• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi za Kosmet" i FK Partizan za Srbe na Kosovu

Autor mondo.rs

Crno-bijeli i Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" donirali sportsku opremu za mališane na Kosovu i Metohiji.

 FK-Partizan-pomoc-Kosmet Izvor: HO "Svi za Kosmet"

FK Partizan je u vrijeme krize izazvane korona virusom odlučio da obraduje svoje male simpatizere na Kosovu i Metohiji.

Uz pomoć humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" djeci u mjestima Gračanica, Badovci i Gušterica podijeljeno je 20 sportskih torbi i 20 majica. Podjelu su organizovali članovi organizacije koji žive na Kosmetu.

Organizacija "Svi za Kosmet" obavijestila je javnost o humanitarnom djelovanju.

Možda će vas zanimati

"Naši volonteri već 12. godinu redovno obilaze naš narod i svetinje sa Kosova i Metohije. Za svoj rad imaju blagoslov Njegove Svetosti patrijarha srpskog g. Irineja u Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog g. Teodosija. Organizacija  je odlikovana i gramatom Eparhije raško-prizrenske".


"U preko 100 odlazaka, pomogli smo veliki broj porodica i institucija.  Pomoć koju smo lično uručivali išla je u ruke višečlanih porodica ali i pojedinaca, a sastojala se od novčanih sredstava, hrane, higijene, garderobe, obuće, lekova i medicinskog pribora. Više puta smo pojedincima plaćali skupe ljekarske preglede, liječenja i operacije. Pomagali smo bolnicama. Porodice smo opremali stokom, živinom i ostalim životinjama. Novčano smo pomagali sadnje voćnjaka i vinograda, podizanje plastenika"

"Djecu smo bezbroj puta obradovali igračkama, kompjuterima, biciklima i kućnim ljubimcima. Odvodili smo ih u posjete drugim gradovima i manastirima širom Srbije. Stipendirali smo učenike. Majke i njihove novorođene bebe pomagali smo bebi opremom, garderobom i hranom. Redovno pomažemo i osobe sa invaliditetom neophodnom opremom".

"Institucije Republike Srbije smo u nekoliko navrata opremali računarskom opremom. Mještanima zabačenih sela pomažemo održavanjem i registracijom njihovih automobila, koji su im jedini način da imaju kontakt sa civilizacijom i osnovnim potrebama. Plaćali smo i dugove za struju".

"Opremali smo i školske biblioteke. Gradili smo ili učestvovali u obnovi kuća, imanja, štala, živinarnika, crkava i manastira, škola... Pomagali smo sportske događaje i sportske klubove. Učestvovali smo u borbi protiv poplava. Organizovali smo i inostrane izložbe i predavanja. Navodimo da često pomažemo i rad narodnih kuhinja od kojih direktno živi preko 2.200 osoba".

"Pored mnogih drugih, organizujemo i dvije velike akcije - prikupljanje udžbenika i školskog pribora za školarce, kao i sakupljanje slatkiša za pravljenje prazničnih paketića za najmlađe... Naša organizacija finansira se isključivo iz sopstvenih priloga i donacija".

HO "Svi za Kosmet" poziva da se akcijama priključe i svi drugi, tako što ćeposlati SMS na 4030 i tako donirati 100 dinara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC