• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mirko Ivanić NE STAJE, sa Benom odveo Zvezdu u polufinale Kupa
 Mirko Ivanić NE STAJE, sa Benom odveo Zvezdu u polufinale Kupa

Mirko Ivanić NE STAJE, sa Benom odveo Zvezdu u polufinale Kupa

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Dejan Stanković uspešno položio prvi veliki ispit u trenerskoj karijeri.

 Mirko Ivanić NE STAJE, sa Benom odveo Zvezdu u polufinale Kupa Izvor: MN PRESS

Gol pred pauzu zbog korona virusa, gol po povratku sa pauze, a onda gol i asistencija.

Mirko Ivanić ponovo igra u formi iz perioda kada je bio najbolji igrač Vojvodine i BATE Borisova.

Možda će vas zanimati

Ovog utorka u Inđiji, protiv istoimenog rivala, zajedno sa Mohamedom el Farduom Benom doneo je pobedu Crvenoj zvezdi 2:1 (2:0) i plasman u polufinale Kupa Srbije.

Momak iz Bačkog Jarka načeo je zeleno-bele u 35. minutu, a samo dva minuta kasnije odužio se reprezentativcu Komora za prethodnu asistenciju. Oba pogotka postignuti su šutevima glavom.

Na taj način, Zvezdini fudbaleri revanširali su se kolegama iz Inđije, koji su jedini u sedam utakmica drugog dela sezone uspeli da im zatresu mrežu. Bilo je to krajem februara na istom ovom stadionu, u remiju 1:1.

Ovaj put crveno-beli nisu dozvolili iznenađenje. Osim u nekoliko navrata sredinom prvog poluvremena potpuno su kontrolisali dešavanja na terenu i bili mnogo konkretniji i opasniji od rivala.

U finišu utakmice Inđija je uspela da smanji zaostatak, ali ne i da izbori penale. Uspavanost Zvezdine odbrane iskoristio je Mihailo Jovanović u 86. minutu, ali se težište igre brzo vratilo na polovinu domaćih, pa je Gavrić propustio odličnu šansu, a Tomane pogodio stativu.

Promešao je Dejan Stanković tim u odnosu na prošli petak i duel sa Radom na Banjici (5:0), kojim je Zvezda došla do 31. titule u istoriji kluba.

Odmah posle te utakmice istaknuto je da nema opuštanja i da je cilj "dupla kruna", prva još od 2007. godine, a da zaista tako razmišljaju, crveno-beli su pokazal na terenu.

  Bio je ovo prvi veliki ispit za Stankovića u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, jer za razliku od prvenstva u kom je od Vladana Milojevića nasledio 11 bodova prednosti, ovog utorka nije bilo šanse za popravni.

Ispostavilo se da i nije bila potrebna.

Preostale tri utakmice četvrtfinala su u sredu. Polufinalni dueli su 10. juna, a finale 14 dana kasnije.

KUP SRBIJE, četvrtfinale:

Inđija - Crvena zvezda

sreda

Čukarički - Radnički Niš 15.00
Radnik - Partizan 17.30
Vojvodina - Mladost 20.00

*Sve utakmice prenosi TV Arena Sport.

PROČITAJTE I OVO

18:51

KRAJ! INĐIJA - ZVEZDA 1:2

Crvena zvezda je prvi učesnik polufinala Kupa Srbije za sezonu 2019/20!

/IZVEŠTAJ UTAKMICE PROČITAJTE KLIKOM NA UVODNU VEST/

18:50

STATIVA!

Drugi put crveno-beli pogađaju okvir gola! Ovaj put Tomane u nadoknadi.

18:49

"Ajde, ajde, ajde! Klupa i navijači Inđije koji nisu otišli odjednom su prepoznali šansu da krenu na sve ili ništa. Zvezda je prerano pobedila, serija izmena je dodatno spustila intenzitet i eto utakmice odjednom. 'Jebem ti fudbal', uzviknuo je Janjić za sebe kad prva akcija posle gola nije značila i izjednačenje", javlja nam Nikola sa stadiona.

18:48

GAVRIĆ U ŠANSI

Mogao je mladi fudbaler Zvezde da reši pitanje pobednika u 90. minutu, ali nije bio precizan.

Još tri minuda nadoknade i kraj. Ili penali.

18:46

GOOOL! INĐIJA SE VRAĆA U ŽIVOT

Mihailo Jovanović vraća nadu domaćim fudbalerima u 86. minutu! Zaspala je Zvezdina odbrana, a zeleno-beli to uspeli da iskoriste.

18:30

JOŠ 20 MINUTA

Splasnuo je ritam utakmice, gosti sigurno čuvaju stečenih 2:0 u prvom poluvremenu, a domaćini nisu tako konkretni kao što su bili u par navrata prvog dela.

18:23

STATIVA

Imali su sreće domaći fudbaleri u 64. minutu, posle uigrane akcije crveno-belih. Ben je lukavo izveo prekid, a Vukanović šutirao, ali je stativa sačuvala gol Inđije.

"Još jedan lep specijal Zvezde iz prekida, potpuno drugačiji od onog sa Banjice kada je Ben odigrao do Ivanića, a on uputio lob pas za strelca Milunovića. Ovog puta Ben je odigrao pravo u prostor za Vukanovića, stativa", javlja Nikola.

18:18

ZVEZDA KONTROLIŠE SITUACIJU

Bez mnogo uzbuđenja proteklo je prvih 15 minuta drugog poluvremena. Crveno-beli sigurno čuvaju 2:0, a mogli su i da povećaju prednost.

18:15

FOTKE IZ IGRE

18:10

I VUJADIN SAVIĆ JE TU

Bivši štoper i kapiten Crvene zvezde došao je u Inđiju da podrži doskorašnje saigrače. Vujadin Savić je ove sezone nastupao  za kiparski APOEL, ali tamošnji mediji pišu da će doći do raskida saradnje.

Izvor: MN PRESS
18:02

BEZ IZMENA

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

18:00

DEO ATMOSFERE U INĐIJI

17:56

KRAJ PRVOG DELA

"Zeleni su bili žustriji, energičniji od starta, sa tribina udaljenih metar od igrališta moglo je i da se vidi i da se čuje ko je imao jači motivacioni govor u svlačionici, ali je Ivanićev gol bukvalno probušio entuzijazam i fudbalera Inđije i njene publike, koja se potom okrenula pomoćniku Bogićeviću i vređala ga imao on neke veze sa događajima na terenu ili samo zbog toga što će uzeti dnevnicu danas, svejedno. Do poluvremena, uz sunce koje se probilo i ogrejalo promrzle i pokisle, niko više na stadionu nije verovao u eliminaciju šampiona i novu istorijsku šansu u Kupu, ali je bar kačenje Vidića i Pavkova poslužilo kao tema za raspravu, ko je prvi počeo i da li je sudija morao da ih isključi. Bogićević je, naravno, i tu dobio 'lekciju' iako se incident, u koji se kapiten crveno-belih Borjan umešao svom snagom da smiri stvar, dogodio na suprotnoj strani igrališta", piše Nikola Janković sa tribina u Inđiji.

17:55

PONOVO PESMA NA SRPSKIM STADIONIMA

Posle dva i po meseca pauze, ali i kolo pre i posle toga bez publike, ponovo se čuje pesma na srpskim stadionima.

17:44

FRKA NA TERENU!

Pet minuta pre odlaska na odmor došlo je do koškanja Pavkova i Vidića, ali - iako su se našli u klinču - situacija se brzo smirila, a sve je završeno žutim kartonima za pomenutu dvojicu.

17:40

GOOOL! BEN DUPLIRAO

Ivanić vraća asistenciju Benu samo dva minuta kasnije. Ovaj put je reprezentativac Komora bio precizan udarcem glavom.

17:39

GOOOL! ZVEZDA VODI

Crvena zvezda vodi od 35. minuta pogotkom Mirka Ivanića, njegovim trećim u poslednje tri utakmice!

Sjajno je iz teške pozicije šutirao glavom na centaršut Bena.

17:38

JOŠ FOTKI

I kolege iz MN Press-a su u Inđiji:

17:32

SLALOM BENA!

Odličan prodor Bena u 29. minutu, ali nije napadač Zvezde bio dovoljno precizan. Iskosa po desnoj strani šutirao je slabijom, desnom, nogom u dalji ugao, međutim neprecizno.

17:27

INĐIJA SVE OPASNIJA

Dodali su gas domaći fudbaleri. Posle šuta Čermelja glavom, da puta je na mukama bio Degenek. Prvi put je otklonio opasnost, a u drugoj situaciji morao je da mu pomogne Borjan.

17:24

UMALO DA INĐIJA POVEDE!

Posle kornera u 21. minutu odlično je skočio i glavom šutirao Luka Čermelj, ali je još bolji bio Milan Borjan.

17:16

VOLEJ RODIĆA!

Odličan pokušaj Zvezdinog levog beka u 13. minutu, posle centaršuta Bena iz kornera. Šutirao je iz voleja sa velike udaljenosti, ali pored gola.

Ubrzo potom zapretila je i Inđija. Banjac je ciljao, ali Borjan bio uspešniji.

17:11

POGLED NA LOŽU

Izvor: MONDO/Nikola Janković

17:10

NAVIJAČI PUŠTENI SA ZAKAŠNJENJEM

"Tek kada je utakmica počela, pristalice Crvene zvezde puštene su na tribinu iza gola i razvile staru zastavu Delije Sever. Za sada ima ih 50-ak, a čuje se i zvuk bubnja, pa ćemo danas čuti još poneku pesmu pored klasika rok muzike emitovanih sa skromnog razglasa tokom zagrevanja", javlja nam Nikola.

17:04

GOSTI PRVI ZAPRETILI

Odlično se Pavkov u skoku izborio za loptu, potom su kombinovali Ben i Ivanić, ali je šut po zemlji "probuđenog" Ivanića u 2. minutu bio, ipak, lak plen za domaćeg golmana, Miloja Prekovića.

17:02

POČELO JE!

16:51

BEZ RAZMAKA MEĐU NAVIJAČIMA

"Pokrivene tribine malog Old Traforda od tri reda stolica su popunjene dupke i ne postoji nikakva udaljenost među navijačima, među kojima čak ne mogu ni da nađem jednog sa maskom i rukavicama. Velika tribina preko puta TV kamera, koja nema krov, sporadično je popunjena. Moguće da ima stotinak ljudi na njoj", javlja reporter MONDA, Nikola Janković.

16:49

PETI MEĐUSOBNI SUSRET

U prethodna četiri duela ova dva rivala Zvezda je triput pobedila, a jednom je bilo nerešeno. Nije, ipak, bilo lako crveno-belima u tim mečevima.

16:40

SASTAVI

INĐIJA: Preković - Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj - Purtić, Krasić (79. Dimitrijević) - Bastajić (60. Milosavljev), Banjac (60. Dimitrov), B. Ilić (79. Marković) - Vidić.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (85. Pankov) - Ben, Petrović, Jovančić, Ivanić (85. Gavrić) - Vukanović (69. Jovičić), Pavkov (62. Tomane).

Na klupi Inđije su: Knežević, Dimitrijević, Bosančić, Marković, Dimitrov, Jovanović i Milosavljev.

Na klupi Crvene zvezde su: Popović, Jovičić, Pankov, Boaći, Babić, Tomane i Gavrić.

16:35

POČELA JE KIŠA

Nadamo se da loše vreme, ipak, neće uticati na kvalitet utakmice.

Izvor: MONDO/Nikola Janković

16:31

OVAKO JE ISPRED STADIONA

Iako se utakmica igra pred najviše 1.000 gledalaca, zbog opasnosti od ponovnog širenja korona virusa, izveštač MONDA javlja da je oko stadiona prisutan veliki broj policije. Na ulazima, ipak, nema posebne kontrole zaštitne opreme, niti merenja temperature.

16:12

KUP SRBIJE, četvrtfinale:

Inđija - Crvena zvezda 17.00

sreda

Čukarički - Radnički Niš 15.00
Radnik - Partizan 17.30
Vojvodina - Mladost 20.00

*Sve utakmice prenosi TV Arena Sport.

UKRATKO

  • INĐIJA: Preković - Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj - Purtić, Krasić (79. Dimitrijević) - Bastajić (60. Milosavljev), Banjac (60. Dimitrov), B. Ilić (79. Marković) - Vidić

  • ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (85. Pankov) - Ben, Petrović, Jovančić, Ivanić (85. Gavrić) - Vukanović (69. Jovičić), Pavkov (62. Tomane)

  • Sudija: Lazar Lukić

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije