio se u duelu sa Crvenom zvezdom i to u direktnom okršaju za prvo mesto.

138. "večiti derbi" odigran je pre tačno 10 godina na stadionu u Humskoj, a Petrović se za "Sportski žurnal" priseća tih momenata.

"Nisam ni svestan da je toliko vremena prošlo", počeo je nekadašnjih igrač Partizana i dodao: "Osećam se mladim, ali kada vidim koliko mi je kose ostalo, shvatim da je, ipak, prošla cela decenija".

U tvrdoj rovovskoj borbi, koju su tog kasnog popodneva vodili puleni Aleksandra Stanojevića i Ratka Dostanića, ključni momenat se dogodio u 73. minutu.

Marko Lomić se spremao da izvede slobodan udarac. Udaljenost je bila prilično velika, oko 40 metara, skroz uz aut liniju. Očekivalo se da će levi bek crno-belih poslati jednu od svojih "kifli" u protivnički kazneni prostor, pa se vićina igrača slila ispred golmana Saše Stamenkovića.

Ali, Lomić je imao drugu ideju. Video je slobodnog Petrovića, kratko odigrao do saigrača, koji se okrenuo, zatim ćušnuo loptu prema golu Crvene zvezde i kada je video da su igrači u crveno-belim dresovima daleko od bloka, opalio.

Lopta je u visokom luku putovala 30 metra, sve dok nije preletela Stamenkovića i smestila se ispod prečke u mrežu.

Raća Petrović
Izvor: YouTube


"Najdraži gol. Imao je veliki uticaj na moj dalji razvoj karijere, na samopouzdanje. U toj ekipi bilo je dosta boljih igrača, ali gol u derbiju vas, nekako, obeleži za žitav život. Srećan sam zbog toga. Ljudi me i dalje pamte.

Partizan je te sezone počeo loše...

Međutim, sve se promenilo kada ga je preuzeo Stanojević.

"Čudna sezona, prilično turbulentna. Promenili smo trojicu trenera. Počeo je Slaviša Jokanović, nasledio ga je Goran Stevanović, pa je došao Stanojević. Dobili smo oba derbija. Kod 'Plavog' smo dobili derbi sa igračem manje... Sale nas je preuzeo kada smo bili u nokdaunu. Imali smo minus pet i ispali smo iz Kupa. On nas je probudio, ulio nam veru i energiju. Nametnuo je stil po kojem smo postali prepoznatljivi. Igrali smo odličan fudbal", seća se Raća Petrović.

Kao veliki navijač Partizana pažljivo prati sva dešavanja oko kluba iz Humske ulice.

"Savo Milošević radi vrhunski posao, a okolnosti nisu lake.Iako mu je ovo prvi trenerski posao, nametnuo je stil igre, da li se nekome sviđa ili ne – stvar je ukusa. Način na koji želi da igra i te kako se vidi. Milošević je bio veliki igrač, zna šta hoće kao trener, ima petlju, vrlo je elokventan i smatram da će da uradi mnogo dobrih stvari za Partizan. I to mu od srca želim", završio je Radoslav Petrović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC