• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMINACIJA se nastavlja – 30. titula za Bajern!

Autor mondo.ba

Bavarci pobjedom u Bremenu stigli do osme uzastopne, odnosno rekordne 30. titule prvaka Njemačke. Osim šampiona u utorak uveče dobili smo i prvog putnika u "Cvajtu".

 Bundesliga 32 kolo Bajern Minhen šampion sezona 2019/20 Paderborn ispao iz lige Izvor: Stuart Franklin/Getty Images Europe

Borusija Dortmund, Volfsburg, Lajpcig, Šalke...

Od 2013. do 2020. mijenjale su se ekipe na drugom mjestu konačne tabele Bundeslige, ali je iznad njih uvijek stajalo jedno isto ime – BAJERN MINHEN!

Možda će vas zanimati

Pobjeda u finalu Lige šampiona 2013. godine  nad Borusijom Dortmund je posljednji evropski uspjeh Bajerna, ali je taj trijumf nad tek smijenjenim šampionom Bundeslige  ujedno označio i početak njegove apsolutne dominacije u Njemačkoj koja traje do danas.

Uprkos blijedim izdanjima u jesenjoj polusezoni i smjeni trenera Nike Kovača fudbaleri Bajerna u utorak uveče stigli su do osme uzastopne titule u Bundesligi pobjedom 1: 0 protiv Verdera.

Mnogi su mislili da je Hansi Flik tek prelazno rješenje na klupi Bavaraca, ali je pod njegovim vođstvom Bajern u Bremenu upisao 24. pobjedu u sezoni i pobjegao Borusiji na nedostižnih deset bodova prednosti.

Najzaslužniji za to je Robert Levandovski, momak koji je nakon pomenutog finala Lige šampiona napustio Dortmund i nastavio da rešeta mreže u dresu najvećeg rivala, Bajerna.

Protiv Verdera u utorak uveče učinio je to 31. put ove sezone!

Poljski napadač u finišu prvog poluvremena "za dlaku" je izbjegao ofsajd zamku, odlično primio loptu na grudi,a onda udarcem iz prve matirao Pavlenku.

Izvor: Martin Meissner/AP POOL

Ispostavilo se da je to bio kraj uzbuđenja na Vezeru jer domaći fudbaleri koliko god htjeli da izbjegnu poraz toliko su željeli i da izbjegnu nove pogotke u svojoj mreži koji bi im otežali ionako grčevitu borbu za opstanak.

Tek u posljednjih par minuta meča, kada je na teren 594. put u Bundesligi istrčao Klaudio Pizaro,  Verder je pokušao da ozbiljno zaprijeti Nojeru, ali je reprezentativni golman odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu i zakazao "žurku" u Minhenu.

Verder je trenutno na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 28 bodova, koliko ima i Fortuna Diseldorf na mjestu koje vodi u baraž, dok im Majnc bježi tri boda.

Iza svih njih je Paderborn, koji se u utorak definitivno oprostio od Bundeslige!

Izvor: Kay Nietfeld/DPA Pool

Ekipa Paderborna drugi put u istoriji napušta elitni rang u svojoj prvoj sezoni nakon promocije, a to se moglo i naslutiti poslije prvih osam kola u kojima je upisala sedam poraza.

Nizali su se neuspjesi kao na traci, a posljednji su doživjeli u Berlinu gdje su poraženi 1:0 od Uniona i to na način koji oslikava sezonu.

Dewfanzivac Ben Zolinski postigao je autogol i tako definitivno ubio svaku nadu gostiju da mogu da se izvuku.

Odlično drugo poluvrijeme viđeno je u Frajburgu gdje su domaći fudbaleri pobjedom 2:1 nad Hertom vratili nadu da mogu da se plasiraju u Ligu Evrope,a  sva tri gola postignuta su u razmaku od 10 minuta igre

Radost domaćih nakon pogotka Vinćenca  Grifa trajala je samo pet minuta pošto je Vedad Ibišević u 66. Minutu izjednačio iz penala, ali već u 71. Frajburg je stigao do novog pogotka.

Petersen je zabio za 2:1 i postigao svoj 25. gol nakon ulaska sa klupe, što ga čini apsolutnim rekorderom Bundeslige. 

Bundesliga 32. kolo

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 3:0 (1:0)
/Hofman 10, 30, Štindl 65/

Frajburg – Herta 2:1 (0:0)
/Grifo 61, Petersen 71 – Ibišević 66 penal/

Unio Berlin – Paderborn 1:0 (1:0)
/Zolinski 27/


Verder – Bajern 0:1 (0.1)
/Levandovski 43/

Srijeda

Ajntraht – Šalke 18.30
Augzburg – Hofenhajm 20.30
Bajer L. – Keln
Borusija Dortmund – Majnc
Lajpcig – Fortuna Diseldorf

Tabela: Bajern (+1) 76, Borusija Dortmund 66, Lajpcig 62, Borusija Menhengladbah (+1) 59, Bajer L. 57, Volfsburg (+1) 46, Frajburg (+1) 45, Hofenhajm 43, Šalke 39, Ajntraht 38, Herta (+1) 38, Union Berlin (+1) 38, Keln 35, Augzburg 35, Majnc 31, Fortuna Diseldorf 28, Verder (+1) 28, Paderborn (+1) 20

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC