• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti saopštio tužnu vijest: Preminuo najmlađi debitant u klupskoj istoriji

Autor mondo.ba

Glinov unuk Tomi debitovao je u oktobru prošle godine za prvi tim Sitija

 Mančester siti preminuo Glin Pardou najmlađi debitant u istoriji kluba Izvor: Keystone/Hulton Archive

Mančester siti saopštio je danas tužnu vijest – u 73. godini je preminuo Glin Pardou, najmlađi debitant u istoriji "građana".

Pardou, koji je karijeru počeo kao napadač, za "plave" iz Mančestera debitovao je u aprilu 1962. godine, u duelu sa Birmingemom.

U ovom klubu je i proveo cijelu karijeru, te do 1976. godine, kada je odlučio da završi sa aktivnim igranjem, odigrao ukupno 380 utakmica, te osvojio ukupno pet trofeja.

Možda će vas zanimati

Bio je član generacije koja je 1968. godine osvojila tadašnje prvenstvo Engleske (do 1992. godine zvalo se Divizija 1) i Komjuniti šild, dok je godinu dana kasnije učestvovao u osvajanju FA Kupa.

Još dva pehara osvojio je u 1970. godini – engleski Liga kup i Kup pobjednika kupova, a treba istaći da je Glin Pardou bio strijelac pobjedničkog gola u meču Vest Bromvič Albionom u finalu prvog od navedenih takmičenja.

Nakon oproštaja od aktivnog igranja, 1976. godine se posvetio trenerskom poslu, takođe u Mančester sitiju, a fokus su mu bile omladinske selekcije, te je imao ogromnog udjela u stvaranju generacije koja je 1986. godine osvojila omladinski FA kup.

U Sitiju se zadržao do 1992. godine, a nešto više od deceniju kasnije bio je stručni konsultant BBC-ja za utakmice Mančester sitija.

Interesantno, Glinova kćerka Šarlot udata je za Skota Dojla, sina Glinovog nekadašnjeg saigrača Majka Dojla, pa je tako njegov unuk Tomi Dojl, 18-godišnji vezista, koji je za Siti debitovao u oktobru prošle godine, u meču Liga kupa protiv Sautemptona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC