• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandarić se "opkladio" na fudbalera Zvezde koji nikad nije bio Zvezdin

Autor Nikola Janković

Olimpija je obavila jubilarnu 20. promjenu trenera u posljednjoj deceniji i četvrti put smijenila Safeta Hadžića, čime je oslobođeno mjesto za trećeg Srbina kojeg je MIlan Mandarić pozvao u Ljubljanu.

 Ivan Vukomanović trener Olimpija Ljubljana Milan Mandarić Izvor: MN PRESS

Čovjek koji je osvojio dve titule prvaka i Kup sa Crvenom zvezdom, a da nikada nije bio fudbaler Crvene zvezde, postaće 21. trener ljubljanske Olimpije u prethodnoj deceniji i treći Srbin kojem je povjeren (pre)težak zadatak - da prekine surovu dominaciju Maribora.

Dominacija "ljubičastih" sa "Ljudskog vrta" bila je aktuelna i prije 2015. godine, kada je srpski biznismen Milan Mandarić postao vlasnik kluba iz prestonice Slovenije za oko četiri miliona evra, a trenutno se ogleda u svega dvije Olimpijine šampionske titule i dva Kupa osvojena u prethodnih deset sezona.

Izvor: MN PRESS

Vukomanović je kao fudbaler Bordoa, za koji je potpisao 1998. poslije titule sa "vitezovima", dva puta nastupao u Crvenoj zvezdi kao pozajmljen igrač - osvojio je "duplu krunu" u sezoni 1999/20 i bio dio tima koji je odbranio titulu u sezoni 2000/01

Mandarićevi pokušaji sa Rankom Stojićem kao sportskim direktorom, odnosno Markom Nikolićem i Ilijom Stolicom kao trenerima ekipe, nisu dali željene rezultate, kakvih je na "Stožicama" bilo samo u sezoni 2016/17 kada je Igor Bišćan iznenadio osvajanjem "duple krune".

Prije i poslije njega, treneri su postavljani i smjenjivani kao "na traci", pa je tako Vukomanović trebalo samo da doputuje u Ljubljanu ove sedmice i sačeka dan-dva, dok Mandarić četvrti put ne otpusti Safeta Hadžića, i oslobodi prostor za promociju 42-godišnjaka iz Užica.

Portal "Nogomanija" objavio je u utorak popodne da je Olimpijin demanti vijesti o Vukomanovićevom dogovoru sa Mandarićem bila samo "kupovina vremena" do Hadžićevog razrješenja dužnosti.

Istog dana, Mandarić je završio posao sa Partizanom oko transfera 25-godišnjeg štopera i bivšeg Barsinog "đaka", Makija Banjaka.

Vukomanoviću, osvajaču titule prvaka Jugoslavije sa ekipom Obilića u sezoni 1997/98, biće ovo četvrti samostalni angažman u trenerskoj karijeri započetoj 2013. u Liježu, gde je prvo radio kao asistent, pa šef stručnog štaba Standarda u sezoni 2014/15.

Radio je u Slovanu iz Bratislave u sezoni 2016/17, a potom prošle godine kratko u Apolonu iz Limasola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC