• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Ako su igrači Novog Pazara bili u kontaktu - svi moraju u izolaciju

Autor Milutin Vujičić

Predsjednik Medicinske komisije prof. dr Miljko Ristić pojasnio proceduru koja slijedi za Novopazarce koji imaju šestoricu pozitivnih na korona virus.

 FK-Novi-Pazar-zarazeni-fudbaleri-izjava-doktor-Miljko-Ristic Izvor: MN PRESS

Počelo je testiranje na COVID-19 kod fudbalera iz Superlige i Prve lige Srbije, koji se spremaju za nastavak takmičenja 30. maja, a za sada su jedini pozitivni igrači Novog Pazara.

Poslednje informacije govore da je čak šestorica prvotimaca Novog Pazara zaraženo korona virusom, a podsjetimo da je ovaj grad sa jugozapada Srbije jedno vrijeme bio i "manje žarište" u vrijeme najvećeg talasa pandemije u Srbiji.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je nastavak takmičenja planiran za malo više od dvije nedjelje, a da postoje određeni medicinski protokoli koje Novopazarci moraju da poštuju, postavlja se pitanje kako će igrati?

Predsjednik Medicinske komisije FSS prof. dr Miljko Ristić za MONDO ističe da je ovo izuzetno specifična situacija za sve, da je teško donijeti pravo rješenje koje bi bilo pravedno za sve, a da pritom ne bude narušena regularnost takmičenja.

"Medicinskim pravilima FSS određeno je da kada dođe do obolijevanja ili neposobnosti igrača da igraju utakmice - klub stiče pravo da odloži termin odigravanja u skladu sa dogovorima unutar FSS, ali samo ako je taj broj 'nesposobnih' igrača pet ili više. Pošto kažete da sada imaju šestoricu - stekli su pravo da odlože termin...", kazao je Miljko Ristić.

Nije poznato koji igrači Novog Pazara su zaraženi, imena se ne objavljuju, ali doktor Ristić poručuje da svi oni koji su bili u kontaktu sa pozitivnima - moraju u izolaciju.

"Poseban problem je što svi fudbaleri koji nisu zaraženi, i možda su testirani, a dokaže se da su bili u kontaktu sa inficiranima - moraju da idu u karantin na 14 do 28 dana".

"To je novina za sve nas, a šta je pravedno, koliko je regularno takmičenje?", ističe Ristić i dodaje da onda Novopazarci, koji su tek počeli treninge, moraju da odlože utakmicu za 14 dana, ali to onda pravi problem unutar kalendara takmičenja.

"Suština je da oni imaju pravo na odlaganje, ali sad to odlaganje ne bi smjelo da bude manje od 14 dana. Ne mogu ni da odigraju četiri utakmice u preostalih 14 dana".

Miljko Ristić ističe da čim je neko unutar ekipe pozitivan na korona virus, onda svi koji su bili u kontaktu sa inficiranim (ne samo fudbaleri, nego i treneri, poznanici..) moraju da budu testirani i da budu u izolaciji najmanje 14 dana.

Mnogi od njih neće biti odmah pozitivni, ali Ristić ističe da će možda biti "lažno negativni" jer se tegobe obično ispoljavaju sedam do deset dana kasnije.

Za sada nije poznato da li je Novi Pazar tražio odlaganje meča koja ih čeka već 30. maja protiv Vranja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC