• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 U Kupu se zna: Partizan opet pobedio Zvezdu, Sadik je heroj!
 U Kupu se zna: Partizan opet pobedio Zvezdu, Sadik je heroj!

U Kupu se zna: Partizan opet pobedio Zvezdu, Sadik je heroj!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Treći derbi ove sezone i druga pobeda Partizana koji će se ponovo boriti za trofej Kupa. Utakmicu je golom rešio Natho, ali je igrač meča Sadik! Zvezda ne može do "duple" krune, a Partizan opet može do pehara… Već 24. juna protiv Vojvodine!

 U Kupu se zna: Partizan opet pobedio Zvezdu, Sadik je heroj! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan će ponovo braniti trofej u Kupu!

Crvena zvezda je ponovo šampion Srbije, ali nijednom ove sezone nije uspela da pobedi najvećeg rivala, čak ni da ga savlada. Drugi put u derbijima u takmičarskoj 2019/20 Partizan je bio bolji od "večitog" rivala i dobio ga je pogotkom Bibrasa Natha iz 58. minuta nakon majstorije Umara Sadika, bez sumnje najboljeg pojedinca meč.

Raspoloženi napadač iz Nigerije mučio je Zvezdu tokom čitavog meča, ulazi u šanse, promašivao ih, ali i asistirao za gol kojim je zakazano finale protiv Vojvodine već 24. juna.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)

Ponovo je Partizan bio borbeniji, agresivniji i opasniji, a uprkos tome što smo videli čak deset žutih kartona, mnogo prekida i grubosti, možemo da kažemo da smo gledali dobar fudbal!

Partizan je u najvećem delu utakmice dominirao protiv Zvezde, koja je imala i (opravdano) poništen gol Vukanovića sa kraja prvog poluvremena, ali je u nastavku odigrala vrlo loše, posebno nakon izmena Dejana Stankovića koje danas ništa nisu promenile.

Zvezda je najbolji period igre imala od 40. do 50. minuta igre kada je nespretna intervencija Stojkovića "razbudila" igrače gostiju, pošto je golman Partizana oborio Vukanovića na ivici kaznenog prostora.

Ubrzo potom je Vukanović postigao i gol, nakon pogođene stative Bena, ali se ispostavilo da je bio u ofsajd poziciji. Imao je potom Stojković i intervenciju posle pokušaja Boaćija i Ivanića, ali ispostavilo se da je to bilo sve od njega, dok ni sam nije završio meč zbog povrede.

U ostatku utakmice gledali smo "ples" Partizana - već od starta je bilo jasno da će domaći biti direktniji, a bravurozne odbrane Borjana sprečile su ih da dođu do vođstva već u prvih pola sata.

Kapiten crveno-belih odbranio je pokušaje Sadika i Natha, potom je imao sreće da Miletića izblokira Rodić, dok je često znao da ga testira i Asano. Ipak, Zvezda se naročito mučila u situacijama "jedan na jedan" iz kojih je po pravilu kao pobednik izlazio Sadik, pa je nakon "bacanja" Degeneka na travu odličnim driblingom - poslužio Natha za jedini gol na meču.

Zvezda od 2012. godine nije pobedila Partizan u Kupu, a crno-beli su čak dva puta slavili i u finalima ovog takmičenja. Takođe, na trofej Kupa čekaju punih osam godina, a na "duplu" krunu punih 13, pa će morati da sačekaju narednu sezonu.

Probao je Stanković da osveži napad uvođenjem Tomanea i Gavrića, potom i Radulovića, usled čega je Zvezda ostala praktično bez veznog reda, a "višak" ofanzivnih igrača nije napravio razliku.

Zbog prekida i povrede Stojkovića igralo se više od 100 minuta, ali je pri kraju meča više delovalo da je Partizan bliži drugom pogotku iz kontre sa svežim igračima, nego što je Crvena zvezda bliža izjednačenju i penalima na drugoj strani.

Uprkos čarkama, vredi istaći i da je s derbija poslata lepa slika - kada su se Stanković i Milošević srdačno pozdravili i čestitali jedan drugom.

PARTIZAN: Stojković (od 79. Stevanović) - Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Marković (od 72. Stevanović), Natho (od 66. Suma), Asano - Sadik.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Vukanović, Petrović, Jovančić (od 65. Gavrić), Ivanić (od 76. Radulović) - Ben, Boaći (od 65. Tomane).

Meč je sudio Novak Simović.

22:05

103' - KRAJ!

Partizan je u finalu Kupa Srbije i za trofej će se boriti s Vojvodinom - 24. juna!

22:01

99' - Zvezda bez šanse!

Nije Zvezda imala priliku od početka zaustavnog vremena.

21:52

90' - Devet minuta nadoknade!

Povređen je i Bojan Ostojić, i to nakon uklizavanja njegovog saigrača Nemanje Miletića, drži se za koleno...

21:47

85' - Suma u beležnici!

I to u opasnoj zoni startuje na Jovičića, pa ga Simović kažnjava...

21:40

79' - Stojković izlazi!

Savo Milošević morao je da izvede kapitena i golmana Vladimira Stojkovića zbog povrede, a umesto njega se sprema Nemanja Stevanović. On je branio finale Kupa 2017. godine kada je Partizan osvojio trofej.

Vladimir Stojković napušta teren
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

21:37

Ostao je na travi Vladimir Stojković posle jednog prekida, sudario se sa Nemanjom Milunovićem, bilo je tu malo i čarki, a potom je jedna baklja poletela ka golmanu Partizana. Sklonio se na vreme, pa mu je ukazana pomoć.

Na terenu i mladi Andrija Radulović umesto Mirka Ivanića.

21:35

72' - Suma!

Mnogo šansi na obe strane... Novajlije na terenu, Stevanović i Suma su bili u akciji, oprobao je udarac Gvinejac, ali ide to preko gola.

21:33

71' - Milunović!

Opasnost za Stojkovića posle kornera, Ben je "zavrnuo" loptu za Milunovića, bio je u dobroj poziciji štoper Zvezde, ali loše je udario po lopti.

Stevanović je zamenio Markovića...

Izvor: Mondo/Goran Sivački

21:28

66' - Sadik!

Sjajan udarac raspoloženog Sadika sa preko 20 metara... Kao da je kritika Sava Miloševića urodila plodom, sada Borjan "čupa" odbranom preko gola.

Asano dobija žuti karton za faul u kontri, Suma menja Natha.

21:26

65' - Prve izmene u Zvezdi!

Gavrić i Tomane ulaze, a Boaći i Jovančić napuštaju igru...

21:23

61' - Vukanović!

Nije bilo ofsajda Boaćija posle pasa u dubinu, ali iznenadio je Vukanovića dodavanjem na pet metara. Očekivao je Gajdobranin da će Boaći sačekati podršku navijača, a ne odmah dodati, pa je to pomoglo Miletiću da otkloni opasnost.

Posle "specijala" nakon kornera šut i Petrovića, ali na pravom mestu Stojković.

21:21

57' - GOOOL! PARTIZAN VODI! NATHO!

Veliko slavlje na jugu!

Partizan vodi od 57. minuta pogotkom Bibrasa Natha! Sjajna je to bila akcija Partizana pošto je Marković prebacio odbranu Zvezde i pronašao Sadika, nigerijski napadač je "zaludeo" Degeneka driblingom, lopta je na kraju stigla do Natha, a Izraelac šalje loptu ispod Borjana.

Otrčali su svi na južnu tribinu da proslave sa svojim navijačima!

21:18
Današnjoj utakmici prisustvuje 15.803 gledalaca.
21:14

52' - Sadik! Asano!

Prva šansa za Partizan posle duže vremena... Odličan je to bio napad Markovića i Miletića, lopta je na kraju stigla posle odbitka do Sadika, a Nigerijac je ponovo probao u bliži ugao. Možda je lopta išla i van gola, ali je Borjan intervenisao za svaki slučaj.

Minut kasnije probao je i Asano, po zemlji iskosa, ali opet Borjan na mestu

21:10

48' - Ivanić!

Ispucanu loptu Borjana lepo je sačuvao Ben, prebacio za Vukanovića, odigrao je pas za Ivanića u prostor, a nekadašnji reprezentativac Crne Gore probao je iz trka da savlada Stojkovića, ali je njegov udarac otišao previše iskosa.

21:07

46' - Počinje drugo poluvreme!

Dvojica trenera bez izmena na pauzi, gledamo iste postave kao u prvom delu, iako su čak šestorica igrača "požuteli".

Sada bakljada na severnoj tribini.

21:00

Najvažniji detalj poluvremena - poništeni gol Alekse Vukanovića.

Opravdano, uz izvanrednu reakciju pomoćnika.

Pogledajte kako je to izgledalo!

20:57

"PROZIVANJE" ILI...?

Da li ste primetili da je na semaforu na južnoj tribini stari grb Crvene zvezde sa dve, a ne sa tri zvezdice koliko imaju od prošlog leta? Pogledajte!

20:52

U poluvremenu utakmice preporučujemo vam da pogledate galeriju fotografija naših reportera.

20:51

45+3' - Boaći!

Odličan udarac napadača iz Gane sa oko 20 metara, probao je da iznenadi Vladimira Stojkovića, ali boksuje kapiten Partizana loptu...

Kraj poluvremena - prvi deo je pripao Partizanu, a drugi Zvezdi, golova nema!

20:48

45+1' - GOL! PONIŠTEN!

Sjajan slobodan udarac Bena, pogodio je prečku gola Vladimira Stojkovića, lopta se odbila na pet metara do Alekse Vukanovića koji ubacuje u nebranjenu mrežu, ali odmah se oglasio pomoćni sudija i pokazao OFSAJD!

Usporeni snimak pokazuje i da je bio!

Pogledajte i kako je to izgledalo sa tribina...

20:47

45' - Ivanić!

Loš šut igrača Zvezde, ali u kontri Marković nosi loptu rukom i Zvezda dobija novu šansu.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

20:45

44' - STOJKOVIĆ!

Srušio je Vukanović na ivici kaznenog prostora i dobio žuti karton, velika nesigurnost Partizana posle izgubljene lopte.

20:41

41' - Asano!

Prvi pokušaj Asana, dobio je loptu unutar kaznenog prostora, gledao je da plasira u dalji ugao Borjana, nije bio naročito siguran reprezentativac Kanad, ali je uhvatio na kraju loptu. Pre toga je Boaći upropastio kontru Crvene zvezde.

Pogledajte trenutak kada je derbi prekinut zbog bakljade.

20:38

35' - TUČA!

"Dohvatili" su se Zdjelar i Gobeljić posle jednog auta, umešala se čitava klupa Crvene zvezde, pa ostali igrači Partizana, pa je prekid trajao oko minuta...

Epilog - kartoni za Zdjelara i Gobeljića.

Već pet na meču.

20:33

30' - Bakljada na jugu!

Prekid meča zbog bakljade navijača Partizana, a pre toga smo gledali slobodan udarac za Crvenu zvezdu posle kog su pala dvojica igrača, ali se sudija nije oglašavao.

Izvor: MONDO/ Vladimir Sukdolak

20:31

30' - Treći karton!

Prvi za igrače Partizana, upisan je Aleksandar Šćekić za start nad Jovančićem.

20:30

27' - Degenek probao, pa požuteo!

Posle prekida Bena probao je Degenek glavom, iz solidne pozicije, bez naročitog intenziteta je šutirao u Stojkovića, da bi faulom na polovini Partizana "rušio" Sadika. Zbog toga je dobio žuti karton uprkos neslaganju sa odlukom Simovića...

20:27

Grobari imaju transparent!

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

20:25

Derbi iz ugla trenera košarkaša Partizana!

20:22

20' - Natho!

Probao je direktno iz kornera vezista Partizana. Bila je to odlična lopta koju je u poslednjem trenutku "iščupao" iz gola Milan Borjan, a koji se potom žalio da je bio fauliran, kao i Gobeljić. U nastavku šansa i za Miletića koga blokira Rodić!

20:21

19' - Sadik!

Najveća šansa na meču do sada - probao je Sadik.

Prošao je posle nervoze igrača Zvezde, odjednom Petrovića i Gobeljića, odlučio da posle driblinga šutne u bliži ugao golmana Zvezde, ali Borjan na pravom mestu.

20:20

18' - Pavlović!

Važna intervencija novog štopera Monaka. Treći put na meču "pukla" je odbrana Partizana po desnoj strani, sada su odlično izmenili dodavanja Ivanić i Petrović, a loptu ispred Boaćija "sklonio" je Pavlović i naljutio se na svoje saigrače.

Kod izvođenja kornera uhvatio se Mirko Ivanić za glavu, nije jasno da li ga je nešto pogodilo.

20:10

9' - Karton!

Sadik je uzeo loptu Milunović, krenuo ispred Rodića, a levi bek Zvezde ga je povukao za ruku i zaslužio prvi žuti karton na meču.

Pogledajte i kako izgleda južna tribina...

20:09

7' - Gobeljić URLA na saigrače!

Bila je to dobra akcija Partizana po levoj strani, Sadik je produžio za Asana, ali stiže desni bek Zvezde i uklizava snažno na loptu. Posle toga žestoka reakcija Gobeljića na saigrače, nezadovoljan je naččinom na koji je odbrana izigrana.

20:07

5' - Traže karton igrači Partizana!

Drugi faul Milunovića na Sadiku, čime je zaustavljao kontre Partizana, pa prvi prigovori domaćih fudbalera kod Novaka Simovića.

Odmah posle toga i šut Sadika sa 20 metara, ali visoko preko gola.

20:03

2' - Prvi pokušaj!

Prva poluprilika za Partizan posle centaršuta Natha, odbila se lopta do Markovića koji je probao iskosa sa desne strane, ali je u blok dobro ušao Degenek. Nije uspela ni kombinacija posle kornera, dok na drugoj strani Boaći "upecan" u ofsajdu.

20:01

1' - Meč je počeo!

Srećno i fudbalerima i Partizana i Crvene zvezde, pa da gledamo lep derbi.

19:58

Igrači izlaze na teren...

19:48

Aplauzi za košarkaše Partizana i poruka "šampioni" sa južne tribine u Humskoj!

19:43

Tmurno!

Stala je kiša u Beogradu, ali ne deluje obećavajuće nebo iznad Humske...

Izvor: Nikola Janković, MONDO

19:41

A tu su i košarkaši Partizana...

Izvor: MONDO, Nikola janković

19:40

A tu su i Delije!

19:28

Grobari dočekali Trinkijerija!

19:17

19:13

Šta će odlučiti derbi?

Pisali smo o tome da su prekidi ovog proleća postali "trejdmark" Crvene zvezde i da bi to mogla da bude prednost Dejana Stankovića u Humskoj, s tim da i Partizan ima odlične skakače, ali bi njihova vrlina u današnjoj utakmici mogla da bude brzina.

19:03

Pogledajte snimak incidenta - policija "opkolila" navijače Partizana!

18:55

Vojvodina čeka u finalu!

"Stara dama" je pogotkom Nemanje Čovića pobedila Čukarički i plasirala se u finale Kupa Srbije zakazano za 24. jun. 

Izvor: MN PRESS

18:49

Ko je iznenađenje?

Nije se očekivalo da Ričmond Boaći počne utakmicu, prednost se davala opciji sa jednim napadačem (Vukanović), u varijanti sa dvojicom spominjao se i Tomane, dok se Dejan Stanković na kraju odlučio na napadača iz Gane.

Nije ni blizu stare forme Boaći, ove sezone u Superligi dao je samo jedan gol (tri recimo ima Babić), a zanimljivo je da nikada do sada nije slavio protiv Partizana.

Postigao je tri gola u derbijima, ali je njegov učinak 0-9-3!

Izvor: MN PRESS

18:38

SASTAVI!

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević - Zdjelar, ŠŠćekić, Marković, Natho, Asano - Sadik.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Vukanović, Petrović, Jovančić, Ivanić - Ben, Boaći.

Na klupi Partizana su N. Stevanović, Pavlović, Vitas, Suma, Brežančić, Filipović i Matić, dok su kod Zvezde u pripravnosti Popović, Jovičić, Pankov, Vulić, Tomane, Gavrić i Radulović.

Meč sudi Novak Simović.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

18:29

"Grupa navijača Partizana pravila je haos kod severne tribine, gde se tradicionalno okupljaju pristalice Crvene zvezde. Ubrzo su intervenisali pripadnici žandarmerije i interventne brigade, pa su grobari zadržani. Policija je ceo taj deo oko stadiona zatvorila kako bi se izbegli veći incidenti", piše "Kurir" uz snimak sa lica mesta.

17:55

Ko sudi?

Treći put u karijeri Novak Simović deliće pravdu na meču Crvene zvezde i Partizana. 

Novak Simović je do sada u karijeri vodio dva susreta Partizana i Crvene zvezde. Prvi put je to bilo u aprilu 2019. godine kada je Zvezda slavila (2:1), tada je opravdano dosudio po jedanaesterac za crveno-bele i crno-bele, dok je samo mesec dana kasnije "vodio" i finale Kupa Srbije koje je pripalo Partizanu (1:0).

To je ujedno bio i jedini poraz koji je Zvezda doživela s njim na centru (11 pobeda i dva remija), dok Partizan ima nešto lošiji skor (četiri pobed, dva remija i tri poraza).

Izvor: MN PRESS

17:21

PENALI NISU LUTRIJA!

S obzirom na to da se vrlo često u susretima Partizana i Crvene zvezde desi da ne bude pobednika, a da ukoliko se to desi večeras gledaćemo penale, MONDO je analizirao kako dvojica golmana "večitih" prolaze kada je u pitanju najstroža kazna.

Rezultati će vas možda iznenaditi...

Izvor: MN PRESS

17:13

JAKO NEVREME!

Do 14 časova prodato je oko 14 hiljada ulaznica za meč Partizana i Zvezde, ali pitanje je da li će biti toliko navijača pošto je Beograd pogodilo jako nevreme. Trenutno su velike gužve u gradu, ali možda se do večeras situacija smiri...

17:10

Da vas čujemo!

16:59

I Nole stiže na derbi!

Najbolji teniser sveta pratiće današnju utakmicu u Humskoj. I ne samo on... Stižu i košarkaši crno-belih sa Andreom Trinkijerijem, ali i gosti iznenađenja.

Izvor: MN PRESS

16:50

MILOJE O DERBIJU

Među brojnim pitanjima vezano za trenerski poziv naravno nije izostalo ni pitanje vezano za današnji derbi.

Studenti su želeli da čuju da li je trener Vladan Milojević imao kontakt sa Dejanom Stankovićem, šta bi mu rekao, šta očekuje od utakmice...na šta je doskorašnji trener Crvene zvezde objasnio da ne može da odgovori:

"Nisam se čuo sa Dejanom Stankovićem, a i ne bih mu ništa rekao i da jesam. Deki je dobar čovek, cenim ga i Zvezdi želim sve najbolje. Derbi je svetkovina i najbitnije je da prođe bez incidenata. Verujem da će večeras sve biti super, a za koga navijam nema potrebe da vam govorim", odgovorio je trofejni trener.

16:28

Ostanite uz MONDO!

Jubilarnu 200. zvaničnu utakmicu Partizana i Crvene zvezde pratićemo iz minuta u minut, a na MONDU vas očekuje "lajv" prenos. Naši reporteri su na stadionu, tako da vas na MONDU čekaju izjave, fotografije, snimci, utisci i mnogo toga još...

UKRATKO

  • Partizan je pobedio 1:0 golom Bibrasa Natha.
  • Za trofej u Kupu igraće 24. juna protiv Vojvodine.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije