• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina o finalu Kupa s Partizanom: To im je šansa da spasu sezonu...

Autor Milutin Vujičić

Poruka predsjednika "stare dame" Vojislava Gajića.

 FK-Vojvodna-Partizan-finale-Kupa-Srbije-izjava-Vojislav-Gajic Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Sezona u domaćoj Superligi "zatvara" se derbijem u Novom Sadu, između Vojvodine i Partizana (petak, 19.00), ali ni ta utakmica nema takmičarski značaj jer je praktično sve odavno rešeno.

Zbog toga se očekuje da Nenad Lalatović i Savo Milošević "kriju karte" u prvenstvenoj utakmici, a da nas prava poslastica čeka u finalu Kupa Srbije naredne srede kada će se isti rivali sastati na "Čairu", što niko od njih nije želeo...

Možda će vas zanimati

Vojvodina je burnije primila ovu odluku, navijači su već poručili da neće putovati na jug Srbije, a počele su i standardne "čarke" klubova saopštenjima pred utakmicu sezone.

"Uz dužno poštovanje, Partizanu je Kup jedina prilika da spasi ovu sezonu. Što se tiče Vojvodine, moja najava s početka sezone se odnosila na plasman u Evropu i konsolidaciju kluba, što je ostvareno. Potajno smo se nadali da možemo doći do finala Kupa, u kojem ćemo odigrati muški, pa kako bude. Niko ništa ne zaslužuje zbog svoje istorije ili tradicije, već isključivo zbog napora i rada koji je uložio da bi do toga došao. Spram načina na koji smo mi radili i rezultata koje smo ostvarili ove sezone, bilo bi realno da Vojvodina osvoji Kup, ali to će pokazati isključivo teren", kazao je prvi čovek "stare dame" Vojislav Gajić u razgovoru za zvanični sajt kluba.

O nedolasku navijača na "Čair" kazao je da će to biti "veliki hendikep" za Vojvodinu, ali da potpuno razume njihovu odluku.

"Na nekim od prethodnih finala u kojima smo učestvovali, imali smo podršku od čak oko 11.000 navijača i to baš na stadionu Partizana, te nema sumnje da bismo, da se meč igra u nekom bližem gradu, ponovo imali fantastičnu podršku sa tribina. Međutim, ako se setimo da su naši navijači u Beograd morali da krenu u popodnevnim, a vraćali se u sitnim noćnim satima, možete misliti koliko bi tek vremena bilo potrebno da se ode do Niša i nazad", kazao je Gajić i potom dodao:

"Takođe, nejasno je koju to prednost za odigravanje finala ima Niš u odnosu na mnoga druga rešenja koja su bila u opticaju".

Što se tiče rezultata Vojvodine ove sezone - cilj je ostvaren. Gajić je i sam po preuzimanju kluba rekao da će otići ako ne budu u četiri najbolje ekipe, a to je Nenad Lalatović uspeo da ostvari u veoma uspešnoj sezoni za Novosađane.

Izvor: MN PRESS

"Kada sam dolazio prošle godine, za mnoge je bilo nezamislivo da Vojvodina za godinu dana može da se digne, dobije energiju i ostvari dobar rezultat. Uz malo sreće, mogli smo do poslednjeg dana biti uključeni i u borbu za titulu. Međutim, sada imamo jednu koheziju između iskustva i mladosti, a šef Nenad Lalatović, što je svima potpuno jasno, ima hemiju sa igračima. On je mlad trener, koji je predodređen da pravi dobre rezultate, a možda je baš sada trenutak i da osvoji trofej", objasnio je Gajić.

Predsednik novosadskog kluba je kazao da su tokom zime imali ozbiljne ponude za mlade igrače (Topić, Zukić i Nešković), ali da su odlučili da ih ne razmatraju. Na skoroj sednici Upravnog odbora i Skupštine usvojiće strategiju za budući period.

Pričalo se i o rekonstrukciji stadiona "Karađorđe", a kako je taj projekat (za sada) stavljen na čekanje, nema sumnje da će Vojvodina kvalifikacije za međunarodno takmičenje igrati na njemu.

"Od prvog dana kada je počelo da se govori o izgradnji stadiona, nisam davao nikakve posebne izjave o tome. To je stvar Grada i države, odnosno firme Srbijagas, koja plaća izradu projekta. Još jesenas kada se počela stvarati tenzija o tome gde će Vojvodina igrati kada krene izgradnja stadiona, rekao sam da je još rano da se bavimo time, jer sam i sam iz građevinske industrije i znam kako stvari teku u tom poslu. Za sada, sigurno je samo to da postoji dobra namera i da je projekat u fazi izrade, kao i to da će Vojvodina evropske utakmice igrati na stadionu Karađorđe", zaključio je Gajić. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC