• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani KONAČNO usvojili medicinski protokol: Određen i "Dan D" za ligu!

Autor mondo.ba

Klubovi nesmetano mogu da obavljaju grupne treninge. Sudbina Serije A biće poznata do 28. maja, najavio ministar sporta Vinćenco Spadafora

 Italija usvojene izmjene medicinskog protokola o Seriji A do 28. maja Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Medicinski protokol Serije A KONAČNO je zadovoljio sve strane i više nema prepreka da se elitni italijanski klubovi vrate grupnom trenažnom procesu!

Više izvora sa Apeninskog poluostvra navelo je ove večeri da je Vladin tehničko-naučni komitet prihvatio novu izmjenu medicinskog protokola, a u kojem je sad istaknuto ono što su klubovi i tražili.

Možda će vas zanimati

Sve je, naime, prilagođeno "njemačkom modelu", gdje, u slučaju da se pojavi slučaj zaraze korona virusom u nekom od klubova, u izolaciju od 14 dana ide samo taj pojedinac, a ne cijeli tim i članovi osoblja.

U Italiji isprva na snazi nije bio njemački princip, pa su klubovi najavili štrajk, ali danas su sve nedoumice riješene.

"Ovo su odlične vijesti, tako da klubovi mogu nesmetano da treniraju u manjim grupama", rekao je italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora za RAI Sport.

Kada su u pitanju testiranja na korona virus, igrači će prvo biti testirani dva puta u roku od 24 sata od povratka na terene, a potom svaka četiri dana, dok će testiranja krvi biti sprovođena svake dvije nedjelje.

Što se tiče same Serije A, koja je stopirana u martu, Spadafora je istakao da će do četvrtka, 28. maja, biti donesena konačna odluka po pitanju takmičarske sezone.

"Tad bi trebalo sve da znamo. Tad treba da bude jasno da li će se Serija A nastaviti ili ne. Za taj dan sam zakazao sastanak sa predsjednikom Saveza Gabrijeleom Gravinom, prvim čovjekom Serije A Paolom dal Pinom i ostalim relevantnim strukturama. Tad ćemo pred sobom imati sve neophodne statistike i moći ćemo da donesemo odluku".

Jasno je, za početak, da se nastavak Serije A (ako se takmičenje nastavi) neće dogoditi prije 14. juna, do kad, odlukom premijera Đuzepea Kontea, neće biti nikakvih sportskih manifestacija na tlu Italije.

Do kraja lige treba da se odigra kompletnih 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica, a lider na tabeli je Juventus uz 63 boda, jednim više od Lacija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC