• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petraki "na ledu": Roma suspendovala sportskog direktora

Autor mondo.ba

Razlog? Sukob sa predsjednikom Palotom

 Roma suspenzija sportski direktor Đanluka Petraki Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Đanluka Petraki, aktuelni sportski direktor Rome, suspendovan je sa dužnosti na neodređeno vrijeme, prenijeli su danas svi vodeći italijanski mediji.

Petraki je u italijansku prestonicu stigao prošlog ljeta, nakon što je devet godina u Torinu bio zadužen takođe za sportska pitanja. U klubu sa Olimpika zamijenio je Ramona Rodrigeza "Monćija", koji se vratio u Sevilju, a koji je prije dolaska u Romu kao operativac kluba iz Andaluzije proveo 17 godina.

Možda će vas zanimati

"Roma putem zvaničnih informativnih kanala potvrđuje da je sportski direktor Đanluka Petraki suspendovan sa dužnosti, a odluka stupa na snagu odmah. Do daljnjeg će za sportska pitanja biti odgovoran izvršni direktor kluba Gvido Fienga", navodi se u zvaničnom saopštenju "vučice".

Italijanski mediji navode da je do Petrakijeve suspenzije stiglo samo nekoliko dana nakon što je, putem društvene mreže What'sApp, poslao poruku prvom čovjeku kluba Džejmsu Paloti, uputivši oštre kritike zbog, kako se navodi, nepominjanja Petrakijevog imena i uticaja u kontekstu rezultata koje je ekipa do sada ostvarila.

Takođe, ističe se da Roma, kroz pravne procedure, pokušava da "dokaže opravdanost ove odluke" kako nakon rastanka (koji je praktično neminovan) ne bi morala da izmiri ugovorne obaveze prema Petrakiju, koji je ugovor sa klubom potpisao na period od tri godine.

Gvido Fienga je, svakako, prelazno rješenje, a kao trajno spominje se sadašnji tim-menadžer i nekadašnji golman Rimljana Morgan de Sanktis, kojem je Roma bila pretposljednji klub u igračkoj karijeri.

U prilog ovoj tvrdnji italijanski novinari navode da bivši čuvar mreže blisko sarađuje sa nekadašnjim generalnim direktorom kluba Frankom Baldinijem, koji, nezvanično, važi za Palotinog savjetnika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC