• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi bilo kad bi bilo: Sa Ronaldinjom smo sve dogovorili, ali...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Bila je to odluka koja je u velikoj meri promenila istoriju modernog fudbala.

 Šta bi bilo kad bi bilo: Sa Ronaldinjom smo sve dogovorili, ali... Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Bilo je to leto 2003. godine. Posle dosta dešavanja iza kulisa, Dejvid Bekam je iz Mančester junajteda otišao u Real Madrid, a "crveni đavoli" su morali da pronađu novu zvezdu tima.

Izbor je pao na Ronaldinju, transfer je bio ugovoren i čekao se njegov dolazak.

Možda će vas zanimati

Ali kao što svi već znamo, do završetka tog posla nikada nije došlo. Šampion sveta sa Brazilom 2002. godine na kraju nije stigao na "Old Traford", već na "Nou Kamp".

Ronaldinjo je izabrao Barselonu!

Bio je to potez koji je u velikoj meri promenio istoriju fudbala, pošto je popularni "R10" postao vođa nove generacije Barselone koja se izdigla iz svoje loše situacije i već 2006. godine postala šampion Evrope.

Nikada nećemo znati šta bi bilo da je Ronaldinjo postao igrač Mančester junajteda, ali znamo koliko je sve bilo blizu. O tome je za radio "BBC" govorio Pol Skols.

"Ferguson je sve dogovorio. Klub je pripremio svečano predstavljanje, a već su bili spremni njegovi dresovi Junajteda s imenom i brojem. I onda je Ronaldinjo u doslovno poslednjem trenutku promenio mišljenje i otišao u Barselonu. Bio sam tako besan na njega jer sam, kao i svi ostali igrači Junajteda, bio oduševljen što ću dobiti takvog saigrača", kaže Skols.

"Mislim, Ronaldinjo! Toliko smo bili uzbuđeni očekivajući ga svaki dan u svlačionici. On je trebalo da bude Erik Kantona naše generacije. Međutim, umesto u Mančester, otišao je u Barselonu. Par adna kasnije igrali smo protiv njih pripremnu utakmicu i svi smo se zaletali prema njemu kako bismo mu se udaranjem osvetili što nas je tako izigrao", otkrio je legendarni Pol Skols.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC