• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Treća godina DOMINACIJE Crvene zvezde: 31. titula za DUPLO SLAVLJE!
 Treća godina DOMINACIJE Crvene zvezde: 31. titula za DUPLO SLAVLJE!

Treća godina DOMINACIJE Crvene zvezde: 31. titula za DUPLO SLAVLJE!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

"Petarda" na Banjici po notama Mirka Ivanića označila je Crvenu zvezdu kao novog-starog šampiona Srbije i podvig kakav najveći srpski klub nije napravio od devedesetih. I to baš na godišnjicu Barija…

 Treća godina DOMINACIJE Crvene zvezde: 31. titula za DUPLO SLAVLJE! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Neizvesnosti više nema - Crvena zvezda je ponovo prvak Srbije!

Na dan kada proslavljaju 29. godišnjicu od evropske titule u Bariju, igrači crveno-belih obezbedili su svojim navijačima "duplo slavlje". Nedostajala su im još dva boda u preostala četiri kola Superlige za 31. pehar prvaka Srbije, a sve su rešili već u prvih 90 minuta posle pauze.

Demonstrirali su snagu na praznoj Banjici i s pet golova u mreži golmana Rada potvrdili dominaciju u domaćem fudbalu, za treću uzastopnu titulu šampiona, prvi put od devedesetih!

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:3)

Veći deo posla ka šampionskom slavlju "odradio" je Vladan Milojević, koji je vodio Crvenu zvezdu tokom jeseni na 20 utakmica, dok je "fine radove" izveo Dejan Stanković ovog proleća, a već u sedmom meču u trenerskoj karijeri obezbedio je najvažniji trofej u srpskom fudbalu.

Njegova ekipa je i posle dva i po meseca bez fudbala bila ozbiljna i motivisana, a sve je na stadionu "Kralj Petar I" rešeno već posle prvog poluvremena.

Poveli su gosti u 24. minutu preko igrača utakmice Mirka Ivanića, strelca poslednjeg gola za Zvezdu pre pauze i prvog posle, koji se "budi" posle slabog početka karijere u crveno-belom, što je možda i posledica promene pozicije pošto sada igra po krilu.

Ivanić je pogodio sa "bele tačke" posle dosuđenog jedanaesterca na Aleksi Vukanoviću, koji nije bio do kraja jasan, pošto se prekršaj desio baš na samoj ivici kaznenog prostora.

Posle divne akcije Bena i Ivanića, "specijala" iz slobodnog udarca, prednost je duplirao Srđan Babić u 30. minutu, dok se u strelce upisao i odlični Vukanović u 36. minutu.

Kod tog pogotka asistent je bio Ben, koji je "pogodio" i Miloša Degeneka u 57. minutu za visokih 4:0.

Ivanić je svoju odličnu partiju ulepšao i prodorom u 82. minutu, potom i asistencijom za drugi pogodak Vukanovića, a poruka kapitena Borjana da "nema stajanja", čak i posle "petarde", jasno govori koliko su se igrači Zvezde uželeli fudbala.

Bilo je jasno i pre tog momenta da Rad nema kvalitet da parira šampionu, a možda je i pravo čudo kako je Marković završio utakmicu sa samo pet lopti iza leđa.

Crvenoj zvezdi sada ostaje da "odradi posao" u preostala tri kola šampionata i da treću godinu zaredom ima dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na Partizan, a ogroman motiv imaće i u Kupu Srbije pošto imaju šansu da osvoje "duplu krunu" prvi put posle 13 godina.

Čitav tok utakmice pogledajte klikom na karticu "razvoj događaja".

RAD: Marković - Dobrijević, Perendija (Stojanović), Tanasijević, Milošević (Nikolić), Busnić, Zogović (Kasalica), Lazarević, Živković, Trifunović (Jovanović) i Kaluđerović (Kovačević).

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić (Pankov), Rodić - Vukanović, Nikolić (Gavrić), Petrović (Jovičić), Ivanić - Tomane (Pavkov) i Ben (Jovančić).

Meč je sudio Danilo Grujić.

SUPERLIGA, 27. KOLO:

petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)
/M. Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)
/Bojić 15 - Tedić 76p/

Rad - Crvena zvezda 0:5 (0:3)
/Ivanić 24, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

subota

Radnik - Proleter (15)
Partizan - Mladost (17:30)
Napredak - Radnički (19:30)

nedelja

TSC - Javor (17:30)
Mačva - Voždovac (19:30)

TABELA: Crvena zvezda (+1) 72, Partizan 58, Vojvodina (+1) 56, TSC 50, Čukarički (+1) 48, Radnički 42, Spartak (+1) 40, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija (+1) 19, Rad (+1) 15, Mačva 13.

21:18

90' - KRAJ!

Crvena zvezda je "petardom" osvojila novu šampionsku titulu - 31. pehar prvaka u istoriji!

21:09

82' - 5:0! VUKANOVIĆ! TO JE TO!

Sjajan prodor Mirka Ivanića po desnoj strani i "oštra" lopta sa pet-šest metara iskosa za Aleksu Vukanovića koga je lopta pogodila i ušla u mrežu Dušana Markovića.

"Nema stajanja!", poručuje kapiten Borjan svojim saigračima.

21:05

78' - JOVANČIĆ!

Strašan udarac Dušana Jovančića sa skoro 30 metara, parada Markovića pratila je udarac, ali je na kraju završio na stativi koja je "odjeknula" na praznom stadionu "Kralj Petar I".

20:57

69' - Gavrić!

Divan udarac levog krila Zvezde. Namestio se na ivici kaznenog na desnu nogu, gađao je dalju stativu, a lopta je prohujala samo koji centimetar pored.

Jovanović, Nikolić i Kovačević na terenu, a izašli su Milošević, Trifunović i Kaluđerović.

20:48

61' - Izmene!

Tomane, Ben i Rodić su izašli sa terena, a ulaze Pavkov, Jovančić i Pankov.

20:44

56' - GOL! DEGENEK! 4:0!

Crvena zvezda stiže i do četvrtog gola na meču i sada već nema nikakve sumnje da će izabranici trenera Dejana Stankovića osvojiti šampionsku titulu. Bio je to perfektan korner Bena i još bolji skok Degeneka koji se snašao ispred golmana Markovića.

Titula je blizu!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:42

54' - Ivanić!

Sada je iz drugog plana ušao Mirko Ivanić, probao je u dalji ugao da šutne, ali se snašao na kraju Marković i sprečio da Zvezda dođe do četvrtog gola na meču.

20:32

46' - Počinje drugo poluvreme!

Izmena u Zvezdi - Željko Gavrić je na terenu umesto Veljka Nikolića, što verovatno znači da će Mirko Ivanić na poziciju "osmice" u nastavku meča.

20:17

45' - Petrović, pa Tomane!

Još dva dobra udarca sa distance videli smo do kraja prvog poluvremena, ali pokušaji Petrovića i Tomanea nisu završili iza leđa Markovića.

Odlična igra crveno-belih koji su na jdno poluvreme od titule.

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

20:12

40' - Umalo da bude 4:0!

Sjajna i raspoložena Zvezda na Banjici.

Brza i atraktivna dodavanja u završnici napada, sada su sarađivali Ben i Tomane, pa je loptu u prostor dobio Vukanović, međutim ovoga puta mu u šut ulazi golman Marković i sprečava ga da ubaci loptu u mrežu.

20:07

36' - GOL! VUKANOVIĆ! 3:0!

Lak posao za Zvezdu na Banjici.

Sarađivali su odlično Ben i Vukanović, odigrali su dupli-pas, nije bilo ofsajda, a napadač iz Gajdobre lako matira golmana Markovića za ubedljivu prednost novog-starog prvaka.

20:06

33' - Dobar meč!

Prilika za Rad posle greške Milana Borjana, a onda "slalom" Njegoša Petrovića na drugoj strani, prošao je trojicu, ali je na kraju njegov pokušaj izblokiran.

20:02

30' - GOL! ZVEZDA VODI 2:0! BABIĆ!

Sjajna akcija Crvene zvezde - pravi "specijal" iz prekida.

Ben je s desne strane poslao loptu u sredinu ka Mirku Ivaniću, ovaj je iz prve "digao" u kazneni prostor za Srđana Babića, a štoper se sjajno snašao i realizovao akciju uvežbavanu na treninzima za dupliranje vođstve crveno-belih.

19:56

23' - GOL! IVANIĆ! ZVEZDA VODI!

Poslednji je dao gol za Zvezdu pre pauze i prvi posle - Mirko Ivanić. Siguran je bio sa "bele tačke", a Crvena zvezda vodi od 23. minuta i blizu je osvajanja šampionske titule. Potrebno im je da pobede na današnjoj utakmici.

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

19:55

22' - PENAL ZA ZVEZDU!

Aleksa Vukanović je oboren, na granici šesnaesterca, srušio ga je Perendija, a sudija Danilo Grujić pokazao je na belu tačku!

19:48

15' - Tomane!

Prva šansa za Zvezdu na meču, probao je Tomane sa ivice kaznenog prostora, ali na pravom mestu je bio čuvar mreža "građevinara" potvrdivši svom treneru da nije pogrešio kada ga je danas poslao na teren protiv šampiona.

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

19:44

12' - RAD!

Dobar je to bio prodor po levoj strani za Rad, poslao je loptu Zogović na drugu stativu, ali na pravom mestu je bio Milan Rodić i otklonio opasnost za Borjana.

19:41

10' - MIRNO ZA SADA!

Crvena zvezda dosta češće u posedu lopte u uvodnih deset minuta, pokušavaju vezisti gostiju da kroz sredinu naprave prednost, a da potom "proguraju" loptu na bok, međutim prodori Ivanića i Vukanovića za sada nisu doneli mnogo.

"Sve je zatvoreno, priđi...", kaže trener Rada svoj igračima, a Stanković poziva Bena da izađe po loptu dok njegovi saigrači "kruže" u poslednjih 30 metara terena.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:31

1' - Meč je počeo!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:29

Minut ćutanja za žrtve korona virusa pred početak meča.

19:26

Podsetimo, danas Zvezda slavi i 29. godišnjicu od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju.

Izvor: MN PRESS

19:10

Na klupi kod Zvezde su Popović, Gajić, Jovičić, Pankov, Pavkov, Gavrić i Jovančić, dok kod Rada šansu čekaju Mićanović, Nikolić, Stojanović, Kasalica, Jovanović, Kovačević i Dedijer.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

19:04

SASTAVI!

RAD: Marković - Dobrijević, Perendija, Tanasijević, Milošević, Busnić, Zogović, Lazarević, Živković, Trifunović i Kaluđerović.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Vukanović, Nikolić, Petrović, Ivanić - Tomane i Ben.

Meč sudi Danilo Grujić.

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

18:23

BEZ PUBLIKE!

Zbog pandemije korona virusa neće biti dozvoljeno prisustvo navijača na stadionu "Kralj Petar I", ali već od narednog kola možemo da ih očekujemo na fudbalskim utakmicama. Naime, doneta je odluka da su dozvoljena okupljanja do hiljadu ljudi.

18:04

Uživo na Mondu!

Ostanite uz naš portal, pratićemo utakmicu 27. kola Superlige iz minuta u minut, a očekuje vas dosta sadržaja pošto su naši reporteri na Banjici.

UKRATKO

  • Zvezda je na tri kola do kraja obezbedila šampionsku titulu.
  • Igrač utakmice bio je Mirko Ivanić sa golom i dve asistencije.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije