• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CONCHA DE TU MADRE: Paunović još pamti kad je uklizao Simeoneu sa leđa!

Autor mondo.rs

Kako izgleda biti saigrač "Čola" Simeonea? Neka vam ispriča Veljko Paunović.

 TOp 11 Veljko Paunović uklizavanje Dijego Simeone Izvor: MONDO

Kada je 20. juna 2015. u svlačionici "Nort Harbur" stadiona u Ouklendu diktirao 11 momaka koji će početi finale Svetskog prvenstva protiv Brazila, a potom još trojicu koji će pomoći da Srbija golom u 120. minutu produžetka postane šampion sveta i u fudbalu, Veljko Paunović nije imao mnogo opcija, ali je mogao mnogo da pogreši.

Nepunih pet godina kasnije, dok je iz radne sobe svog stana u Čikagu diktirao Neši Petroviću konačan izbor 11 velikana među svim saigračima sa kojima je igrao, od Rusije, do Amerike, Veljko Paunović imao je previše opcija, ali teško da je mogao da pogreši.

PAUN U MONDU:

Izvor: Denis Doyle/Getty Images/Guliver

Jer, kada birate ko će zaigrati "gore" pored Sava Miloševića, a neke od opcija su Samuel Eto, Fernando Tores i Kristijan Vijeri, jedina greška koju možete da napravite je da takvoj navali ne obezbedite "dobra leđa".

Srećom po Pauna, on se susreo sa dovoljno velikih fudbalera tokom nezaboravnog putovanja od rodnog Beograda, preko "pola Španije", Hanovera, Kazanja, pa sve do Filadelfije, tako da mu ništa lakši nije bio ni izbor ostalih linija tima u novoj epizodi Mondo serijala "Top 11".

Tako je i jedan Dijego Simeone uspeo da se "ušunja" u vezni red, pored dvojice Stankovića i jednog Pantića.

Učitelj "zlatnih orlića" iskreno je obrazložio svaki od 11 izbora, a kada je trebalo objasniti otkud "Čolo" pored Jovana, Dejana i Milinka - Paun nam je ponudio carsku anegdotu sa priprema za svoju prvu, a Simeoneovu treću i poslednju sezonu u Atletiko Madridu.

"Novo lice" na treninzima tima, koji se okupio prvi put od proslave "duple krune", moralo je brzo da uči kako se postaje šampion pored Barselone i Real Madrida.

Radomir Antić bio je zadužen za lekcije u svlačionici, dok je na terenu "predavao"...

Paun je u isto vreme opisao kako je 14-godišnji Simeone na treninzima prvog tima Velez Sarsfilda zaslužio lični nadimak Karmela Simeonea, jednog od najgrubljih argentinskih fudbalera u istoriji, ali i zašto je 50-godišnji Simeone posle osam sezona na treninzima prvog tima Atletiko Madrida potpisao na još tri i tako postao drugi najplaćeniji trener na svetu.

Priča o "Čolu" samo je jedna u nizu koje smo čuli od Paunovića, koji je na kraju morao da saopšti "Bobu" Vijeriju da za njega, ovaj put, nema mesta u startnih 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC