• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Tošić optimista: Srbija ima potencijal za plasman na EURO!

Autor mondo.ba

"Tek kad savladamo prvu prepreku, možemo da razmišljamo o drugoj 12. novembra", poručio je Tošić.

 Duško Tošić intervju Srbija ima potencijal za plasman na EURO Izvor: Anadolija/Filip Stevanović

Duško Tošić, bivši fudbaler istanbulskog Bešiktaša Duško Tošić, trenira individualno u Beogradu i sa nestrpljenjem iščekuje informacije iz Kine o otvaranju granica za igrače iz inostranstva.

U razgovoru za agenciju Anadolija, iskusni štoper otkriva da se uželio fudbala i da jedva čeka početak novog prvenstva.

Možda će vas zanimati

"Iz Kine je sve krenulo sa korona virusom i još uvijek je teška situacija. Za razliku od većine evropskih zemalja u kojima se lopta već uveliko kotrlja, tamo se i dalje ne nazire tačan datum početka novog prvenstva. Moja ekipa trenira, već su odigrali desetak prijateljskih utakmica i žao mi je što ne mogu da im se pridružim. Samo kineski građani imaju pravo ulaska u zemlju, nadam se da će se granice uskoro otvoriti i za strance. Uz pomoć specijaliste za fizičku pripremu Andre Milutinovića, održavam formu na terenima SC FSS u Staroj Pazovi. Sa nama je bio i Dušan Tadić koji se prije nekoliko dana vratio za Holandiju i nastavio sa treninzima u Ajaksu", rekao je Tošić.

Kinezi tek treba da donesu odluku o formatu takmičenja koji će biti na snazi u novoj sezoni.

"Čuo sam da razmišljaju o dvije grupe sa po osam klubova. Vjerovatno će da naprave neki turnirski tip šampionata. Ne opterećujem se previše formatom, bitno mi je samo da se što prije priključim ekipi i da prvenstvo konačno počne. Pauza je bila preduga, svi smo se uželjeli pravog fudbala. Nisam se plašio za zdravlje tokom pandemije, imali smo trening kamp u Dubaiju i praktično, samo sam jedan dan proveo na užarenom području. Naravno da je cijeli svijet bio u konfuziji, jer se prvi put srećemo sa nečim za šta ne znamo apsolutno ništa. Srećom, situacija se smiruje i nadam se da ćemo kao društvo iz ovoga izaći još jači", dodao je Tošić.

Raduje ga podatak da niko iz njegovog kluba nije imao pozitivan nalaz na korona virus.

"Gvangdžou se nalazi na krajnjem jugu, tokom cijele godine vlada tropska klima, velike su vrućine i vjerovatno je to bila olakšavajuća okolnost. Sada je jako bitno da se treninzi pravilno doziraju i da ne dođe do neželjenih povreda. Svim klubovima su novonastale okolnosti narušile plan priprema, pauza između završetka tekuće i početka naredne sezone gotovo da i ne postoji. Mora se brzo reagovati i naći najbolji mogući način da igrači uđu u formu i da budu spremni za nova iskušenja", smatra Tošić.

Izvor: MN PRESS

Na sastanku Izvršnog komiteta UEFA odlučeno je da se polufinalne utakmice plej-ofa Lige nacija igraju 8. oktobra 2020. godine.

"To je sasvim dovoljno vremena da se igrači vrate u takmičarski ritam. Uostalom, vjerujem da su se i moje kolege iz reprezentacije uželjele važnih utakmica i da jedva čekaju duel u Oslu. To nam je u ovom trenutku utakmica godine, tek kada savladamo prvu prepreku, razmišljaćemo i o finalnom meču 12. novembra. Čudno zvuči podatak da je prošlo skoro osam mjeseci od posljednjeg okupljanja Orlova u Staroj Pazovi", prisjetio se.

Tošić je tokom karijere čuvao mnoge napadače svjetskog kalibra i mogao bi da pomogne savjetima kada se bude tražio recept za norveško čudo od djeteta – Erlinga Holanda.

"Norvešku sasvim sigurno ne čini samo jedan fudbaler, kako god se on zvao. Dobro ih poznajem, vrlo su čvrsta i kompaktna ekipa. Ipak, smatram da ne mogu da nam pariraju u tehničkom smislu jer nemaju toliki broj kvalitetnih individualaca kao Srbija. Činjenica je da dugo igraju u istom sastavu, krasi ih taktička disciplina i veoma su opasni na domaćem terenu. Vrlo je važno da se prije utakmice odradi dobra analiza i u tom slučaju ne strahujem za konačan ishod. Naša reprezentacija ima ogroman potencijal i zaslužuje da se nađe među 24 najbolje ekipe u Evropi", zaključio je.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Orao

E moj Duško, Srbija po igračkom kadru ima potencijal bar za četvrtfinale Eura.Sa takvim mentalitetom, nećemo ništa ostvariti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC