• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 VOJVODINA SRUŠILA PARTIZAN SA PENALA: PRVI TROFEJ ZA LALATOVIĆA!
 VOJVODINA SRUŠILA PARTIZAN SA PENALA: PRVI TROFEJ ZA LALATOVIĆA!

VOJVODINA SRUŠILA PARTIZAN SA PENALA: PRVI TROFEJ ZA LALATOVIĆA!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Kakva drama i pobeda Vojvodine posle skoro tri sata fudbala. Partizan je uspeo u 96. minutu da dođe do produžetaka, ali su na kraju odlučili penali u kojima su se igrači Nenada Lalatovića mnogo bolje snašli.

 VOJVODINA SRUŠILA PARTIZAN SA PENALA: PRVI TROFEJ ZA LALATOVIĆA! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Vojvodina je okončala dominaciju Partizana u Kupu Srbije!

Prethodne četiri godine crno-beli su podizali drugi najvažniji pehar u Srbiji, ali Vojvodina je prekinula njihov niz pobedom posle penala, pa je tako ova generacija fudbalera koje predvodi trener Nenad Lalatović donela drugi trofej Kupa u vitrine kluba.

"Lale" su vodile 2:0 golovima Vukadinovića i Bojića, uspeli su crno-beli preko Stevanovića i "makazicama" Pavlovića u 96. da dođu do produžetaka, a tamo su se igrači iz Novog Sada bolje snašli.

Vitas i Zdjelar su šutirali preko gola, dok su kod Vojvodine svi bili precizni, a pobedu je sa "kreča" doneo Stefan Đorđević, pa je usledilo veliko slavlje igrača "stare dame" u Nišu, ovoga puta bez navijača koji su bojkotovali dolazak na jug Srbije. 

VOJVODINA - PARTIZAN 2:2 (1:0), posle penala 6:4!

Na poslednjem meču za Partizan veliku grešku napravio je Strahinja Pavlović koga je u duelu izgurao Momčilo Mrkaić, potom odložio za Petra Bojića, a najbolji asistent Vojvodine na drugoj stativi pronašao usamljenog Miljana Vukadinovića koji sa tri metra ubacuje loptu u mrežu. Zanimljivo je da pre tog 38. minuta Vojvodina praktično nije imala ni šansu, dok je Partizan imao "jalovu inicijativu".

Videli smo samo po udarac Asana i Sadika, dok je drugo poluvreme donelo znatno bolje prilike, ali i strastveniju atmosferu sa tribina.

Sadik je pravio mnogo problema odbrani Vojvodine, uspeo je na startu nastavka dva puta da pripreti Rockovu, dok je na drugoj strani Partizan muku mučio sa Mrkaićem, doduše više zbog toga što nisu imali rešenje za njegovu "igru leđima".

Kada ga je Lalatović zamenio u 55. minutu defanzivnim igračem Devetkom, delovalo je da to znači da će se Vojvodina braniti do kraja, ali…

Samo nekoliko sekundi posle toga Bojić je dobio loptu u prostor, uspeo da dobije duel sa Pavlovićem, kome je to bio drugi kiks na meču, a potom je došao na pet metara i kroz noge Stojkoviću duplirao prednost za Novosađane.

Usledilo je veliko slavlje Nenada Lalatovića, čuli smo i poruke protiv uprave Partizana, a crno-beli su teško dolazili do šansi usled povučene igre Vojvodine.

Nesiguran je bio Emil Rockov u nekoliko navrata, dok je Uroš Vitas uspeo i da pogodi stativu, a Partizan je "razbudio" Filip Stevanović sjajnim golom u 80. minutu, posle pasa Sadika, da bi samo koji minut kasnije snažno opalio i sa distance i namučio golmana Vojvodine.

"Zakuvalo" se u Nišu, Vojvodina je bila sve nervoznija, da bi prava "erupcija" bila viđena u šestom minutu nadoknade kada je dotadašnji tragičar finala Strahinja Pavlović postigao strašan gol.

Gledali smo još pola sata "umornog" fudbala, pa su penali presudili. Partizan je kao pre 27 godina u finalu Kupa Srbije izgubio posle izvođenja jedanaesteraca (tada protiv Crvene zvezde), dok su šutevi sa "bele tačke" ponovo bili premija za igrače Vojvodine.

VOJVODINA: Rockov - Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević - Stojković, Drinčić - Vukadinović (od 65. Gemović), Bojić (od 80. Stojsavljević), Čović (od 80. Zukić) - Mrkaić (od 55. Devetak).

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić (od 46. Vitas), Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (od 46. Suma, od 77. L. Pavlović) - Marković (od 32. F. Stevanović), Natho, Asano (od 73. Matić) - Sadik.

Meč je sudio arbitar Danilo Grujić.

21:58

4:2 - GOL! ĐORĐEVIĆ! VOŠA UZELA KUP!

Kakvo slavlje igrača Vojvodine, drugi trofej Kupa Srbije u istoriji za Novosađane.

21:55

2:3 - PROMAŠAJ ZDJELARA!

Zdjelar promašuje, preko gola!

21:54

Žuti karton dobija Devetak zbog proslave gola, da bi posle toga izbila i frka. Nemanja Stevanović je flašom gađao igrače Vojvodine i dobio je crveni karton.

21:53

2:3 - Devetak!

Devetak je ušao u drugom poluvremenu, bio je svežiji i to je potvrdio. Svi u Voši su pogodili!

21:52

2:2 - Stevanović!

Strašan udarac talenta Vojvodine, on na jednu, a Rockov na drugu stranu.

21:51

1:2 - Gemović!

Ponovo "panenka" fudbalera Vojvodine, kao i protiv Mladosti.

21:51

1:1 - PROMAŠAJ!

Uroš Vitas je katastrofalno šutirao, ode lopta preko gola...

21:50

1:1 - Stojković!

Sada su Stojkovići bili u prvom planu, a uspešniji je Aranđel. Izjednačenje!

21:49

1:0 za Partizan!

Natho i Rockov "oči u oči", sjajan udarac Izraelca i vode crno-beli!

21:45

PENALI!

Partizan je poslednji put penale u finalu Kupa Srbije izvodio još 1993. godine, protiv Crvene zvezde, pa izgubio... Vojvodina je pre samo nekoliko dana prošla Mladost posle boljeg izvođenja penala u polufinale.

21:41

119' - Novi karton!

Vojvodina u kontri, oštar start Pavlovića na Stojkovića, a sudija prekida igru da bi pokazao štoperu Partizana žuti karton... Pobesneli su Novosađani!

21:39

117' - Drama!

Saničanin je napravio loš faul na 27-28 metara od gola, omogućio Partizanu solidnu poziicju za šut, ali na iznenađenje svih probao je Vitas umesto Natha. Išlo je to pored gola, ali su crno-beli dobili korner jer je neko zakačio loptu.

Posle kornera - lopta za Vojvodinu!

Izvor: MN PRESS

21:32

109' - Sadik!

Dobra lopta Natha za Nigerijca, intervenisao je Bralić, a onda se oglasio pomoćni sudija. Ostalo je još desetak minuta do penala... Podsetimo, obojica trenera iskoristila su SVE izmene, pa ćemo videti ko je odmorniji!

Pardon, manje umoran...

21:25

105' - Još 15 minuta!

Vojvodina deluje mnogo umornije u nastavku, ali ni Partizan ne uspeva da održi intenzitet.

21:22

102' - Novi karton!

Šesti žuti karton na meču, sada za Filipa Stevanovića zbog povlačenja Andrića.

21:19

98' - Partizan bolji!

Izuzetno umorno deluju igrači Vojvodine, prave greške, kako u dodavanjima tako i u intervencijama, pa onda Bralić ruši Sadika na 16 metara...

Bila je to odlična šansa za Natha, ali ume on to mnogo bolje!

Izvor: Mondo/Goran Sivački

21:11

91' - Produžeci!

Nastavljamo dalje, ostalo je još pola sata, koliko je snage ostalo timovima?

21:07

Gledaćemo produžetke, a do tada pogledajte slavlje Strahinje Pavlovića iz drugog ugla...

21:02

Navijači crno-belih pogodili su Lalatovića i stolicama, a zbog čega trenutno traje prekid u Nišu.

20:58

90+6' - GOOOL! PAVLOVIĆ! 2:2!

Auuuuuu... Kakav gol je dao Pavlović!

Partizan u poslednjem minutu utakmice dolazi do gola i izjednačenja za produžetke preko Strahinje Pavlovića koji makazicama matira Emila Rockova. Upravo je golman Vojvodine napravio grešku koja je rezultovala kornerom, da bi potom bio kratak na lopti.

20:52

90' - Sadik!

Još jedna šansa za Nigerijca posle dobrog driblinga, ali brani Rockov. Nadoknada iznosi čak šest minuta, drama!

20:45

83' - Rockov!

Sjajna sada intervencija golmana Vojvodine koji uspeva da ukroti udarac Stevanovića sa preko 20 metara, gleda ka svojim saigračima koji nisu ušli u blok!

20:43

80' - GOOOL! PARTIZAN SMANJUJE! 2:1!

Partizan uspeva da dođe do gola u Nišu!

Fantastična asistencija Umara Sadika za Filipa Stevanovića, a mladi talenat Partizana se sjajno snalazi i šutira u dalji ugao Emila Rockova. Veliko slavlje na "Čairu", čeka nas drama!

Zukć i Stojsavljević na terenu, izašli su Čović i Bojić.

20:38

77' - Šta je sa Sumom?

Ne može da nastavi, pa ga menja Lazar Pavlović. Za to vreme žuti karton dobija Petar Bojić.

20:33

72' - Izmena!

Može li Bojan Matić da kazni svoje nekadašnje saigrače? Ušao je umesto Takume Asana...

20:30

68' - Vitas!

Strašan udarac štopera Partizana sa preko 30 metara, pratio je loptu Rockov, ali je nije stigao, da bi ona ostala na stativi... Velika sreća za Vojvodinu!

Za to vreme navijači teraju upravu...

20:27

64' - Rockov!

Koliko je samo nesiguran golman Vojvodine večeras, ali ni ovoga puta Partizan to nije uspeo da pretvori u gol, sa pet metara ispred gol-linije izbacuje Đorđević.

20:19

55' - GOOOL! BOJIĆ! 2:0!

Vojvodina duplira prednost u Nišu!

Petar Bojić je dobio duel sa Strahinjom Pavlovićem, koji pravi drugu grešku na meču, pa posle trka u šesnaester uspeva da nađe prostor za udarac - ispod Vladimira Stojkovića. Oduševljeni trener Nenad Lalatović ušao je na teren da proslavi!

20:17

55' - Izlazi napadač!

Defanzivna izmena Lalatovića - umesto korpulentnog Mrkaića ulazi levi bek Devetak, tako da će sada Bojić u napad.

20:14

52' - Sadik!

Još bolja šansa za Nigerijca!

Loše je pored njega reagovao Bralić, uspeo je Sadik da ga "otrese" u duelu", tako što je glavom sebi dao prednost, ali je Rockov dobro podigao ruke i sprečio veliku priliku za Partizan.

20:11

49' - Mrkaić!

Umalo da Vojvodina povede 2:0 posle druge šanse na meču.

Odlična akcija Čovića, Bojića i Mrkaića, izbio je napadač iz Trebinja napred, driblingom poslao Vitasa u gol-aut, potom prevario i Pavlovića, ali je očajno šutirao.

Izvor: MN PRESS

20:09

47' - Sadik!

Najbolja šansa za Partizan do sada... Krenuli su ofanzivno crno-beli i posle dobrog poteza Sadika odmah mogli do izjednačenja. Snažno je "opalio" po lopti Nigerijac iskosa sa desne strane, ali odlično sada postavljem Rockov.

20:06

46' - Izmene!

Ostoja i Šćekić izlaze, a Suma i Vitas od početka drugog poluvremena.

19:50

45+2' - Kraj poluvremena!

Za kraj poluvremena odlična šansa za Takumu Asana, posle reške Stojkovića, ali udarac Japanca ide preko gola... Vojvodina je bliža trofeju u ovom trenutku!

Izvor: Mondo/Goran Sivački

19:46

Neko je pogođen na klupi Vojvodine posle gola!

19:41

37' - GOOOL! VOJVODINA VODI! 

Šok na "Čairu"!

Dugo je trajala inicijativa Partizana, a Vojvodina dolazi do vođstva preko Miljana Vukadinovića. Vodili su veliku borbu snažni Mrkaić i Pavlović u kaznenom prostoru Partizana, dobio je napadač Vojvodine, odložio za Bojića, a ovaj na drugoj stativi našao Vukadinovića.

Bivšem igraču Napretka preostalo je da samo ubaci loptu sa par metara u gol!

19:35

32' - Izmena!

Već sada mora da menja Savo Milošević... Lazar Marković napustio je teren, verovatno zbog povrede, a umesto njega ušao je mladi Filip Stevanović.

19:27

25' - Partizan drži loptu!

Podjednako dobro su oba tima ušla u utakmicu, ali već desetak minuta traje bolji period igre kod Partizana. Daleko više je lopta u nogama crno-belih, Vojvodina je "iza", ali ne možemo da kažemo da je bilo nekih šansi...

Sada je Sadik vukao loptu 10 metara uz gol-liniju, uspeo i da šutira, fudbaleri Vojvodine za sada imaju mnogo problema sa njim.

19:18

15' - Rockov!

Gde je poleteo golman Vojvodine?

Dugu loptu koju je poslao Natho prema svom jedinom igraču napred, Takumi Asanu, trebalo je lako da izbaci Slavko Bralić, ali je iznenada na 40 metara od gola izleteo i Emil Rockov, zakomplikovao situaciju, pa nije čudo što je Lalatović poludeo zbog ovog poteza golmana...

Skakao je pored klupe, ali srećom po golmana - nije platio ceh zbog greške.

Izvor: Goran Sivački - MONDO

19:14

11' - Šansa!

Fantastičnu dugu loptu poslao je iz dubine Natho, odmah je Sadik svojim dugim korakom napravio prednost u odnosu na čuvara, a onda poslao idealnu loptu na pet metara za Takumu Asana, međtum odlično je bio postavljen Stefan Đorđević.

Išla je lopta u Rockova koji brani!

Izvor: Goran Sivački - MONDO

19:08

4' - Drinčić!

Prva šansa na meču iz slobodnog udarca za Nikolu Drinčića, ali je to dobro procenio Vladimir Stojković i pustio da to prođe pored gola. Za to vreme u Novom Sadu, na "Karađorđu", gleda se finale i navija...

19:06

Navijači crno-belih spremili su koreografiju za pokojnog navijača Mišu Tumbasa.

Izvor: MONDO

19:03

1' - Meč je počeo!

Srećno finalistima, pa neka pobedi bolji!

18:59

Očekivano, uvrede navijača Partizana odmah za Nenada Lalatovića!

Izvor: (MONDO - Vladimir Sukdolak)

18:55

Učesnici finala polako izlaze na teren. Vredi istaći da je trava na "Čairu" u odličnom stanju.

18:41

Ovakva je atmosfera u Nišu!

18:40

Milan Smiljanić danas saznao da ne može da igra u finalu Kupa Srbije!?

18:15

SASTAVI!

Kao što ste jutros mogli da pročitate na MONDU, ovo su sastavi za finale Kupa Srbije...

VOJVODINA: Rockov - Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević - Stojković, Drinčić - Vukadinović, Bojić, Čović - Mrkaić.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik.

Meč će suditi arbitar Danilo Grujić.

Na klupi Vojvodine su Simić, Devetak, Zukić, Nešković, Gemović, Stojsavljević i Đuričin, dok su kod Partizana to Nemanja Stevanović, Lazar Pavlović, Vitas, Suma, Brežančić, Filip Stevanović i Matić.

17:56

Da vas čujemo, ko pobeđuje?

17:25

Atmosfera iz autobusa!

17:19

Pogledajte i snimak iz Niša...

17:18

Partizan je spreman!

17:03

Dobro došli u MONDO live!

Utakmica između Vojvodine i Partizana počinje u 19 časova, a na MONDO portalu moći ćete da pratite dešavanja iz Niša iz minuta u minut. Takođe, naši reporteri Vladimir Sukdolak i Goran Sivački su na "Čairu", pa vas očekuju fotografije, snimci, detalji sa terena, atmosfera, izjave...

Budite uz nas čitavo veče!

UKRATKO

  • Utakmica počinje u 19 časova.
  • Prvi duel ove sezone pripao je Partizanu (4:0), a drugi Vojvodini (1:0).
  • Povređeni su Lutovac i Lakčević kod Partizana, a Topić i Mladenović kod Vojvodine.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije