• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivna ispovest Dragoslava Stepanovića:Prijatelju, otišao si bez pozdrava

Autori Večernje novosti Autori Mirjana Šegan

Srpski trener duboko žali za odlaskom Ilije Petkovića: "Tražio sam ga danima u novinama - u onim boljim vestima, da se oporavio, da će uskoro iz bolnice"

 Dragoslav-Stepanovic-oprostaj-Ilija-Petkovic Izvor: MN PRESS

Fudbalska Srbija oprašta se od nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića, koji je preminuo u 75. godini posle kratke bolesti.

Nekadašnji as OFK Beograda, predsednik Fudbalskog saveza Beograda, umro je posle poteškoća sa pucanjem čira na dvanaestopalačnom crevu, posle pozitivnog testa na virus korona, pošto je nekoliko dana bio u bolnici na respiratoru.

Možda će vas zanimati

Veliki Petkovićev prijatelj Dragoslav Stepanović priznaje da je za njega to veliki gubitak sa kojim se teško miri. Kaže da će ga zauvek pamtiti po optimizmu, snazi i vedrom duhu, i kao velikog borca.

"Petko je bio ljudina, čovek vedrog duha, sportista od glave do pete. On i ja smo s ponosom igrali fudbal u vreme kada se kamionom išlo na utakmice, kada smo nosili svoju hranu od kuće i delili je na dva dela, da imamo šta da jedemo i na povratku u Beograd. Bio je veliki sportista, uvek je donosio prave odluke, pa mi je nejasno zašto se nedavno izlagao riziku, kada je išao da deli sportsku opremu po Srbiji", izjavio je u razgovoru za "Večernje novosti" iz Nemačke Dragoslav Stepanović.

Kaže da ne može da poveruje da više nema onakve ljudine.

"Čuo sam da mu je pukao čir, da je obilno iskrvario, da mu je pronađen virus korona... Ali sam posle svega toga tražio sam svog prijatelja u novimama, u onim boljim vestima, da se oporavio, da će uskoro iz bolnice. Ja i dalje ne verujem da je moj veliki prijatelj otišao tako lako i tako brzo. Onakav borac, onakav sportski tip, onako mentalno i fizički jak čovek..."

Njih dvojica delili istu svlačionicu na Karaburmi u OFK Beogradu od 1966. do 1973. godine, a zatim se njihovo prijateljstvo produbilo.

"Mi smo imali vojničke treninge kao mladi igrači. Ja sam preživeo 123 operacije. Danas kada vidim da nakače senzore igračima na leđa tokom treninga, da se privatnim avionima ide na utakmicu i sa utakmice, da mašine skoro odlučuju umesto ljudi, shvatim koliko je Petko bio deo nekog drugog vremena".

Dragoslav Stepanović otkrio je da ga je upravo Ilija Petković vodio u Gradsku bolnicu na Zvezdari kada mu se rodio sin Vladimir, kao i da je njegova supruga Jelena upoznala Petka sa Biljanom kojom se kasnije oženio.

Popularni Stepi žali što nije upozorio druga.

"Da sam mogao da se čujem sa njim pre samo dve nedelje, rekao bih mu da se više i bolje čuva. Jednostavno ne verujem da ga nema. Ovo što se njemu dogodilo je opomena za sve nas starije", naveo je Stepanović koji ima 71 godinu.

On se prisetio igračke karijere i jedne od brojnih anegdota iz mladosti.

"Kakva je to generacija bila... Nikoga se nismo plašili, a znam koliko su brinuli drugi kada krenu na utakmicu sa nama. Jedne godine nas je trenirao Žarko Mihajlović i noć pred utakmicu sa Hajdukom u Splitu, terao je mene, Čekija i Petka u krevet, jer je znao da se kartamo u sobi. Kuca nam trener na vrata, mi se na trenutak ućutimo, a Petko pita Žareta kolike su premije za sutra ako pobedimo. Kada je trener dao odgovor, samo se začuo Šekijev glas: 'Pa ja sam onda, čoveče, ovoj dvojici već uzeo duplu premiju...'", ispričao je Stepanović segment iz vremena fudbalske romantike.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC