• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super je to sve majstore, ali da te vidim protiv Boltona!

Autor Milutin Vujičić

Aleks Ferguson je bio pred velikom odlukom, a poslije "ultimativnog testa" znao je da je Nemanja Vidić taj.

 Aleks Ferguson izbor Nemanja Vidić - Đerar Pike utakmica Bolton Izvor: Guliver/ Alex Livesey/Getty Images

Legendarni trener Aleks Ferguson "ukrao" je Đerara Pikea iz mlađih kategorija Barselone i pružio mu šansu da debituje još davne 2004. godine, dozvolio mu da obuče dres Junajteda još 22 puta u sljedeće tri godine, pa mu rekao zbogom!

Pike je u dresu Barse potvrdio da je jedan od najboljih štopera 21. vijeka, ali ne kaje se mnogo Ferguson zbog ove greške jer je izabrao boljeg...

Možda će vas zanimati

Naime, dvije i po godine poslije Pikeovog debija za Mančester junajted odlučio je da dovede Nemanju Vidića iz Spartaka, koji je od njega stariji šest godina, a u narednih osam sezona Srbin ga je svojim partijama ubijedio da ne žali ni mrvu.

Istina, Ferguson je u početku imao blagu dilemu ko bi trebalo da bude partner Rija Ferdinanda, pošto je Nemanji Vidiću trebalo prilagođavanje na Englesku, ali to nije dugo trajalo.

Kako je presudio? Otkrio je Vejn Runi u kolumni za "Tajms".

"Ultimativni test je gostovanje Boltonu", napisao je Vejn Runi koji je bio jedan od miljenika Ser Aleksa Fergusona zbog svog umijeća, ali i snage, požrtvovanja...

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

"Utakmica protiv njih je završila Pikeovu karijeru u Junajtedu. Bio je premlad i 'maltretirali' su ga cijeli meč, pa mislim da je Ferguson poslije te utakmice odlučio da Pike fizički nije dovoljno dobar da bi nastupao u Premijer ligi".

Na tom meču odigranom u novembru 2007. godine Bolton je slavio 1:0 golom Nikolasa Anelke, a Đerar Pike je zamijenjen poslije sat vremena igre.

"Uvijek se sjetim Vidića, ako idemo u Bolton - bio bi u teretani dva-tri dana pred utakmicu, a isti pristup imao je i kada bi znao da ga u narednoj utakmici čeka Didije Drogba", naveo je Vejn Runi o najvećoj razlici dvojice štopera.

Vidić je bio više "grubijan", dok je Pike "finiji" defanzivac, odličnog pregleda igre, baš kakav je bio i Rio Ferdinand, pa njih dvojica nisu bili toliko kompatibilni.

"Gostovanje Boltonu je uvijek bilo užasno. Uvijek smo bili fizički iscrpljeni i morali smo da se do kraja borimo da pobijedimo. Sjećam se da je Patris Evra pričao da mrzi Kevina Dejvisa. On bi vas kod izvođenja auta udarao laktovima u lice, a kada ide da ukliza - ostavi podignutu nogu", napisao je Vejn Runi.

Na kraju je ispalo odlično za obje strane, zar ne?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC