• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Barsa nije dovela Luku Jovića: Statični roboti nisu za nas

Autor mondo.rs

Priča iz Barselone o transferu Luke Jovića...

 Zašto je Barselona odustala od Luke Jovića Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Luka Jović i kao prije godinu dana puni naslovnice španskih medija.

Ali...

Velika je razlika u samim tekstovima... Prošlog proljeća mladom Srbinu predviđana je svijetla budućnost i mnogi klubovi su licitirali za napadača Ajntrahta, sve dok se nije javio Real Madrid i ponudio sumu (60 miliona evra) koju klub iz Frankfurta nije mogao da odbije.

Možda će vas zanimati

I danas srpski reprezentativac puni stranice medija na Iberijskom poluostrvu, ali se uglavnom pominje kao greška "kraljevskog kluba", jer niko u Madridu nije zadovoljan učinkom od dva gola i isto toliko asistencija na 24 meča. Joviću se zamera i na nedopustivom ponašanju za fudbalera Reala na početku vanrednog stanja u Srbiji, kršenju klupske discipline...

Posljednje o čemu se piše, a vezano je za mladog ofanzivnog fudbalera je misteriozan prelom stopala, s kojim se Jović vratio iz Beograda u Madrid. I ovog ponedeljka se piše o Srbinu, ali sada je "slovo" uzeo Mundo Deportivo, list iz Barselone, koji je, naravno, naklonjen katalonskom fudbalskom gigantu.

Luka Jović je, nije tajna, dugo bio na skeneru Barselone i sve je djelovalo da će ih Ajntrahta preći na Kamp Nou. A, onda se dogodio 14. mart 2019. i meč između Intera i Ajntrahta, koji je završen pobjedom bundesligaša 1:0.

Bilježnice skauta Barselone već su bili pune podataka o srpskom napadaču i u njima je bez sumnje istaknuto da momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi ima veliki potencijal i urođen osjećaj za gol, što je Jović potvrdio i na "Đuzepe Meaci" postigavši jedini pogodak u petom minutu. Problem je, međutim, nastao kada je trebalo da se ocijeni ili da se zamisli kao bi se uklopio u Barsin stil. Na tom testu je Jović pao...

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју делиLuka Jovic(@lukajovic) дана

Tadašnji generalni direktor Barselone Pep Segura tražio je da se srpski napadač pažljivo prati i mnogi izvještaji skauta i statistički podaci prikupljeni za vrijeme dok je nosio dres Ajntrahta govorili su da je riječ od kvalitetnom fudbaleru, ali teško spojivom u stil prvaka Španije.

Barsa je tražila pokretljivog napadača da bi mogao da sarađuje sa veznim redom u svakom pogledu, dok su Jovića svrstali u isuviše statičnog, sa "robotskim stilom", da je previše fokusiran na gol i šut, a manje da kombinuje sa saigračima.

Marta 2019. Jovića su u prijestonici Lombardije gledala trojica operativca Barselone – Pep Segura, Erik Abidal i Ramon. Pored njih u VIP loži stadiona Intera primjećeni su i drugi agenti klubova iz Primere. Predstavnici Barselone su poslije utakmice održali sastanak sa menadžerom fudbalera Falijem Ramadanijem... Čini se da je to bila ključna stvar za Real Madrid, jer su na "Bernabeu" shvatili da ako ne reaguju odmah da će ostati bez odličnog fudbalera. Ubrzo nakon toga, postignut je usmen dogovor, a već na početku ljetnog prelaznog roka i zvanični pismen - Jović postao član najvećeg kluba na svijetu.

Barselona je ostala bez igrača, navodno, svjesno. Na Kamp Nou smatrali su da cijena i projekcija Jovića u igri Katalonaca nisu srazmjerni i konačno se odustalo od dogovora sa Ajntrahtom i Ramadanijem.

Ili je,možda, ipak, kriv Real!?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC